Erol Sunat

Erol Sunat

Ateşkes!

Ateşkes!

Ermenistan ateşkes filan dinlemiyor. 10 Ekim 2020’de ilan edilen Ateşkese rağmen, başta Gence olmak üzere Azeri şehirlerine roketli saldırı yapan Ermenistan, gerçek yüzünü bütün dünyaya gösteriyor.

Gösteriyor da ne oluyor? Dünyamız Ermenistan’a dur mu dedi?

Azerbaycan ordusunun ilerleyişi neden durdurulmak isteniyor?

Azerilerin ilerlediği topraklar kendi toprakları.

Adalet sever, hak ve hukuk konusunda kimsenin hakkını kimseye geçirmediği iddiasında olan dünyamızın süper güçleri ve Birleşmiş Milletler, Ermenistan’ın 25 yıllık haksız işgali karşısında bugüne kadar ne yaptılar?

Hiçbir şey…

Her zaman olduğu gibi Ermenistan’dan yanalar!

Azerbaycan savaş meydanında kazandığı, geri aldığı kendi topraklarını masa da geri mi verecek?

Oynanmak istenen oyun bu mu?

Ermenistan ateşkese uymayacak kadar kindar, intikamcı, iddiacı, hakkına razı olmayan, hakkı olmayan toprakları güzellikle geri verecek bir ülke değil.

Dünyanın Rusya dahil güçlü devletleri;

Ermenistan! İşgal ettiğin toprakları derhal geri ver, diyorlar mı? Böyle bir tavırları yok!

Yoksa, Azerbaycan, bitir artık bu savaşı, çekil eski sınırlarının içine, derler mi? Buna benzer bir kılıf hazırlığı, ne yazık ki en kuvvetli seçeneklerden birisi.

Azerbaycan, 25 yıl sonra, bir oldubittiye getirerek Ermenistan’a verilen gasp ettirilen kendi topraklarını geri almaya çalışıyor.

Dünya ise buna karşı? Neden karşı?

Neden haklı olan Azerbaycan’dan yana değil de, işgalci Ermenistan’dan yana?

Bu ayıp da, dünyamızın ayıbı, süper güçlerin adalet ayıbı, insanlık ayıbı!

 

ERMENİ DİASPORASI VE KİM KARDASHİAN!

Güçlü Ermeni Lobileri dünyanın her tarafında ayakta. Ermenistan’a para yağıyor. Ermeniler Azerilerin başarıları karşısında çıldırmış vaziyetteler!

Ermeni diasporasının yardım kampanyasına bağış yapanlar arasında Ermeni asıllı Amerikan Magazin yıldızı, manken ve şarkıcı Kim Kardashian da var.

Ermeni diasporası kendi vahşetlerini durdurmaya çalışacakları yerde, 100 milyon doları aşan bir yardım toplarken, Kim Kardashian’ın yaptığı yardım bir milyon dolar.

Kim Kardashian kim mi?

Osmanlı İmparatorluğu'ndan ABD'ye göç eden dördüncü kuşak ve tanınmış bir aileden gelen Kardashian, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde, hukuk danışmanı ve avukat Robert Kardashian ile Kris Jenner’in kızı olarak dünyaya gelmiş.

Babası yarı Osmanlı yarı Rus asıllı bir üçüncü nesil Amerikan Ermenisi, annesi ise Hollanda ve İskoçya kökenli bir Amerikalı.

Baba tarafından büyük-büyükbabası Los Angeles'a günümüz Türkiye'sindeki Kars'ın bir köyünden göç etmiş. Birçok röportajında şöyle diyor: "Ben büyük bir Ermeni etkisiyle yetiştirildim. Daima Ermeni öyküleri duyarak, Ermeni geleneksel yemeklerini yiyip bayramlarını kutlayarak büyüdüm."

Kim Kardashian bu vahşeti desteklerken, tepki verebildik mi?

Kardashian ailesinin haberlerini yayınlamama kararı gibi bir şey alabildik mi?

 

KİM HAKLI?

Ermenilerin haksız işgal gücünü kendilerinde nasıl buldukları sır değil. Azerbaycan’la Ermenistan’ı bir araya getiren Rusya’nın amacı, tansiyonu düşürüp, Ermenistan’ı bu işten kazançlı bir şekilde sıyırmak!  Tezgah çoktan hazır. Rusya’da bugünlerde yayınlayan bir anket var.

Adı; “Kim Haklı”

Rusya Ermenistan’ı mağdur olarak gösterme adına hem kamuoyu oluşturuyor, hem de Ermenistan’a yapacağı desteğe bir kılıf hazırlıyor. Amaç ne? Yıllardan beri mağdur olan, mağdur edilen Azerbaycan’ın masa da kaybetmesi!

Anlayacağınız, mazlumdan değil, zalimden yana bir yol izleniyor.

Bu oyunları Batıda iyi bilir, Rusya’da…

Birinci Ateşkes tutmadı…Yarın bir gün yeni ateşkeslerde olacak gibi görünüyor.

Ateşkesi ihlal eden kim? Uymayan kim? Kabul etmeyen kim?

Ermenistan!

Dünyamızın şımartılmış çocuklarından biri olan Ermenistan.  Ne yaparsa yapsın hoş görülüyor!

Yaptıklarının üzerinde duran, aldıran yok!

Aferinler alıyor, sırtı sıvazlanıyor, zorla haksızca işgal ettiği topraklarda yerleşmesine destek veriliyor. Her türlü katliamı ve vahşeti yapmasına da kimse ses çıkartmıyor.

Azerbaycan’ın her yönüyle haklı olduğu davasında, “Kim Haklı” anketinde ise Ermenistan önde. Rusya kimin haklı olduğunu bilmesine rağmen böyle bir anket yayınladıktan sonra, Adalet havarisi kesilen dünyamız sizce Azerbaycan’dan yana, tavır takınabilir ve karar alabilir mi?

 

DÜNYA ERMENİSTAN’I KURTARMA PEŞİNDE!

Ermenistan ordu birlikleri, Azerbaycan karşısında perişan oldu. Dağıldı. Ermeni askerleri cepheden kaçmaya başladı. Ancak Ateşkese rağmen sivil yerleşim merkezlerini yani Azeri şehirlerini füzeyle vuruyorlar.

Dünya yine kılını kıpırdatmıyor. Ancak bütün gücüyle Ermenistan’ı kurtarmanın derdinde!

Bunun içinde her zaman oynadığı en sinsi oyunu gündeme getirdi.

Bu oyun masa…

Savaşı kazananların, kazanma şanslarının oldukça zayıf olduğu en dar alan.

Masada Rusya var…Azerbaycan var, Ermenistan var. Rusya ateşkese tarafları razı etti.

Taraflardan Azerbaycan razı, lakin Ermenistan’ın ateşkese uymak gibi bir derdi yok. Füzeler Azeri şehirlerinde savunmasız sivilleri, masumları öldürüyor.

Dünyada çıt yok! Ermeniler vahşetlerine devam ediyorlar.

Aynı dünya, önce ateşkesle Azerbaycan ilerleyişini durdurmayı, sonra Ermenistan’ın kaybettiği toprakları masada geri almanın formüllerinin peşinde.

Adalet sever, adaleti şaşmaz, medeni ve medeniyet aşığı iddiasında olan dünyamız şımarık çocuğunun  gönlünü anlamaya çalışıyor.

Esas gönlü alınacak, hakkı iade edilecek kim?

Azerbaycan!

Bu dünya nasıl bir dünya? Bu adalet nasıl bir adalet? Bu medeniyet nasıl bir medeniyet. Rahmetli Mehmet Akif’in dediği gibi, tek dişi kalmış bir canavardan başka bir şey değil. İnsafsız, merhametsiz ve adaletsiz!

 

AZERİLERİN TEK DOSTU VAR; TÜRKİYE!

Barış havarisi, adalet havarisi dünyamız yine, Ermenistan’dan yana. Azerbaycan’ın ise bizden başka ne dostu var, ne desteği…Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığını, kalmadığını görmek istemeyenler, duymak istemeyenler için Azeri kardeşlerimizin yıllardan beri ve bugün yaşadıklarından daha büyük bir ibret olabilir mi?

Sorarım;

Özgürlükler ülkesi Amerika, neden Dağlık Karabağ’ın özgürlüğüne kavuşmasını istemez?

Neden Ermenistan’a, çık o hakkın olmayan topraklardan, Azerbaycan’dan da özür dile demez!

Fransa, İngiltere gibi ülkeler neden Ermenistan’ı arkalamaya, sırtını sıvazlamaya devam ederler?

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’ı ateşkes için çağıracağına, “Kim Haklı” diye anketler düzenleyeceğine, neden Ermenistan’a, boşalt Dağlık Karabağ’ı, teslim et Azerbaycan’a demez?

Bu sorular çeyrek asırdır cevapsız…Ermenilerin şımarıklığı, yüzsüzlüğü ise hız kesmeden devam ediyor.

Rabbim yardımcısı olsun, Azerbaycan’ın ve Azeri kardeşlerimizin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Sunat Arşivi

Sazan

17 Nisan 2024 Çarşamba 00:02
SON YAZILAR