Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

ATİKER KONYASPOR İLK YARI NOTLARI

ATİKER KONYASPOR İLK YARI NOTLARI

2016-2017 Süper Lig Turgay Şeren sezonu ilk yarısını Konyaspor on yedinci haftalar oynanmaksızın genelde yedinci; iç saha performansında on birinci; dış saha performansında altıncı sırada bitirdi. 7 iç saha ve 9 deplasman maç fikstürüyle sahasında en az oynayan takımız. Ligin en çok galip gelenleri sıralamasında  altı galibiyetle Osmanlıspor ve Antalyaspor ile birlikte dördüncü; en az mağlubiyet alan takımları sıralamasında dört mağlubiyetle Gençlerbirliği ile birlikte beşinci sıradayız. Mağlubiyetlerimizi üst sıra rakiplerimiz Bursaspor ve Fenerbahçe yanı sıra altımızdaki takımlardan Trabzonspor ve Akhisar’dan aldık. En farklı galibiyetimiz deplasmanda on birinci haftada Gaziantepspor (0-3), en farklı mağlubiyetimiz deplasmanda dokuzuncu haftada Bursaspor (2-0). En çok gol atan yedinci (20 gol; Bursa ile birlikte); en az gol yiyen beşinci takımız. (16 gol; Galatasaray ve Osmanlı ile birlikte.)

En çok gol attığımız dakikalar 6 gol ile 76-90 dakikalar arası. 5 gol ile en çok gol yediğimiz dakikalar gene aynı. 31-45. dakika aralığında gol yemeyen takımımız 16-30. dakikalar arası gol sevinci yaşayamadı. En golcü oyuncumuz Riad Bajic 7 golü ayak, 1 golü kafa ile atarken yediğimiz gollerde de ayak golleri sayıca fazla. Aleyhimize verilen penaltı sayısı iki, lehimize verilen penaltı sayısı bir.

Attığımız ve yediğimiz penaltı golleri eşit. Emenike Fenerbahçe adına; Vukoviç Aytemiz Alanya maçında takımımız adına penaltı golleri atarken; Karabükspor maçında Traore’nin penaltısını kurtaran Serkan dengeyi korudu. Gençlerbirliği maçında Uğur Çiftci; Alanyaspor maçında Berkan bizim adımıza kendi kalelerine gol atarken Osmanlıspor maçında Regattin’in şutu Vukoviç’in ayağından filelerimizle buluştu.

En hırçın maçımız 6 Trabzonsporlu 2 Konyasporlu oyuncuya gösterilen 8 sarı kartla Trabzonspor; en çok sarı kartı Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçlarında aldık. (4 sarı) Kaptanımız Ali Çamdalı beş sarı ile en çok kart gören oyuncumuz. Tek kırmızı kart ikinci sarıdan Bajic’e Alanyaspor maçında haksız olarak Ali Palabıyık tarafından gösterildi. İlk yarı maçlarında yirmibir oyuncumuz görev aldı sahada. Serkan Kırıntılı tüm maçlarda doksanar dakika forma giyerken Deni Milosevic, Ömer Ali Şahiner ve Volkan Fındıklı  dakika eksikleri ile tüm maçlarda forma buldular. Marc Kibong Mamba altı, Ali Dere ise dokuz dakika sahada yer aldı.  

Atiker Konyaspor ilk yarıda başarılı bir performans sergiledi bence. En azından Aykut hocamın deyişiyle “ Konya ve Konyaspor’a yakışır mücadele etme” görevini yerine getirdi. Rizespor maçında Özgür Yankaya 86. dakikada Mehmet Akyüz’ün elle müdahalesini; Fenerbahçe maçında Bülent Yıldırım Martin Skretel’in ceza sahası içinde elle oynamasını görmeyerek olası üç puan kaybetmemize neden oldular. Medipol Başakşehir maçında Mete Kalkavan’ın Mehmet Uslu’nun ceza sahası içinde elle oynamasına penaltı vermemesi hakemlerin direkt etkisiyle olası puan kaybımızı ikiye düşürdü. Hatalar oyunu futbolda skor üreten hataları yapan takım biz olunca bazı maçlarda talihsiz kayıplar da yaşamamız daha üst sıralarda yer almamıza engel oldu bence. Beşiktaş maçının sonlarında İon Hora’nın karşı karşıya şutu daha hızlı olsa çizgiyi geçebilirdi; Gençlerbirliği maçının son anlarında Bajic’i ağlatan kaçan gol; H. İbrahim’in altı pastan göğe giden şutu; Trabzon maçının son saniyelerinde Yusuf Erdoğan’ın belki otuz kez vursa gol olmayacak pozisyonun filelerimize gitmesi; Bursa maçının 63. dakikasında kaçan mutlak golden sonra kısa aralıklarla yenen iki golle verilen maç; Medipol Başakşehir maçında ayaklarımıza dolanan topun Battal tarafından gole çevrilmesi; Akhisar maçında Serkan’ın maçta kurtardığı sayısız gol pozisyonu dışındaki tek pozisyon hatasının gol olması ile puan kaybedilse de futbolun doğası olan şeyler bunlar. Adanaspor maçında bu kez defans ile Karacic çarpışması Vukoviç ile gol bulmamıza neden oldu. Atiker Konyaspor ligin ikinci yarısında bizleri mutlu eden sonuçlar almaya devam edecek kuşkusuz. Sn. Akyürek-Sn. Şan yönetiminde şansımız olduğuna inandığım Aykut Kocaman ve ekibi oyuncularımızı ve oyunumuzu geliştirmeyi sürdürerek futboldaki Konyaspor gerçeğini konuşturmaya devam edecekler. Bize düşen 19 bin 545 seyirci ortalamasını artırarak destek vermeye devam etmek. Başarıda katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR