Uğur Özteke

Uğur Özteke

“AYI ÇIKMAZ” AMA “BAŞINIZA TAŞ YAĞABİLİR”…

“AYI ÇIKMAZ” AMA “BAŞINIZA TAŞ YAĞABİLİR”…

Bugün siz değerli, samimi, güzel yürekli okurlarımızın bize göndermiş oldukları ile dertleşeceğiz.

Ama yazımıza öncelikle çok çok özel çocuklarımızın eğitimlerini daha iyi ve güzel bir şekilde yapabilme adına velilerinin sessiz çığlıklarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

foto-1-513.jpg

Yanılmıyorsam iki üç gündür şehrin göbeğinde çileli ana ve babaların sessiz bir feryadı var. Özel çocuklarımızın velileri Milli Eğitim’den çok haklı taleplerde bulunuyorlar.

Mesela en basitinden aklımda kalanları yazayım. Ana balalar bu özel çocuklarımızın ders saatlerinin düşürülmesini, bu çocuklarında daha iyi durumda olanlarının Devlet okullarında okuyabilmesini ve bu çocukların akranları ile kaynaştırılması gibi son derece haklı isteklerde bulunuyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız şu bizim Zafer Meydanı’ndaki sesleri, yazılanları görse 1 dakikada çözer. Ama bu çilekeş ana ve balalar seslerini duyurabilmek için bile yırtınıyorlar. Gazeteye haber olabilmek için yalvarıyorlar. Ey büyük Allah’ım sen bu insanlara güç kuvvet ver. İsteklerini dualarını kabul et.

İŞTE BİSİKLET YOLLARIMIZIN HALİ

Bir abimiz hafta sonu eşini çocuğunu ve kendisi bisikletlerine binmişler en doğal hakları olarak bisiklet yolu diye ayrılmış alanda bisikletleriyle evlerinin çevresinde şöyle yarım saat tur atmak istemişler.

Ve bisikletleriyle ilerleme şanslarının olmadığını görüp sinirlendikleri zamanda aşağıdakiler gibi onlarca kare fotoğrafı çekip bize göndermişler.

foto-2-(2)-002.jpgfoto-3-(2)-001.jpgfoto-4-(2).jpg

Merak ettim burası neresidir diye

Abimiz şöyle diyordu;

“Uğur abicim eşim ve çocuklarımla bisiklet sürerken bunları çekmek zorunda kaldım. Burası Meram Havzan. Ağır bakım tankın önü abi. Dikkat ederseniz önümüzde de bisikletli çocuklar var. Büyükşehir Belediyemiz duba yaparak tedbir alabilir mi? Ya da geçen gün sizin fotoğraflı olarak yazdığınız gibi bu yollar demirlerle ayrılabilir mi? Saygılarımla…”

…………..

Ah abim ne diyeyim. Bu ve buna benzer onlarca kareyi her gün her bisikletli yaşıyor. Bizim evde de en başta babamın ki olmak üzere 4 bisikletimiz var. Hele babam her gün ama her gün, karda da buzda da bisikletten inmeyen bir insan olunca sizlerin ne çektiğini çok iyi biliyorum. Açık ve net söyleyeyim. Seçimlere kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’in bu duruma müdahale edebileceğine inanmıyorum. Ama çok çok büyük bir aksilik olmaz da Uğur Başkan göreve devam ederse bu soruna köklü bir çözüm bulunacağına da inanıyorum.

DİKKAT BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK 

foto-5-121.jpgfoto-6-076.jpgfoto-7-046.jpgfoto-8-025.jpg

Bu fotoğraf kareleri de Şeker Pazar yerinden geldi. Buradaki vatandaşlar bu durumu yaklaşık 3 hafta önce gazeteye gelerek durumu bildirdiler. Daha sonra da perşembe pazarından bu ve buna benzer fotoğrafları attılar.

Yani vatandaş diyor ki bu kadar inşaatın altında hem alışveriş yapanlar hem de pazarcılar her an başlarına düşecek bir tuğla ya da inşaat parçası ile yaralanabilirler ya da hayatlarını kaybederler.

Biz de durumu yetkililere iletiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mesele ölmek değil iz bırakabilmektedir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Doğrularımızın yanlışlarımızdan bir fazla olduğu an daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR