Uğur Özteke

Uğur Özteke

“AYKUT HOCA GİTSİN Mİ, KALSIN MI ABİ?”

“AYKUT HOCA GİTSİN Mİ, KALSIN MI ABİ?”

Atiker Konyaspor’umuzun bugün hayati olmasa da prestij açısından çok önemli bir maçı var. Biz de maç günü mide bulandıracak, kafa karıştıracak kadar “enayi, salak” değiliz.

Yani hani olur ya yine birileri başlığı görüp sazan gibi atlarlar diye ana konumuza geçmeden kendimce bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim.

Dün öğle saatlerine doğru Nalçacı Caddesi, Vatan Caddesi, Büyükşehir’in önü klasik cumartesi trafiğinde kilitlenmişti. Durumu bildiğim için özelliklede sabahtan bu yana şehir içi trafiğinde olduğum için hep sabır diyordum. Dua okuyordum, radyo dinliyordum.

KTO önündeki uzun kuyrukta idim. Aracın iki camı da açık idi.

Bir ara sağ tarafımdan “Uğur abiiii Aykut hoca gitsin mi kalsın mı? Vallahi biz Konyaspor hastasıyız. Bu takıma yazık olur, sen bizden daha iyi biliyorsun” diyen bir sesle irkildim ve sesin geldiği yana baktım. Yan taraftaki araçta bulunan güleç yüzlü samimi içten bir abimiz camını açmış bize arka arkaya sorular soruyordu. Kısa net cevaplar vermeye çalışırken de gözüm ışıklarda idi.

Abimiz samimi konuşmasını sürdürünce dayanamadım “Abi ışıkları geçelim sol tarafta duralım cep telefonumu kaydet. Görüşelim inşallah” dedim.

Gerçekten de yeşilde geçtik ileride sol tarafta uygun olan yerde araçlarımızı çektik dörtlüleri yaktık ayaküstü tanıştık.

Abimiz Ahmet Tanacı Bey’di. Özel Büyük İnci Pastanesi, Özel Büyük İnci Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Halkla İlişkiler Sorumlusu idi.

Kendisi bizi gazeteden tv’lerden tanıyormuş. Aynı zamanda sosyal medyadan da arkadaş imişiz.

Pazar günü olması, şanlı kartalımızın da bugün anlamlı maçı olması münasebeti ile köşe yazımı değiştirdim ve bugün bu konu ile ilgili görüşlerimi siz değerli okurlarımızla paylaşalım istedim.

………….

1-Aykut Hoca’nın gelecek sezonda takımın başında kalmasını Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Valimiz Yakup Canbolat bizzat ve gönülden istiyorlar. Bu konuda da birebir olarak Aykut Hoca’ya çok güzel tekliflerde bulundular.

2-Sayın Ahmet Davutoğlu da bizzat Aykut Hoca’nın Konya’da kalması ve sözleşmesini uzatmasını kendisinden istedi.

İşte devletin ve şehrin en büyüklerinin bu isteğini kırmayan reddetmeyen Aykut Hoca da sözleşmesini uzattı.

3- Bu iş bu kadarla kalmadı. Mesela AK Parti İl Başkanı Musa Arat Bey bu kadar yüksek tempo ve görüşme programı içerisinde bugün yarın bizzat bire bir Aykut Kocaman ile görüşecek, hocanın görüşlerini alacak ve hocanın gelecek sezon da takımın başında kalması için görüşme yapacak.

4- Ekranlarda binlerce insanın önünde atışsak da, yazılarımızla bir yerlere gönderme yapsak da biz Sayın Başkan Ahmet Şan’la bir araya gelir ekranlarda diyemediklerimizi gazetemizde yazamadıklarımızı bizzat bire bir söyleriz.

Başkan Şan’ın da daha 10 gün önce Aykut Hoca’ya karşı olumsuz net bir tavrını görmedim.

5-Konyaspor taraftarları hangi taraftar grubu olursa olsun, ya da bu renklere gönül vermiş binlerce sporsever genel anlamda Aykut Hoca’ya büyük saygı duyuyor.

Tam bu noktada şu acı gerçeğin altını çizmek gerekir. Sporda sevgi ve saygı sadece başarıya endekslidir.

6-Aykut Hoca’da Konya’da kağıt üzerinde ve genel anlamda başarılı olduğu için devletin zirvesinden benim Konyaspor hastası fanatik Ahmet Tanacı abime kadar camia Aykut Hoca’yı seviyor ve sayıyor.

7-Spor siyasetin farklı bir yüzüdür.

Aykut Hoca ile Konyaspor yönetimi arasında kanlı bıçaklı bir ayrılık olmadığı gibi yüzeysel sürtüşmeler ve maksadı halis olsa da dışarıya taşan olumsuz durumlar her iki tarafında iyi niyeti olgunluğu ile aşılabilecek düzeydedir.

8-Aykut Hoca, Konyaspor’u yüz üstü bırakıp Fenerbahçe’ye gidecek kadar haysiyetsiz, onursuz, kimliksiz, omurgasız bir teknik adam asla değildir. Olsaydı bugün dahi Aykut Hoca’nın Fenerbahçe’ye gitmesini Konya’da hiçbir güç engelleyemezdi.

9- Sonuç: Sezon sonunda Aykut Hoca yine giderse bu da yine Fenerbahçe yönetimi içindeki gelişmelere bağlıdır.

Biz bu bulutlu ama güzel pazar sabahında son sözümüzü şöyle diyoruz;

KONYASPOR HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR. HERKES AKLINI BAŞINA ONA GÖRE ALMALI. ONA GÖRE ADIMINI ATMALIDIR”…

…………

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu pazarlar. Kartalım senin de vurduğun gol olsun. Bu şehrin güzel insanlarının artık mutluluğa ihtiyacı var.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En büyük zenginIik sağIıktır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ada etrafında, dönel kavşaklarda yolun en sağ şeridinden sola dönüp araçları sıkıştırmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR