Uğur Özteke

Uğur Özteke

Benzin İstasyonundaki Büyük Rant

Benzin İstasyonundaki Büyük Rant

Benzin istasyonu olanlar genelde hep iyi zengin insanlardır. Dahası nasıl ifade edeyim bilemiyorum ama benzin istasyonu sahibi olmak her zengin dahası babayiğidin harcı değil diye biliyorum.

İşte hafta sonunda Konya’daki pek çok petrol istasyonu sahibi ile birlikteydim. Bu dostlarımızı dinledikçe üzülmeye başlamıştım.

Bizim sohbet Suriye’den gelen kaçak yakıt ile ilgili idi. Konya’ya bile günlük olarak sadece Ereğli yolundan 57 kaçak akaryakıt yüklü tır giriyormuş. Bu işin sahipleri yani petrolcülerin ortak çatısı PÜİS yöneticileri oturmuşlar, bu araçları tek tek saydırmışlar.

Suriye işi günümüzde ne acıdır ki Devlet politikası. Yani Suriyeli kaçak yakıtta getirse, Suriyeli dilencilik de yapsa, Suriyeli hırsızlık da yapsa, Allah günahlarımızı affetsin Suriyeli genç kızlar kendilerini de satsa …. Ve tüm bunları polis de bire bir bilse de bunları yapanlar Suriyeli olunca kimse ağzını açmıyor. Açmayacak da…

Mesela bir okurumuz geçen günlerde şöyle bir mail göndermişti;

“Konya Valiliği, Emniyeti, Belediyesi, Milli Eğitimi ne sesleniyorum. Suriye’den elini kolunu sallayarak Konya’ya gelen insanlar, güvenliksiz, kayıtsız, ikametsiz, barınaksızlar. Konya’da rahatça dolaşıp hem kendileri hem de Konyalı vatandaşlar için tehlike saçıyorlar. Sağlıksız ortamlarda yaşıyorlar. Evleri, mahalleleri, camileri, okulları dolaşıp yardım talebinde bulunuyorlar, okullara öğrenci kaydına geliyorlar fakat hiç bir belgeleri yok. Yukarıdakiler, ‘misafir olarak okula gelsin’ diyor, ‘bir güvenlik, sağlık problemi olursa sorumluluğunu kim üstlenecek?’ diye soran yok. Adli olaylara karışıyorlar, Polis memurları uğraşıyor, üsttekilerin önlemi yok. Lütfen bu konuda bir kriz masası kurup önlem alınız. Konya’nın sükûnetinin, bozulmasına seyirci kalmayınız.”

Xxx

Bizim konumuz bugün bunlar değil.

Sözüm ona 40 yıla yakındır gazetecilik yaparız. Yaparız da petrol işinde öğrendiklerim ile boşuna yaptığımızı öğrendik.

Dedik ya benzinlik işi zenginlerin işi. Parayı onlar kazanır. Dahası para parayı kazandırır derdik. Yanılmışız.

Neden mi? Bilmeyenler varsa lütfen öğrensin.

Bu rakamlar resmi rakamlar ve 2012 verileri.

İstanbul’da istasyon bayi sayısı: 732

Konya’daki istasyon bayi sayısı: 555

….

Evet yanlış filan yazmadık. İstanbul 15 milyon nüfuslu tüm dünyanın kabul ettiği metropol şehir, bizde ilçelerimizle nüfusu 2 milyonluk kendimizce dünya şehri yani sanal dünya şehriyiz. (!)

Peki nüfusa ve araç sayısına göre, hatta benzin, mazot, gaz tüketimi rakamları da ortada iken durum niye böyle?

Dedik ya hafta sonu öğrendik. Bizim Konya’da bu işin rantını Belediye yiyormuş. Kaymak Belediyenin imiş, şahsen ben başkalarının günahını almışım. Haklarını helal etsinler.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Uykuyu hafif ölüm, ölümü de ağır uyku bil

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

O güzelim yemyeşil çimlerin üzerinde mangal yakmadığımız zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR