Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

Bereket ormanları bereketli olsun

Bereket ormanları bereketli olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Bölge Müdürlükleri tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde “Bereket Ormanları’ adıyla 81 ilde 100 bin fidan dikerek orman alanı oluşturma projesi hayata geçiriliyor.

Projenin baş mimarı Sayın Emine Erdoğan, ‘Baharı, fidanlarımızı toprakla buluşturarak, geleceğe dair umutlarımızı, toprağın bereketine ekerek karşılayalım. Ormanların getireceği yağmurlar, toprağımızın bereketini artırsın ve bu döngü, çocuklarımızın geleceğini inşa etsin. Yeşilin bin bir tonu ülkemizi kuşatsın” sözleriyle başlattığı projeyi 81 vilayette Valilerimize emanet etti.

Mart ayının son haftasında bütün illerde eş zamanlı olarak başlatılan fidan dikim törenleri protokolün en üst düzeyli katılımıyla gerçekleşti. İlimizde de Sayın Valilimiz Muammer EROL’un katılımıyla orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan merasimle Meram'da kente hakim bir tepede 2 hektarlık alanda 650 fidan toprakla buluşturuldu. Bereketli olsun.

 İlimizde Konya ve ülke adına ortak bir akıl ile sivil toplum hareketleri oluşturmayı amacıyla yola çıkan gönül elçilerinden oluşan Konya Platformu Derneğinin çok uzun zamandır planladıkları fidan dikimi ise geçen hafta yine Sayın Valimizin öncüğünde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yine “Bereket Ormanı” adıyla gerçekleştirildi.

Konya Platformu öncülüğünde, Konya Valiliği, Selçuklu Belediyesi ve Konya Orman Bölge İşletme Müdürlüğü işbirliğinde 75 bin fidan dikildi. Ardıçlı bölgesinde gerçekleştirilen fidan dikme törenine Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Eski Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Konya Platformu Derneği üyeleri ve toprak sevdalıları katıldı.
Bereket Ormanları’nın fidan dikimi törende açılış konuşmasını yapan Konya Platformu Derneği Başkanı Sayın Mehmet Ali Çelik’in de dediği gibi bir rüya daha gerçek oldu.

Yıllardır çıplak yamaçlarda bozkır bir arazi olarak duran Ardıçlı bölgesinde Konya’dan bakınca neden buralar ağaçlandırılmaz diye düşünülen arazideki 850 bin metrekare bir alana dikilecek 75 bin fidanın ilk adımı atıldı.

Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey yaptığı konuşmada, çıplak yamaçlara yeşil bir gerdanlık takacaklarını söyleyerek, Ardıçlı bölgesinin tamamını ağaçlandırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bereketli olsun.
 

İki binli yılların başında Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Adem ESEN’in gayretleriyle Yazır sırtlarında Bereket Ormanı oluşturulmuş ve ilk fidanı dikenlerden biri olmuştuk, bu vesile ile hangi zamanda ve hangi adla olursa olsun ağaçlandırma çalışması yapan resmi ve özel kişi kurum ve kuruluşlara ve gönüllü vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz.

Bereket ormanları, orman alanların genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla oluşturuluyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah  amacına ulaşır.

Aslında son yirmi yıldır ülke çapında başlatılan ağaçlandırma seferberlikleriyle Dünya’da orman varlığını artıran ülkelerin başında geliyoruz. Ancak yeterli mi hayır? Daha çok fidan dikmeli yeşil alanlarımızı daha da artırmalıyız.

Birleşmiş Milletler Raporlarına göre orman alanı toplam arazisinin % 30’dan az ise o ülke çölleşmeye aruzdur denmektedir. Türkiye’nin orman alanı % 27.3, Konya’nın orman alanı ise % 13.6 yani Türkiye ortalamasının yarısı, yani Konya’da ağaçlandırma ana yapılacak daha çok iş var. “Konya içinde Yeşil değil Yeşil içinde Konya” için seferberliğe devam.

Eğer siz, “Kıyametin Kopacağını Bilseniz Elinizdeki Fidanı Dikiniz” diyen bir Peygamberin ümmeti olmaktan gurur duyuyorsanız, zaten bu seferberlikte yerinizi alırsınız. Şimdiden bereketli olsun. Kalın sağlıcakla.

ÇEVRECİ SÖZÜ; Ormanlar Geleceğimizin Sigortasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR