Uğur Özteke

Uğur Özteke

BEYŞEHİR ÇEVRE YOLU(!)NA DAHA ÇOOOOK YAYA ÜST GEÇİDİ GEREKİYOR…

BEYŞEHİR ÇEVRE YOLU(!)NA DAHA ÇOOOOK YAYA ÜST GEÇİDİ GEREKİYOR…

Dün güne çok güzel dahası biraz şaşkın ama mutlu başladım.

Niye derseniz Selçuklu Belediyesinin otopark görevlisinden, binaya girişteki özel güvenlikçilerine, çalışan personelinden görevlilerine kadar herkesin ama herkesin güler yüzü sıcak ve samimi yaklaşımları inanın sabah sabah benim dopingim oldu.

Bir resmi kuruma giderken kafamızda oluşan o klasik tedirginlik ve bin bir sorularla görevlilerden yiyeceğimiz fırça, azar işitme nasıl benliğimize, beynimize işlemiş ise dün sabah Selçuklu Belediyesinden çıkarken kısa sürede gördüklerim ve yaşadıklarımın mutluluğu ile neşe içerisindeydim.

Evet Selçuklu Belediyesinin otoparkında görevli gencinden kapıdan girerken ki güler yüzlü güvenlikçilerine belediyedeki görevlilerin sıcak samimi ve güler yüzlü hizmetleri vatandaşın sorduğu sorulara içten ve herkesin anlayabileceği cevap vermelerinden dolayı başta Başkan Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere tüm yetkililere ve en alt birimdeki çalışanlarına kadar herkese insanlık adına teşekkür ederim.

Ne yalan söyleyeyim normal sade bir vatandaş olarak böylesine sıcaklığı çok özlemişim. Allah sizlerden razı olsun.

BEYŞEHİR ÇEVRE YOLU YİNE KANLANDI

Uğur Başkanlı yeni Konya sisteminde, Konya’nın şehir içi trafik sorunu nasıl çözülebilir, dahası çözülmesinden geçtim, nasıl rahat bir nefes alınır hale gelebilir? diye her gün düşünmekten ve yaşanılanlardan da üzüntü duymaktan yoruldum.

Aslında başlığı yanlış yazdığımın farkındayım.

BEYŞEHİR ÇEVRE YOLU dedik yaaaa… Yesinler senin gibi ÇEVRE YOLUNU.

Yeni çevre yolumuz yılan hikâyesine dönüp 2000 bilmem kaçlı yıllara kalınca biz klasik olarak hala bu yola çevre yolu diyoruz.

Oysa burası 15-20 yıldır Konya’nın şehir içi yolu. Ama çevre yolunun bir türlü faaliyete geçirilememesi dahası çevre yolu açıklamalarının demeçlerinin hep siyasi olarak rafta kalmasından dolayı bizler, bu eski çevre yolu hep evimizden iş yerine ya da okula gidip gelirken kullanır olduk. Çünkü mecburduk. Şehrin imarı ve planlaması böyle yapıldı.

Ama biz Konya’da yaşayan insanlar için bu yol şehir içi yolu olsa da, karayolu ağında tırlar, ağır araçlar, kamyonlar, şehirlerarası yolcu otobüsleri gibi araçlar içinde hala çevre yolu.

Durum böyle olunca bu dev ağır araçların arasında ya bizim küçük özel araçlarımızın bunların yanı sıra motorlarımız bisikletlerimiz hatta hatta karşıdan karşıya geçmek için zıplayan koşan ya da araçları hiç gale almayan yürüyerek karşı tarafa doğru ilerleyen aile boyu fertler.

Eeeeee durum böyle olunca pazar günü bir okurumuzun iftar saatlerine doğru penceresinden üzüntü ile çektiği bazı fotoğraf karelerini bugün sizlerle paylaşmak zorunda kaldık.

foto-1-603.jpgfoto-2-498.jpgfoto-3-348.jpgfoto-4-224.jpg

İlgililer ve yetkililer için kazanın yani yaralının kanlar içerisindeki olay mahallinin tam noktasını okurumuzun izahı ile belirtmeye çalışalım.

Burası klasik Beyşehir Çevre Yolumuz. Başkent Hastanesi’ni geçtikten sonra ışıklara gelmeden tam önce.

Evet yayalar olarak bizler sizler kusurlu olabiliriz. Ama bir başka acı gerçek ki bu yolun sağı solu yüksek katlı güvenlikli siteler ve apartmanlar ile dolu. Sonuçta bu insanlar karşıdan karşıya geçmek zorundalar. Dahası yanılmıyorsam bildiğim kadarı ile bu bölgede semt pazarı bile kuruluyor. Yani insanlar zorunlu olarak karşıdan karşıya geçecek.

(Yetkililerimiz diyebilirler ki şu kadar metre aşağı tarafta yaya üst geçidi var.

Evet haklısınız ama bizim insanımız o kadar yürümeyi sevmez ki.

Hem bunu diyecek böyle bir savunma yapacak yetkililere bu günlerde çok kızgınım.

Niye mi?

Elinizi vicdanınıza koyun ve 30 adımda, 40 adımda bir koymaya başladığınız reklam panoları kadar olmasa da daha yakın mesafelere insanımızın canı ve kanı için güvenlik yapın o zaman.

Kastettiğim yeri adımlayınca ne demek istediğimi yine buradan sizlerle hem de fotoğraflı olarak paylaşacağız inşallah.)

Gelelim tekrar yazımızın bu bölümüne.

Hadi hep birlikte empati yapalım.

İftar saati yaklaşırken canınızın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığının haberini alıyorsunuz.

Siz olsanız ne hissedersiniz? 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan Allah’a kalıbıyla değil kalbiyle ibadet eder.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Oruçlu insanımız oruç tutmayana ya da tutamayana, oruç tutmayanımız da oruç tutan insanlarımıza sabırlı ve saygılı olmayı becerebildiği zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR