Rasim Atalay

Rasim Atalay

Bir mahalleyi daha kaybettik

Bir mahalleyi daha kaybettik

Meram denince akla huzur gelir…

Huzur şehri Konya’nın huzur veren ilçesidir Meram…

Konyalı olmaktan öte Meramlı olmak vardır…

Meram demek, yeşil demek, Yeniyol demek, Yaka demek, 41 Evler demek, Melikşah demek, Lalebahçe, Gülbahçe demektir…

Meram’dan söz ederken insanların aklına yeşiliyle öne çıkan, tabiatıyla rahatlatan, sessizliği ve sakinliği ile huzur veren bir bölge gelir.

En azından öyleydi yakın zamana kadar!

Geçtiğimiz haftasonu bir vesileyle Meram’ın Yeniyol Caddesi’nin hemen yakınında bulunan 41 Evler olarak da bilinen Melikşah ve Armağan Mahallelerini gezip görme fırsatım oldu.

Uzun bir süredir uğramadığım bu bölgenin kısa denecek kadar az bir zaman içerisinde nasıl değişip dönüştüğünü hayretler içerisinde izledim.

Orada ikamet etmese bile gelip geçenlerin dahi huzur bulduğu cadde, huzursuzluğun merkezi haline gelmiş adeta.

Herkesin birbirini yakinen tanıdığı, komşuluk ilişkilerinin en iyi yürütüldüğü ve komşu hakkının gözetildiği bir yer olarak bildiğimiz 41 Evler, şimdi olmuş Kafeler Sokağı…

İnternetteki arama motorlarından baktığınız zaman bile, Kafeler Sokağı yazdığınızda sizi doğrudan bir zamanlar huzur veren ama şimdi huzursuzluğun merkezi haline gelen bu caddeye götürüyor.

Kafe üzerine kafe açılmış. Yetmemiş, evler bozulmuş, kafeye çevrilmiş. Daha 2-3 yıl öncesine kadar her ne kadar Yeniyol Caddesi’nin üzerinde var olsa da arka sokaklara uğramayan gençlerin deyimiyle ‘mekan’ diye tabir edilen işletmeler şimdi sınırını da aşmış, haddini de aşmış, 41 Evler’den de taşmış…

Hadi gündüzleri bir nebze daha iyi de akşam hava karardıktan sonra cadde lüks ve modifiyede birbiriyle yarışan araçlardan geçilmez bir hale geliyor. Gelenlere bakıyorsunuz birçoğu gencecik delikanlılar, kızlar…

Giyimlerine, kuşamlarına bakıyorsunuz, gördüklerinizi görmemeye veya görmezden gelmeye çabalamaktan yönünüzü dahi kaybedebiliyorsunuz.

Ne hale gelmiş burası böyle?

Gençlerin ‘mekan’ları hiç de masum değil… Birçoğunda alkol de satılıyor. Alenen alkol tüketenler kapalı kapıların ardından çıkıp sokaklarda taşkınlık da yapabiliyor.

Anlayacağınız, bölge kültürünü de dününü de unutmuş. Eskiden kalanlar yenilerin bu halini hazmedemiyor. Direnmekle de olmayacağının farkına varanlar geçmişini, çocukluğunu, gençliğini, atasının mirasını bırakıp buradan taşınmak zorunda kalabiliyor.

Bugün Kafeler Sokağı diye anılan bu yerin Barlar Sokağı olarak da anılması yakındır! Ticari kaygılar ve para kazanma hırsıyla ne kültür bırakıyoruz, ne gelenek, ne de gelecek… Anlayacağınız bir mahalleyi daha kaybetmiş bulunuyoruz.

YOĞUN İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Lige biraz talihsiz bir şekilde başlayan, henüz Süper Lig maçlarında evinde siftahı olmayan Anadolu Kartalı Konyasporumuzun taraftarıyla buluşması anlaşılan sonbahara kaldı. Konyaspor’un bu sezon oynayacağı tüm karşılaşmaların içinde yer aldığı fikstür çalışmamızı farklı bir konsepte yaparak okuyucularımızla buluşturduk.

Fikstürden ziyade ilgi ahşaptan yaptırmış olduğumuz ve okuyucularımıza hediye ettiğimiz Anadolu Kartalı figürüneydi. Hem abonelerimize hem de gazetemizin satışının gerçekleştirildiği bayilere tirajımız nispetinde dağıtımını gerçekleştirdik. Birçok kişi gerek arayarak, gerek sosyal medya hesaplarımızdan yazarak daha fazlasını talep etti. Konyaspor sevdalılarının bu ilgisi bizi de ziyadesiyle memnun etti ve ekstra baskı yapma yoluna gitmek durumunda kaldık. Ofisimizin kapısını aşındıranların sayısı da bir hayli fazla… Gelenleri boş çevirmemeye çalıştık, çalışıyoruz. Ancak herkese de ulaştırabilmemiz takdir edersiniz ki mümkün değil. Yoğun ilgilerinden dolayı Konyaspor aşıklarına teşekkür ediyoruz. Yeni sürprizlerimizin olacağını da buradan bu vesileyle duyurmuş olayım. Takipte kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR