Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

BİR SÜREÇTİR YAŞAMAK.

BİR SÜREÇTİR YAŞAMAK.

İçerisinde bazı şeylere ihtiyaç duyduğumuz bir süreçtir yaşamak. Bu süreçte, insanların belli bir olgunlaşma süresi vardır.

Sizce ne zaman olgunlaşırız?

İhtiyaçlarımızda, kimsenin ilgisine ihtiyaç duymadığımız, kendimize güvenerek her düşüşümüzde oluşan yaramızı kendimiz sardığımız da, derdimizin çaresini kendimiz bulduğumuz da, kendimize güvenip başka bir elin yaramızı sarmasını, bizi ayağa kaldırmasını beklemeden ayağa kalktığımızda olgunlaşırız.

Eğer ki bir beklenti içerisine girersek, aldığımız yaranın kangren olmasına neden oluruz.

Zaten bizi yoran ve üzüntü yaşatan, birilerine bağımlı yaşıyor olmamız değil midir?

Bağımlılıkla, beklenti içerisine girmeyin!

Kendinize güvenin, kendi kendinize yetmeye çalışın.

Başkalarından ders almadan önce, yaşadıklarınızdan ders alın.

Kendinize güvenip, kendinizi olduğunuz gibi kabul eder, kendi kendinize yetmeyi bilirseniz, hayatın ne kadar değerli olduğunu ve mutluluk getirdiğini göreceksiniz.

“Her şey daha güzel olacak” deyin kendi kendinize.

Daha güzel olacak…

Umuttur daha güzel olmasını düşünmek. Belki de yarınlara olan özlemdir, “daha güzel olacak” cümlesinde gizli olan. Ama bunu söylerken, anda ki mutluluğu kaybetmeden söylemek gerekir.

Unutmayın, her şeyin bittiğini zannettiğiniz zaman, an’da saklı, sizi bekleyen bir mutluluk, yeni bir başlangıç vardır. İşte o zaman, o yaşadığın an’ın mutluluğu, seni umuda yönlendirir, seni silkeler, yılgınlıktan, bıkkınlıktan koparırcasına “durma devam et, daha güzel olacak” diye sana seslenir. Çünkü biten ne varsa, bir başka şeyin başlangıcının habercisidir o. Belki büyük mutluluklar yoktur ama an’da ki küçük mutlulukları yaşaman, hayat yolculuğunu boşa geçirmediğini gösterir, kendi değerini bilmeni ortaya koyar.

Bir süreçtir yaşamak. Mutlulukla, mutlu etmekle tamamlanması gereken bir süreç. Her an’ında bir acının gizli olduğu gibi acıdan sonra mutluluğunda gizli olduğu, bizim bulmamız gereken mutlulukların var olduğu bir süreç. Yılmamamız, aramamız ve mücadele etmemiz gereken bir süreç.

Zor mu dersiniz bu sürece?

Zor olacak ki, anlamı olsun. Kolay ve basitçe gelişen her şey çabuk tükenmeye mahkûmdur. Siz sadece kendinizi hayatın akışına bırakmayın. Mücadele gücünüzü kırmayın. Beklemediğiniz anda gelişen ve sizi yaralayan bir acı, sizi bu mücadelenizden alıkoymasın. Bilirsiniz ki, her kışın ardından bir bahar gelir. Sizde acının sonunda acıdan ders alıp olgunlaşarak, gelecek olan mutluluğa kendiniz hazır tutun, an’da gelen mutluluğu kaçırmayın.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR