Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Konyaspor`muzun son haftalardaki kan kaybı derinleşerek ağırlaşmaya başladı. Evimizde Göztepe maçını kaybetmemiz sorunlarımızın derinleştiğini ve çözüm üretme konusunda yetersiz kaldığımızı gösteriyor. Yeni teknik direktör ile taze kan ihtiyacımızı karşılayacağımızı düşünürken futbolcuların bu taze kanın verdiği yenilenmeyi hissedemediğini gördük.

Hafta sonu oynadığımız maç ile ilgili teknik konuların değerlendirmesinin bu maç için gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü takımda teknikten çok psikolojik olarak ağır bir depresyon hali var.  Oyuncularımızın sahadaki hal ve davranışları, olaylara ve anlık reaksiyonlara tepkileri çok düşündürücü ve üzücü bir hal almaya başladı. Taraftarların bu halin değişmesi ve düzelmesi için çok çaba sarf ettiğini hafta sonu gördük. Özellikle maçın ilk dakikasından geriye düştüğümüz ana kadar herkes elinden geldiğince destek verdi. Bu tezahüratlarla ve oyun anında olumlu tüm reaksiyonlara verilen alkış ile ortaya çıktı. Maçta geriye düştükten sonra da maalesef haftaların hatta bir yılın iç boşalması hali oldu ve olumlu ya da olumsuz her davranışa öfke ile karşılık verildi. Zaman geldi Aykut Hocanın gölgesine sığınan ve her seferinde kaçak dövüşen yönetime "istifa" çağrısı yapıldı. Zaman geldi son bir kaç yıldır her seferinde destek verilmesine rağmen bu desteğin karşılığını vermeyen ve sabır gösterilen belli oyunculara yuhalama ve ıslık ile protestolar geldi.

Bu girdap ve kaos ortamından bir an önce sıyrılıp kendimize gelmemiz gerekiyor. Bülent Hocanın Antalyaspor geçmişini göz önünde bulundurduğumuzda Hocanın bu durumu değiştirebilecek adımlar atacağına inanıyorum. Ancak Hoca ne kadar da doğru ve değiştirilebilir adımlar atsa da eksik kalacaktır. Bu eksikliği yönetim, taraftar ve şehrin idari ve mülki amirleriyle beraber tamamlamalıyız. Özellikle Konyaspor yönetiminin bu güne kadar göstermediği çabayı bu saatten sonra sonuna kadar göstermesi gerekiyor. Özellikle oyuncularla birebir ve takım halinde görüşülmeli ve mevcut sorunların tespit edilerek çözülmesi çok önemli. Taraftar ile de birliktelik kurulmalı. Gerekirse istişare toplantısı dahi düşünülmeli.

Konyaspor Taraftarları bu güne kadar çok çaba sarf etti. Bu konuda belki de en son eleştiri alacak saç ayağı taraftarlar. Sabır konusunda kesinlikle ülkenin en önde gelen insanları bizleriz. Yaklaşık bir yıldır evimizde sadece 1 galibiyet gördük ve taraftarlar her seferinde desteğe usanmadan ve itiraz etmeden devam ettiler. Bu hafta sabrın sonunda selamete eremeyince de çok ağır bir tepki verdiler. Bence sonuna kadar da haklıydılar. Ancak gelecek haftalarda bu tepki halinin devam etmesi bize pek fayda vermeyeceğini düşünüyorum. Özellikle ligde kalıp kalmayacağımızı belirleyecek önemli deplasman ve iç saha maçımız var ki bu maçlarda sükunet ve suhuletle hareket etmeliyiz. İç saha maçında maçın seyri olumlu olmazsa eğer daha sakin ve belki ağır gelecek ama sabırlı olmalıyız. Yuhalama ve ıslıktan uzak durmalıyız. Desteğe devam etmeliyiz.

Şehrimizin idari ve mülki amirleri olan Sayın Valimiz ve Belediye başkanlarımız özellikle bu sene takdire şayan hareketlerle tüm şehrin kalbini kazandılar. Ligin başlangıcından bu güne kadar Konyaspor`un her sorununda yanındaydılar ve çözüm için yoğun çaba gösterdiler ve hala da çaba göstermeye devam ediyorlar. Ayrıca arka planda olan ve görünmeyen şehrimizin ileri gelen idari amirlerimizin ve iş adamlarımızın da bu süreçlerde takımımıza destek olduklarını biliyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ancak bu çabalarının bugünden sonra daha yoğun ve daha kuvvetli olmasını bekliyoruz. Çünkü tökezledik ayağa kalkmamız gerekiyor.

Bu sebeple biz biriz ve BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ...

****

Son olarak; hafta sonu yapılan maçta hiç hoş olmayan ve bu cefakâr taraftara yapılabilecek en son davranışı kalecimiz Serkan`dan gördük. Bu konu ile ilgili de bir kaç cümle yazmak istiyorum. Sevgili Serkan Kardeşim; senin bu kulübe yapmış olduğun hizmetleri ve tarihi başarıları bu taraftar bir gün olsun unutmadı ve unutmayacak. İnsan "Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür (İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır). Hatırlatmak isterim. Senin milli takıma çağrılman için her türlü çabayı gösteren BU TARAFTAR. Malatya maçından sonra tribünleri terk etmeyip dakikalarca seni çağıran ve seni bağrına basan yine BU TARAFTAR. Ve daha nice sana olan destekleri yine BU TARAFTAR verdi. Sana bir tavsiyede bulunayım. Peygamber Efendimizin (SAV) torunu Hz Hüseyin efendimizin Kerbela vakıasını bir oku. Bu vakıada Kufeliler ile ilgili olarak "Ehli kûfe bi vefa"  denmiştir.  Sen de bizim için Kufeliler gibi vefasız olma...

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR