Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

BİZE BİZİ BİLEN GEREK

BİZE BİZİ BİLEN GEREK

24 Haziran 2018 seçimleriyle ülkemizi ve kentimizi geleceğe taşıyacak vekil adaylarımız belirlendi; hayırlı olsun. 1991 seçimlerinde ilk ve son kez uygulanan tercihli oy kullanımı olmadığına göre kesinleşmiş listelere oy vereceğiz seçmen olarak. “Doyduğu yer mi, doğduğu yer mi” insanın memleketidir hep tartışılır ya, ben “doğduğum yer”den yanayım hep ama kentimde doğmayıp kentimde yaşamayı seçen, kentimin sorunlarını dert, kentime hizmeti zevk edinen nice vatandaşımızı da en az kendimiz kadar hemşehrimiz sayarım. Bu seçimde de kentimde doğanlar ve kentimde yaşayanlar aday oldular, hizmete talip oldular.

Siyasette bir de siyaset gereği yeni iller seçenler hep olagelmiştir. Mesela rahmetli Aydın Menderes Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk kez 1977 seçimlerinde Konya milletvekili olarak girmiştir ancak Konya’ya yerleşmemiştir. Daha sonra üç kez daha vekil seçilmiştir rahmetli ama ilk göz ağrısı Konya’dan değildir seçilmişlikleri; iki kez İstanbul, bir kez de memleketi Aydın milletvekili olmuştur. Gene misafir bir adayımız var, Sn. Abdüllatif Şener. 19. ve 20. Dönemde Refah; 21. Dönemde Fazilet; 22. Dönemde AK Parti Sivas milletvekilliği görevlerini; 54.-58. ve 59. Hükümetlerde Maliye, Devlet Bakanlıkları ve Başbakan Yardımcılığı yaptı, Sivas’a hizmetlerde bulundu ama 12 Haziran 2011 seçimlerinde Sivas bağımsız milletvekili olacak kadar oy alamadı hemşerilerinden.

Son CHP Parlamento Meclis seçimlerinden sonra Karadeniz gazetelerinde “Dört hemşerimiz CHP PM’ne girdi” haberinin başlığı yazıyı inceleme merakı uyandırdı bende ve dört hemşeriden ikisinin başka illerden vekil olduğunu gördüm. İstanbul gibi en büyük kozmopolit ildendi milletvekillikleri ama eloğlu akıllı, nereden vekil olursa olsun yeri geldiğinde kendi memleketinin gücü olacağını biliyordu. Şanlıurfa’nın kabinede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan hemşerisi Ahmet Eşref Fakıbaba varsa bence 2009 yılında Ak Parti tarafından Belediye Başkan adayı gösterilmediğinde arkasında durmaları ve bağımsız olarak seçilmesini sağlamalarının etkisi vardır.

Ben kentimin vekilliğini yapma onuruna sahip olanların vekillikleri sona erince yaşamlarını Konya’da sürdürmemelerine bile sitem etme hakkını görüyorum kendimde. Bizi temsil edecek vekillerin bizi bilenlerden olmaları gerektiğini savunurum. CHP, Konya’da yaşayan, kentime ve partisine hizmet eden bizden vekil adayı bulamamış olabilir ki buna çok üzülürüm; sözüm Sn. Şener’e değil ama 24 Haziran seçimlerini de bilinçli olduğunu iddia eden CHP Konya seçmeninin sınavı olarak görürüm.

Tek merak ettiğim nokta en basitinden mesela kritik bir Sivasspor-Konyaspor maçında eğer seçilebilirse Sn. Abdüllatif Şener’in boynundaki kaşkol değil gönlündeki takım renginin hangisi olacağı. SİZCE…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR