Uğur Özteke

Uğur Özteke

HÂLÂ MI YÜZÜKOYUN YATIYORSUNUZ?

HÂLÂ MI YÜZÜKOYUN YATIYORSUNUZ?

Hani bizde bir söz vardır ya “yorgan gitti kavga bitti” diye.

Aman Allah’ım o dünkü telaşe, merak, koşturmaca neydi?

Bugün ise o dünkülerden tık yok.

Daha durun üç beş gün daha geçsin hele hele ortaya sandık bir konsun, düne kadar ortalığı yangın yerine çevirmek isteyenlerin nasıl kuzu postunda sessizce ortalıklarda dolaştığını da göreceksiniz. Aman neyse geçelim bunları da gelin biz yeni vekillerimiz üzerine biraz değerlendirme yapalım.

AK Parti’den başlayalım.

Mevcut vekillerimizden başta Ahmet Davutoğlu olmak üzere Mustafa Baloğlu, Hüsnüye Erdoğan, Mehmet Babaoğlu, Ömer Ünal ve Uğur Kaleli bu dönem yoklar.

Bu yok olmayı kimse kendisine göre yorumlamasın. Belki eskiden sadece yakın çalışma arkadaşları biliyordu ama gelinen noktada bir gerçek var ki Sayın Cumhurbaşkanımız bazı isimleri zaman zaman dinlendiriyor yani kenara çekip nadasa bırakıyor. Sonra bu dinlenme sürecinde o ismi epey bir test ediyor ve sonra tekrar sahaya sürüyor.

Bunun bu şehirde en son en canlı örneği Gülay Samancı. O yüzden bu dönem vekil listesinde olmayan isimlere ben asla üstleri çizilmiş gözüyle bakanlardan değilim.  

Tekrar mevcut listeye dönecek olursak sizce seçilecek yerlerde bulunan vekil adaylarından sizi şaşırtan oldu mu?

Sayın Ahmet Sorgun bu dönem olmayacak diyeniniz var mıydı? Tabii ki hayır.

İkinci sıra Sayın Tahir Akyürek.

Şehirde sadece belli bir kesim bu konuda gürültü çıkarttı. Çıkartılan gürültünün aslı astarı yoktu. Bu gürültünün Reis’in yanında zaten hiç değeri de yoktu. Ve Sayın Cumhurbaşkanı tereddütsüz Tahir Bey’i ikinci sıraya yazdı. Bakın tekrar altını çizerek iddia ediyorum ki Sayın Sorgun mevcutta Genel Başkan Yardımcısı konumunda olmasaydı Tahir Bey birinci sırada idi.

Ne olur bana kızmayın ya da darılmayın, siz de ben de yani biz siyaseti “çok sığ sularda” yapıyoruz. Bizim şehirde yaptığımız siyaset değil sadece ve sadece siyasi dedikodu.

Türk siyasetinde önümüzdeki dönem AK Parti’de Konya’da neler görürüz bilemiyorum. Ancak Allah izin verirse Tahir Başkan konusunda benim beklentilerim hâlâ çok yükseklerde. Bundaki inancım da Reis’i ve Tahir Başkan’ı tanıdığıma inanmaktan kaynaklanıyor. Bu değerlendirmeyi hiçbir zaman kafasını kuma gömmüş AK Partili bir kişi gibi yaparsak kaybetmeye hep mahkum oluruz. (Bu konuda benimle iddiaya girip de kaybedenlere gönderme yapıyorum!)

Üçüncü sıradaki isim Orhan Erdem.

Orhan Bey’e kim tek kelime edebilir? Vekil iken zaten bölgesinde sevilen sayılan vekillikten sonra ise nadasa bırakılmayan aksine Milli Eğitim gibi hassas bir alanda bakanların bir çırpıda silinip yepyeni isimlerin ortaya çıktığı alanda değişmeyen iki numara idi. Mütevazılığini ve duruşunu hiç bozmayan Orhan Erdem ismi parti içerisinde de kimseyi şaşırtmadı. 

Leyla Şahin Usta.

Tecrübeli bayan vekiller içerisinde bayan kontenjanından olması muhtemel isimlerin arasındaydı. 28 Şubat’ın en mağdur isimlerinden olan Leyla Hanım, geçen dönemki yerini koruyordu.

Ziya Altunyaldız.

Hiç kimse için sürpriz olmadı. Bence 5.sırada yazılması sürpriz idi. Ama bu sıralarda alt üst olmayacağı için Ziya Bey teşkilatlardan Külliyeye kadar herkesin itirazsız noktasız hemfikir olduğu kişilerin başındaydı.

H. Ahmet Özdemir.

İşte yine herkesin oy birliği ile üzerinde mutabakata vardığı isimdi. Şaşıranının olmadığı vekilimiz yine listedeki yerini korurken yoluna devam ediyordu.

Gülay Samancı.

Vekillikten sonraki dönemde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Gülay Hanım bu alandaki kontenjanda Ayşe Türkmenoğlu ile birlikte ismi geçen iki hanım efendiden birisiydi. Ayşe hanımın Kürt kimliği ve dolayısıyla kendi seçim bölgesindeki diğer aday adayları arasındaki sert çekişmesi büyük bir ihtimalle kendisini bir adım geriye düşürmüş ki liste dışı kalıyordu. Ve tercih noktasında ibre Gülay Hanım’ı göstermişti.

Dr. Abdullah Ağralı.

İşte Ak Parti’nin şehrimizdeki Kürt seçmeninin dilinden en iyi anlayabilen Türk-Kürt çekişmesine asla fırsat vermeyen hekimliği ile ülkemizse ve şehrimize gelen Suriyelilerle dokuyu sağlamaya çalışan Abdullah Bey için yeni dönemde de bu alanda yeni görevler bekleniyor.   

Selman Özboyacı.

Konya siyasetinde her dönem ağırlığını ve gücünü ispat etmiş olan Özboyacı ailesinin genç yüzü sıralamaya da genç kontenjanından girerek bu kuşağın temsilcisi olmayı başarıyordu.

Halil Etyemez.

Partinin sendika ayağındaki tecrübesini her dönem geliştirerek başka alanlarda da adeta uzmanlaşan Halil Etyemez ismi hiçbir kesim tarafından yadırganmıyordu.

Ali Sürücü.

Yeni dönemi AK Parti’nin kuruluş yıllarına benzeten Reis, kısa bir süre önce Hasan Angı’yı İl Başkanı olarak atarken Angı’nın yol ve kader arkadaşı Ali Sürücü’yü de bir yerde seçilebilecek noktanın eşiğine koyarak diğer partilerin hesabını bozuyordu.

12. sıra için yorum yapmayacağım.

Çünkü son seçimlerde de 12. sıra benim için yok demiştim. 12. sırayı hem köşemde yazmış hem de canlı olarak televizyonda söylemiştim. Ömer Ünal Bey beni şaşırtıp, mahcup etmişti. Biz bu kez mahcup olmamak için bu noktada susmayı tercih ediyoruz.

CHP, CHP’LİLERİ ŞAŞIRTTI

Türkiye genelinde Abdüllatif Şener ismi CHP adına şirin gözükebilir. Ama CHP Genel Merkezi’nin Anadolu’dan hatta Konya’dan ne kadar kopuk olduğunun en büyük işaretidir Abdüllatif Şener ismi.

Ne demek istediğimi izninizle ikinci sıra adayı Abdülkadir Karaduman’ı da yazarak söyleyeyim. Bu sırada Saadet kontenjanından olduğu için CHP’liler şokta idiler.

Elbette biz CHP-SP Genel merkezindeki hesapları ve anlaşmaları bilemeyiz. Sadece ve sadece Konya’yı ve Konya’daki CHP’lileri biliriz.

Vallahi de billahi de CHP’liler hâlâ neyin ne olduğunu anlayabilmiş değiller.

Haaa üçüncü sırada yer alan Hasan Sarımehmetoğlu için hiç kimse hiçbir CHP’li ağzını açamaz. Hasan Bey’in Konyalılığından, sosyal demokratlığından, CHP’liğinden, vizyonundan, kariyerinden hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olamaz. Bakın CHP Genel Merkezi Hasan Bey’i birinci sırada Saim Sezen’i ikinci sırada yazsa idi neler olurdu neler.

Zaten tanıdık tanımadık ne kadar tescilli CHP’li varsa sokakta da telefonda da sosyal medyada da isyan ediyor. Bu isyancı CHP’lilerin oyu şimdi nereye kayar kimlere akar onu da sandık gösterecektir herhalde…

Neyse hadi bilmediğimiz işlere burnumuzu sokmayalım. Ve yarın kaldığımız yerden devam edelim inşallah diyerek noktayı koyalım.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğriyi kendinde arayan doğruyu kalbinde bulur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağmurlu havalarda trafik ışığında bekleyen yayaları ıslatmaktan kaçınmayı becerebildiğimiz özellikle de onları ıslatmaktan haz almadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR