Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

BİZİM ESNAF PROJESİ HEYECANLANDIRDI

BİZİM ESNAF PROJESİ HEYECANLANDIRDI

Çarşamba akşamı televizyonda konuğumuz Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak’tı. Birkaç saat keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Programa şehrimiz ve ülkemiz yanı sıra Dubai’den ve Londra’dan mesaj atıp soru soranları görünce mutlu olduk. Dünyanın diğer ucunda dahi Konya’yı seven sahiplenen şehriyle ilgili gelişmeleri takip eden bir kitlenin olduğunu bilmek gurur verici.

Başkan program esnasında daha evvel açıklamadığı bir projesinden bahsetti. Pandemi sürecinin bizlere kanıksattığı en önemli şeylerden biri online alışveriş. Özellikle AVM’lerin irtifa kaybettiği günlerde internet üzerinden verilen siparişler ön plana çıktı. Giyimden gıdaya yemek sektörüne kadar her alanda ‘söyle kapına gelsin’ sistemiyle iş yapan işletmeler ön plana çıktı.

55 bin üyesiyle Konya genelinde ciddi bir kitleyi temsil eden Muharrem Başkan yazılımından fikir özgünlüğüne kadar yerli bir projeyi hayata geçirmek üzere. Sipariş verenlere en yakın lokasyon modeliyle;  küçük ölçekli esnaftan tedarik edilecek ürünlerin müşteriye ulaştırılmasına dayalı güzel bir uygulama. Eğer organizasyon yapısı güçlü kurulur ve becerilebilirse hem vatandaş hem de küçük esnaf için harikulade bir iş ortaya çıkar. Projeyi takip edeceğiz…

 

VAKALAR ARTIYOR, KONYA’DA ALARM

Son yazımızda belirtmiştik. Sağlık Bakanı Koca ve Vekil Leyla Şahin Usta’da konuyla ilgili endişelerini belirten birer açıklama yaptı. Konya’da vaka sayılarında ciddi artış var. Merkez ilçelere yakın bazı mahallelerde ev ve sokak bazlı kısıtlamalar söz konusu. Filyasyon ekipleri yoğun mesaide. Özellikle haberini yaptığımız iş hayatının kalbi Organize Sanayi Bölgesinde bazı fabrikaların üretime ara verdiği bazılarının da iyice kısıtlamaya gittiğini öğrendik.

Tedbire dikkat dedikçe rehavet yüzdemiz artıyor.

Zaten yasakların bitmesiyle böyle bir süreç yaşanacağı tahmin ediliyordu. Önemli olan vaka sayıları artmış olsa da hastalığın tedavi edilebilme yüzdesinin yüksek olması. Neticede Türkiye ölüm oranlarının en az olduğu ülkelerden biri. Sağlık sistemimiz güçlü. Ancak bu tedbirleri aksatma anlamı taşımıyor. Yeni normali halen tam algılayamayan insanlar var.

 

GÜLE GÜLE SAYIN TOPRAK

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak son kararname ile Ankara’ya gidiyor. Ardında iyi kötü hatıralar oluştu. Kesinlikle şehirde iz bıraktı. Ulusal medyaya düştüğü haberlerde hunharca eleştirildi. Çeşitli haksızlıklara maruz kaldı. Özü ve niyeti temiz olduğuna inandığımız biriydi. Elimizden geldiğince Sayın Vali’nin de bizlerle yaptığı toplantıdaki isteği üzerine yanlış gördüğümüz şeyleri dostça söyledik. Dikkate alıp almamak kendi uhdesindeydi. Belki bir gün hatıralarımızda Konya’dan bir C. Orhan Toprak geçti diye bahsedeceğiz… Allah yolunu açık etsin.

 

KONYASPOR İÇİN YENİ DÖNEM

Aylar sonra yeniden Konyaspor heyecanı ile baş başa olacağız. Ne olursa olsun tüm çatlaklara rağmen bu ara dönemi atlatmak zorundayız. Birleştiğimiz tek nokta Konyaspor. Bu şehrin tek takımı var. Yönetimiyle muhalefetiyle taraftarıyla her şeyi unutup sadece Konyaspor’un başarısına konsantre olmalıyız. Ligde kalınca delegeler olarak konuşacak çok şeyimiz olacak.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR