Rasim Atalay

Rasim Atalay

Bu kadar özgürlük fazla!

Bu kadar özgürlük fazla!

Devlet olarak, millet olarak derdimiz bize yetmezmiş gibi, şu ara garabet bir güruhun gündemde sürekli tutmaya çalıştığı harici konularla kendimizi yoruyoruz. Enerjimizin tamamını daha çok üretmeye, millet olarak dayanışmaya, birlikte yükü omuzlamaya harcamamız gerekirken, haricilerin ortaya attığı yalan yanlış, aslı astarı olmayan, mesnetsiz mevzular gündemimizde yer ediniveriyor.

Kim oldukları, ne oldukları dahası amaçlarının ve hedeflerinin ne olduğu dahi belli olmayan, kendi küçük dünyalarında kümeleşmiş ve dini de kullanmayı iyi bilen Alparslan Kuytul ve avenelerinden söz ediyorum.

Yeri geliyor yasadışı gösteriler, eylemler, açıklamalar ve yürüyüşler yapıyorlar; yeri geliyor yasal bir zemine oturmayan bu tavırlarına reaksiyon gösterildi diye bu kez sosyal medya kanalları üzerinden örgütlenip çığlık koparmaya çalışıyorlar.

Nedir sizin derdiniz diye sorulduğunda ise özgürlükten, şundan, bundan söz ediyorlar… Ama altı boş!

Toplum nezdinde bu tür oluşumların yaptığı eylemlerin karşılığı ne diye baktığımızda ise koca bir hiç çıkıyor karşımıza.

Kuytul söylüyor, Kuytulcular oynuyor.

Mevzu, milletin birliği ve bütünlüğünü, kamu düzenini bozmaya kadar gidince devlet erki de yasal zeminde millet adına kendisine verilen gücü kullanıyor.

Olay bundan ibaret!

Sosyal medyadaki görüntüye bakarsanız bunların özgürlükleri kısıtlanıyor, hakları gasp ediliyor, daha neler neler oluyor…

Netice itibariyle, yalan yanlış, aslı astarı olmayan mevzular, haktan, hakikatten ve doğrudan daha çok itibar görmeye başlıyor. İnsanların kafalarında bir soru işareti, bir karışıklık oluşturabildilerse kendilerini başarılı addediyorlar.

Daha üç beş gün önce aynı numarayı Konya’da da çevirmeye çalıştılar. Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yılanın başını büyümeden ezerek toplumun düzenini bozacak bu tür eylemlere set çekmek üzere müdahalede bulunmuşsa, Konya Emniyeti de aynı tavır ve misyonla üzerine düşeni yaptı. Başkaca izahı yoktur bunun.

Hak isteyenin hakkını verme, baş isteyenin ise başını kesme lüzumu da akıl tutulması yaşayan bir avuç insanın etki alanını genişletmesini önlemek adına yapılması gereken en güzel harekettir. Şunu da açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki, özgürlüğün de bir sınırı, hududu olmalı. Bu kadar özgürlük, bana da fazla, ona da…

KONYASPOR’UN 100. YIL ETKİNLİKLERİ

Daldan dala zıplamış gibi oluyorum ama paylaşılması gereken o kadar çok konu var ki, doğru zamanı yakalamak adına bazen böyle tek kalemde farklı konulara girmek de icap ediyor.

Konyaspor’un 100. yılı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde stadyumun içinde konserler, dışında da konserle birlikte oluşturulan festival alanlarında birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Festivalde yer alan esnafın kendince kaygıları vardı başta. Gün içerisinde ilgisiz kalmaktan yakınıyorlardı. Ancak son zamanlarda biraz daha bu algıdan kurtulmuşlar. En azından akşam saatlerinde günü kurtarabildikleri için mutlu oluyorlar.

Bir de işin Konyaspor’a yakınlaşma boyutu var. Festivale üst perdeden bakıldığında Konyaspor’a aidiyet hissetmeyenlerin bile en azından bir yakınlık hissetmelerine vesile olduğunu da gözlemliyoruz. Konyaspor, Konya’dan ibaret bir futbol takımı olmaktan, Türkiye’ye mâl olmuş bir Anadolu Kartalı olmaya doğru hızla kanat çırpıyor. Konyalı olmasa da Konyasporlu olduğunu beyan edenlerin sayısındaki artış, bir Konyalı ve Konyasporlu olarak beni mutlu ediyor.

YAZ, ÇOCUKLARA GÜZEL

Bugün karne günü…

Sadece Konya ölçeğinde bile yüz binlerce öğrenci karne sevinci yaşayacak ve ardından yaz tatili süreci başlayacak. Öncelikle yaz tatilinin öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiası için hayra vesile olmasını dileyelim. Öğrenciler açısından baktığımızda yaz mevsimi kendileri için hazırlanan çeşitli etkinliklerle güzelleşecek. Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram, Karatay Belediyeleri, Konya İl Müftülüğü, derdi gençlik olan çeşitli dernekler ve sivil toplum kuruluşları yaza özel ve güzel programlar hazırladı. Mutlaka dahil olun, hem eğlenin, hem öğrenin… Cumanız hayra vesile olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR