Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

“BUBAYIN PARASI DEĞEL” LÜTFEN SAÇMAYINIZ!

“BUBAYIN PARASI DEĞEL” LÜTFEN SAÇMAYINIZ!

Rahmetli Demirel, Konya Sarayönü’nde miting meydanında icraatlarını sayarken bir hemşehrimiz bağırmış ya “Bubayın parasıynan mı yaptın?” Aslında vatandaşın miting meydanında bağırmasına gerek yok. Kamu adına harcama yapanlar saydam bir şekilde harcamaların dökümünü sunmak durumundadırlar.

İdarecilik dönemlerimizin büyük bölümü muhalefet belediyesinde geçti. Başta Sayıştay denetimleri olmak üzere bu durum sık ve sıkı denetim görmek anlamına gelirdi. Üzerine bir de tasarruf genelgeleri eklenince bırakın makam aracı, makam oda tefrişini, birimimize bağlı Sağlık Ocakları ve Kreşlerin yenilenmesi, makam odamızın boyanması bile ciddi sıkıntı nedeniydi. Ben tasarruf genelgelerinin o yıllarda muhalefet belediyelerinin elini kolunu bağlamak amaçlı çıkarıldığını düşünürdüm. Siz boya alamazken bina alan kuruluşlar çıkabiliyordu çünkü.

Kamu harcaması yapanlar titizlik göstermek zorundadırlar. Para kendilerinin değildir. Bugün kamu binaları başta makam odaları ihtişam içinde. Millet her şeyin en iyisine lâyık kuşkusuz da benim itirazım israfa. Konya Tapu ve Kadastro Müdürlükleri binasına uzun süre yenileme çalışmaları yapıldı. Hem çalışanlar hem de vatandaşlar ciddi sıkıntı içinde güzelleştirme çabalarına katlandılar. Tabandan tavana her yer yenilendi. Buraya kadar güzel. Aldığımız duyuma göre bundan sonrası sıkıntı. Yenilenen binanın güçlendirme veya yıkımının gündemde olduğunu duydum. Bölge Müdür Vekili Sn. Kenan Çiftçi’nin açıklamasına gereksinimim var. Sn. Çiftçi; umarım aldığım duyum doğru değildir ve önce yenileme sonra güçlendirme yapılmayacak; yenileme bedelleri çöpe gitmeyecektir. Aksi milletin parasına, çekilen sıkıntılara yazık ve günah olacağı anlamına gelmektedir zira. Saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR