Uğur Özteke

Uğur Özteke

Dün çok güzel bir gün idi…

Dün çok güzel bir gün idi…

Dün bu satırları yazmak için bilgisayarın karşısına geçtiğim zaman çok mutlu ve huzurlu idim. Neden mutlu olduğumu yine şehir ve şehrin güzel insanlarından söz ederek anlatmaya çalışacağım.

Sabah saat 7’ye gelirken sokağa çıktım. Bu satırları yazarken de öğlen olmuştu. Şehir gün doğumu ile dini bayramlarda bile eşine az rastlanacak şekilde hareketli dahası cıvıl cıvıl idi. Şehrin her semti her mahallesi ellerinde poşetleri ile ikili üçlü onlu çocuk grupları ile nasıl da hareketli nasıl da heyecanlı idi.

Bazı mahallelerde sokağa çocuklarını tek başına salamayan anneler, babaanneler, anneanneler ile o anlamlı bayram havasını hatırlatıveriyordu.

Ancak bu güzel atmosfer bazı ana caddelerdeki özellikle de kavşaklardaki trafik ışıklarının olduğu noktalarda aile boyu dilenerek acıma duygularımızı istismar eden insanlarla doluydu.

………….

Bizi kandil münasebeti ile ilk arayan ve de mahcup eden insan ise yine o benim canım abim Ali Yeğin idi. Ali abi kendisini bildim bileli hızlıdır. Her sabah saat 7’de fabrikasındadır. Bayramlarda da insanları ilk arayan dolayısıyla benim gibi küçüklerini de ezen(!) Ali abimizdir. Ve Ali abi kandilimizi kutluyordu.

…………….

Günün ilerleyen saatlerinde bir dönem İTTİFAK Holding’de Seyit Mehmet Buga abinin döneminde önemli mevkilerde bulunan bugün ise emekli olarak gezen Necati abimizle buluştuk. Kendisi ile Real bölgesinde Ebrar Unlu Mamulleri’ne gittik. Çünkü orada Necati Abi’nin yıllardır dostu olan bizim ise uzaktan uzağa tanışmış yine bir dönem İTTİFAK Holding’de görev yapmış olan İsmail Hakkı Uğur abiyi ziyaret ettik. Oğlu Bekir Burak Uğur ile tanıştık. Yaklaşık 1.5 saatlik sohbetimizde Konya’nın son 40 yılını enine boyuna konuştuk.

 ………….

Serap hocama saygılar sunarım. Bu şehrin tecrübeli başarılı eğitimcilerinden dostumuz Serap Hocam her günkü köşe yazımızın en son satırındaki klasik “NE ZAMAN ADAM OLURUZ?” cümlemize o hanımefendiliği ve eğitimci nezaketi içerisinde şöyle bir yorum yapmış, “Sonundaki daha iyi adam olmak bayan sürücü örneği … O kadar çok etken var ki iyi adam olmamaya her şeyden önce iyi adam değil de iyi insan olmak”… demiş.

Serap Hocam Allah sizden razı olsun. Size önce şahsınız ardından da örnek eğitimci kimliğiniz münasebeti ile saygım sonsuz. Sizin bu güzel hatırlatmanız benim içiminde boşalmasına neden olacak. Özellikle trafikte bayan sürücülerin nasıl taciz ve tahrik edildiklerinin her semtte canlı şahidiyim. Bu konuda ne derseniz yüzde yüz haklınız. Benim üzüldüğüm tek konu bayanlar her konuda biz erkeklere örnek oldukları için ya da ben buna bayanların güzellikte örnek olması gerektiğine inandığım için bayan sürücülerin direksiyon başındaki gayri ciddiyetsizliklerine, magandalıklarına, biz erkeklerin terör estirmelerine benzemeye çalışmalarına asla tahammül edemiyorum. Çünkü bayanlar güzel ve dikkatli davranışları ile özellikle de kurallara riayetlere uymakta ki davranışları ile örnek olmalarını istiyorum. Bu yüzden de örnek olmayan bayan sürücülere (!) hemcinslerimden daha fazla kızıyorum.

……………..

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, ekibine, çalışanlarına en alt birimdeki işçi kardeşlerime bugün içten kalpten bir teşekkürü borç biliyorum.

Malum havalar ısınmaya başladı ve şehrin tarihi turistik bölgelerine de insanların ilgileri yeniden artmaya başladı.

Dün sabah 7.30 sularında önce iki, sonra dört, sonra altı sonra sekiz derken belli aralıklarda Selçuklu Belediyesi’ne ait temizlik işçilerinin Sille Yolu ana güzergahında tek tek kağıt, şişe, naylon topluyorlar. Şehir adına çok mutlu oldum. O garip işçiler adına üzüldüm. İnsanlık adına ise nefret ettim.

Niye mi nefret ettim?

Çok basit.

Hani iki saniye düşünelim.

Türkiye bugün iki insanı konuşuyor.

Bir Soma’da madenden çıkartılan o işçi ambulansa girerken “çizmemi çıkartayım kirlenmesin” diyor.

Kırıkkale’deki Şerife Teyze doktorun odasına girerken lastik ayakkabılarını odanın dışında çıkartıyor “Ayaklarım kirli hastane tertemiz kirlenmesin” diyor.

Bu iki tertemiz Anadolu insanı böyle düşünüp bunları yaparken, bizim bazı iki ayaklı hayvanlar otomobilin camından yediklerini içtiklerini yola fırlatabiliyor.   

Şimdi siz de bu insanlardan nefret etmiyor musunuz?  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Kule kavşağında yayalar kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçmek için yola atlamadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR