Uğur Özteke

Uğur Özteke

Büyük Şef Uçan Balta Gibiydi…

Büyük Şef Uçan Balta Gibiydi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Akyürek büyük seçim zaferinin ardından tam bir hafta sonra, dün Japon Parkı’nda basın mensupları ile bir araya geldi. Tahir Başkan yaklaşık bir saat konuştu. Bu konuşma ne bir seçim galibiyetinin değerlendirmesiydi, ne de önündeki beş yılın hedefleri.

Bu yazıyı okuduktan sonra fitne ve fesata neden olmamak için bir kez daha küçük bir açıklama yapalım.

Kim ne derse desin. Kim ne bahane uydurursa uydursun, Tahir Bey, Konya tarihine geçerek artık ismini silinmeyecek şekilde kazıtmıştır. Biz basın mensupları olarak şehir adına, belediyecilik adına aksayan eksik yönleri Allah izin verirse yine kırmadan dökmeden yazmaya devam edeceğiz. Lütfen kimse bu yazılarımızda dananın altında buzağı aramasın(!) Çünkü sandık Tahir Başkan’ı usta değil baş usta, büyük şef(!) yapmıştır.

Büyük şef deyince aklıma geldi. Çocukluğumuz Teksas, Tommiks okumakla geçmişti. Tahir Başkan belki son dönemlerde en çok “oturan boğa” olarak eleştiriliyordu. Ne var ki son iki aydaki performansı ile “Uçan Balta Zagor” olmuştu.

Milli Görüş tedrisatından sonra, AK Parti ile yumuşak geçişi dün de AK gömleği ile perçinleyen Tahir Başkan bu seçim sonucu ile “sıfır noktası”nı da ilan etti.

Herkese hakkını helal eden Başkan herkesten de helallik istedi.

Tahir Başkan’ı son beş yılda dört duvar arasına kapanmakla eleştirenlerden biri olan ben, kendisini dinlerken daha iyi anlayabiliyordum.

Niye mi? Bana son beş yılda bu şehirde en çok kitap okuyan kim diye sorarsanız hiç tereddüt etmeden “Tahir Bey” derim. İşte kendisini vatandaşı dinlemekten çok okumaya veren Başkan, inanın dün tarihi bir özet yaptı. Konya’yı Roma, Kahire gibi medeniyetlere merkezlik yapmış şehir olarak önce tarihi tünelden alıp bugüne getirdi.

Getirdi ve iki gün önce kendisi işsiz, kocası Parkinson hastası bir kadının evine Belediyeden bin 500 liranın üzerinde yardım yapılmasına rağmen, bu paranın yetmediğini söyleyerek “daha çok para ve yardım istediğine” getirerek, insanımızın refah seviyesinin hangi noktalara geldiğini cuk diye oturttu.

…..

Başkan yarın için ise önce birlik beraberlik ve ortak akıl istedi.

Bu şehirde gazeteci olarak Belediye hizmetlerini ve Başkan’ın o vefalı(!) çalışma ekibini en çok eleştiren bir insan evet önce bir insan olarak her yerde hep şunu iddia ettim.

“Tahir Başkan bugüne kadar çalıştığım ve bildiğim en dürüst insandır. Tahir Başkan çalmaz. Çalınmasına da en az göz yuman başkandır. O çirkinliği görmemek için gözlerini kapar, kulaklarını tıkar ve arkasını döner. Tahir Başkan için asla gayri ahlaki bir yorum yapılamaz. Ama Bürütüslerine göz yumar. Onları savunmak durumunda bile kalır.

Çünkü… Çünkü İl Başkanlığı döneminde onların belediyeye girişlerinde bizzat kendisinin imzası vardır da onun için. Çünkü Başkan’da vefa vardır.”

Bu beş yıl başta Başkan ve Konya için çok farklı olacak. İnşallah da iyi olacak. Ben yine bir lüzumsuzluk yapıp beş yıl sonrası için de bir tahminde bulunayım mı?  

Tahir Başkan yeni Büyükşehir Yasası ile önce tarih yazacak sonrada bir siyasetçinin en son noktadaki çıtasına zıplayacak.

(NOT: Tahir Başkan dün şöyle bir söz söyledi. “Belediye olarak hataları görmeliyiz. Ve bu hatanın nedenini açıklamalıyız.” Ben de Tahir Başkan’a güvenerek bir hatayı(!) hem de seçim öncesi son beş yılın en büyük göz boyamacasını fotoğrafları ile inşallah yarın yazacağım.)

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Körler ülkesinde tek gözlü insan kral olur

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Konuşarak anlaştığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR