Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Cennet-cehennem” ve İl Sağlık Müdürümüz Hasan Bey…

“Cennet-cehennem” ve İl Sağlık Müdürümüz Hasan Bey…

Bugün çok şükür yine güneşi gördük ve içimiz biraz daha ısındı. Ne kadar şanslı insanlarız farkında mısınız? Sağlıklıyız, mutluyuz, huzurluyuz ve özgürüz.

Bugün içinde bir karamsarlık hisseden varsa, “Canım sıkılıyor” diye düşünüp uf puf diyenimiz varsa, mutsuz olduğunu söyleyenimiz varsa, ne olursunuz bir empati yapsınlar. Allah rıza için cezaevindeki insanları düşünsünler, hastanelerin acil servislerindeki yoğun bakımlarındaki insanları gözlerinin önlerine getirsinler, anası babası, eşi hatta evlatları için mezar başlarında dua edip gözyaşı dökenleri gidip bir görsünler.

Ondan sonra da “Canım sıkılıyor acaba niye ki?” diye homurdansınlar.

Vallahi biz çok mutluyuz, huzurluyuz neşe doluyuz.

“CEHENNEM YERİNE CENNET YAZSANIZ OLMAZ MI?”

Mesela dün sabah saatlerinde bir telefon geldi. Büyükşehir Belediyemizin bir müdürü dostane şekilde arıyordu. Ve kısa bir selam sabahtan sonra kibarca şunları söylüyordu “Uğur abi bugün gazetenizin manşetindeki spor haberinde Konyaspor taraftarı stadı cehenneme çevirecek demişsiniz”…

“Bir dakika” dedim hemen önümdeki gazetemizin spor sayfasını çevirdim. Evet abimiz aynen okumuş. Öyle yazmışız. “Doğru öyle yazmışız abi” dedim.

Dost isim devam etti “Uğur abi bize cehennemlik işimiz ne? Oraya cennet deseniz daha güzel olmaz mı?”

……….

İşte dünyada sporda, stadyumların, salonların hınca hınç taraftarlar tarafından doldurulması, karşılaşma boyunca hiç durmadan müthiş tezahürat yapılması, bayraklar ve flamalar ile donatılması rakip takım oyuncuları ve hakemler için zordur ve geleneksel olarak orası cehennem olarak tabir edilir.

Bizi ikaz eden abimize teşekkür ettikten sonra Spor Müdürümüz Ulaş’a durumu olduğu gibi aktardım. Haklı olarak o da bize niye “cehennem” denildiği anlattı ama bizim için bir yerde okur her zaman hakkı idi. Sağ olsun Ulaş da internette o haberi hemen okurumuzun uyarısı yönünde düzeltti.

…….

Demek ki…

Demek ki bizim insanımız hiçbir şekilde hatta mecazi anlamda da olsa “cehennem”i istemiyor. Aman olmasın aman istemeyelim. Cenab-ı Allah’ım hepimizi cehennem azabından korusun.

DUYARLI BÜROKRAT SAĞLIK İL MÜDÜRÜ HASEN BEY…

Dün malumunuz Meram Gödene TOKİ için 112 istasyonu ve bazı sağlık konusunda bize gelen bir isteği sizlerle paylaşmıştık.

Allah razı olsun sabah Sayın Valimiz Muammer Erol Bey ve Sağlık İl Müdürümüz Hasan Küçükkendirci konuya hassasiyet göstermişler.

Hasan Bey’in ne dediklerine geçmeden önce izninizle kendisi ile ilgili kısa bir yorum yapmak istiyorum.

Konya’da sağlık gibi sıkıntılı ve her an hepimizin ya hasta ya da yakını hasta insan psikolojisi ile bire bir yaşadığımız bir alandan büyük gürültüler çıkmıyor ise hatta Konya’nın gündeminde sağlık meseleleri tartışılmıyor ise bunda ilk önce İl Müdürü Hasan Bey’in o mütevazı, çalışkan, akıllı, olgun ve yapıcı şahsiyeti vardır. Ondan sonrası ekip ve vizyon meselesidir.

Hasan Bey TOKİ ile ilgili de bilgi verdi. Birincisi bu bölgeye 112 istasyonu açılması konusunun bir buçuk yıl önce kendileri tarafından Bakanlığa bildirildiğini ve onayının alındığını öğrendik. Bu yıl Bakanlık bünyesine alınacak yeni 16 bin personel ile buraya personel atamasının yapılacağını böylece de 112 acil istasyonunun hizmete gireceğini müjdeledi. Gerisi ise yine şehrin sağlık meselelerine iyi niyetli ve doğru girişimlerdi.

TOKİ bölgesi dostlarımıza bizim de vereceğimiz müjde; en kısa zamanda bu konudaki hayalleriniz de gerçek olacak.

Konya sağlık deyince hakkını yemememiz gereken isimler arasında vekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu, il teşkilatı ve yöneticilerinin uyumunu da unutmamamız ve hakkını vermemiz gerekir.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kalp Rabbini zikrettikçe güzelleşir. Dil Rabbini andıkça ehilleşir. Bu beden ibadet ettikçe yenileşir. Dost dosta dua ettikçe yüceleşir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Cuma çıkışlarında üzerimizdeki o ruhani havayı cami bahçesinde bırakmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR