Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

ÇEVRECİ ÖĞRETMENLER GELİYOR

ÇEVRECİ ÖĞRETMENLER GELİYOR

Kısa adı ÇEKÜD olan Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde eşzamanlı olarak öğretmenlere yönelik 2-5 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen Çevre Konulu Hizmet içi  Eğitim Kursu sonunda çevre koruma seferberliğine yurt genelinde binlerce çevreci öğretmen  daha katıldı.

Çevre konusunda Türkiye’de bu çapta bir eğitimin ilk kez aynı anda yapıldığı kurslara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan uzman  eğiticiler  görevlendirerek destek verdiler.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı müracaatlar neticesinde kurslara katılan öğretmenlerimiz,  çevre bilincinin geliştirilmesi ve genç kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla kapsamlı bir eğitim aldılar.

Kursun son günü yapılan atölye çalışmasında öğretmenlerimiz, bulundukları ilin çevre sorunları ve çözüm yollarını aralarında tartıştılar; öğretmen gözüyle çevre eylem planı hazırladılar ve ÇEKUD aracılığı ile bir rapor halinde ilgililere ulaştıracaklar.

Konya ilimizde de  aldıkları  eğitimlerle çevre bilinci konusunda daha donanımlı hale gelen toplam 125 çevreci öğretmenimiz daha, bu bilgi birikimlerini geleceğin sahibi öğrencilerimize aktarmasıyla ,çevreye duyarlı yeni bir nesil yetişmesine katkı sağlayacaklar, inşallah

Konya’da ÇEKÜD adına sayın Mahmut ALAN ve sayın Ali DOĞAN ile Orman Bölge Müdürlüğünden sayın Faruk AYDIN, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünden sayın Serhat UĞRAŞ ve  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına uzman eğitici olarak benimde görev aldığım bu program çerçevesinde;  çevrenin korunması, çevre sorunlarının çözümlenmesi konularında örgün ve yaygın eğitim kurumlarının katılımlarıyla çevre bilincinin topluma yayılması konusunda önemli bir çalışma gerçekleştirilmiş oldu.

Yirmi yılı aşkın bir süredir ilimizde sürdürülebilir ve  yaşanabilir temiz bir çevre uğruna hem resmi hem de gönüllü olarak bir ibadet aşkıyla çalışmalar yapan biri olarak , bu tür etkinliklerden  son derece memnun oluyorum.Her şeyin ekonomiye endekslendiği  günümüzde yarınların gerçek sahipleri çocuklarımıza daha sağlıklı ve daha güzel yarınlar bırakabilmek adına bu gibi çalışmaların artmasını canı gönülden diliyorum.

Geçen yıl SÜÇEV (sürdürülebilir çevre derneği) öncülüğünde gerçekleştirilen Konya Çevre Sorunları anketinde en önemli sorunun % 50 çoğunlukla çevre bilinci ve çevre eğitiminin azlığı sonucu olduğu göz önüne alındığında hayatın bu alanında da eğitimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmektedir.

Bu kapsamda çevre koruma ve temiz çevre adına hangi ad altında olursa olsun yapılacak her etkinlik hayırlı bir iştir. Bu işlere vesile olanlar hayırlı bir işe imza atmanın huzuru ve haklı gururunu duyabilirler.Ben şahsen bu tür etkinliklere her zaman destek oldum bundan sonrada olmaya devam edeceğim. İnşallah .

Bu vesile ile Çevreci öğretmenlerin yetişmesine vesile olan başta ÇEKÜD ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri olmak üzere emeği geçen uzman eğiticilere ve büyük bir dikkatle dersleri takip eden öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.

Gelecek nesillerin çevreye duyarlı olmasından, hem ülkemiz hem de insanlık kazançlı çıkacaktır. Böyle bir çalışmanın içinde olacak öğretmenlerimize ,sivil toplum örgütlerine,kamu ve özel  kurum ve kuruluşlarımıza başarılar diliyorum,Allah yar ve yardımcınız olsun ,yolunuz açık olsun.Kalın sağlıcakla.

ÇEVRE SÖZÜ:Çevreyi Bekçi Değil,Sevgi Korur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR