Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ağır vasıtalar piknik yollarını kullanıyor

Ağır vasıtalar piknik yollarını kullanıyor

Sayın Başbakanımızı uğurladık. Bize de ancak olanlar, duyulanlar yani kısaca dedikodusu kaldı. Biz de yeniden kendi gerçeklerimize kendi dünyamıza dönelim dedik.

………………..

Bakın önce ismini yazarsak kendisine siyasi ve ticari yönden zarar veririz düşüncesi ile ismini yazmayacağımız bir oda başkanının hafta sonu göndermiş olduğu maili birlikte okuyalım;

“Uğur kardeşim merhaba,

Bir şehrin içinde en gözde mesire yerinin içindeki trafikten bahsetmek isterim. Nacizane televizyon programlarında Konya’yı konuşurken bir kaç sefer dile getirmiştim. Ama pek bir netice alamadım. Sizin kuvvetli kaleminizden kamuoyuna duyurmanızı ve ilgilileri göreve davet etmenizi isterim.

Meram’a çıkan yollarla, Tavus Baba, Çamlık, Krom yolu ile çevre yoluna çıkan trafikteki tır, kamyon, tanker, beton mikserleri vb gibi ağır vasıtalar maalesef çevre yolu yerine mesire yerinin içini tercih ediyorlar.

Bu yol konaklamalı ya da günü birlik gelen yerli yabancı turistlerin ve bu bölgelerde oturan halkın araçları ile zaten yoğun. Bisiklet yolu zaten park yeri haline gelmiş, daralan bu yolda ağır vasıtalar için 5 yıldır hiç bir denetim yapılmamaktadır. Diğer araçların küçücük hatasının peşinde olan ekipler maalesef bu araçları görmemektedir. Bu konuyu dile getireceğinizi umar iyi çalışmalar dilerim.”

………

Bizde Sayın Başkan’ın bu dikkat çektiği konuyu yetkililere iletilmek üzere dile getirdik.

KOMEK SATIŞ

MAĞAZALARINDA

ÇİN MALI OLUR MU?

Yine siz değerli okurlarımızın dikkatini çeken bizim ise farkına dahi varamadığımız bir konuyu da Mustafa Sami Bey dile getiriyordu.

Mustafa Sami Bey özetle şöyle diyor;

“Üstadım Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait KOMEK VE KONES diye bir meslek edindirme ve meslek geliştirme kuruluşları var. Güya bunlar Konya ve ülke el sanatlarını geliştirmek için kurulmuş ve bunlar bayanların ürünlerini satmak için Konya’nın muhtelif yerlerinde satış yerleri var. Hz. Mevlana’nın arkasındaki Şehitlik Müzesi girişindeki küçük dükkanlardan iki tanesi de bu merkezlere ait. Ama bu her iki dükkanda da Çin malı ürünler satılmakta. Bu durum biraz garibime gitti sizinle paylaşayım dedim. Bilginiz olsun ağabeyim.”

BÜYÜKŞEHİR ZABITA

O DUMANA MÜDAHELE ETMİŞ

Yukarıdaki iki örnekte de olduğu gibi siz değerli okurlarımızdan, duyarlı vatandaşlarımızdan gelen sıkıntılı durumları makam mevki ne olursa olsun, o şikayet sahibi ya da muhataplar bizimle ne kadar dost olursa olsun şehir adına yazmaya çalışıyoruz. İşte geçtiğimiz hafta da bir unlu mamuller fabrikasının bacasından çıkan dumanı fotoğrafla göstererek dile getirmiştik. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri o iş yeri ile ilgili gerekli işlemi başlatmış. Yasalar çerçevesinde belli de bir süre verilmiş. Bizde bize o fotoğrafı ve konuyu ileten okurumuza bu vesile ile yazımızın sonucunu bildirmiş olalım. Zabıtaya da teşekkürlerimizi iletelim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Azim için paha biçilmez. Çok zeki olduğumdan değil sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyoruz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Fenni Fırın kavşağında kurallara uyduğumuz zaman ADAM oluruz.

  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR