Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Ekmekten cam çıkarsa”

“Ekmekten cam çıkarsa”

Gıda Müdürlüğü uğraşır,

Cam da Gelir İdaresi’ne kadar gider!...

 

Şehrimiz ve şehrimizin iyi niyetli güzel insanları adına, güzel bir gelişmeyi bugün sizlerle paylaşmak istiyoruz.

28 Mayıs günü “Ekmek’ten cam çıkarsa Belediye ne yapar?” başlığı ve şu fotoğrafı 

foto-028.jpg

 

kullanarak günümüzün bu sağlık, hijyen, teknoloji hatta denetim sıklığında ekmekten çıkan cama! İnsan sağlığı adına tepkimizi dile getirmiştik.

Bu ve bunun gibi birkaç fotoğrafı hiç tanımadığımız bilmediğimiz Mustafa …. Bey isimli bir okurumuz bunları bizimle paylaştıktan sonra başta Belediye olmak üzere bir kaç yere başvurduğunu ancak hiç bir cevap alamadığını hatta son olarak kendisine “Ekmeğinin parasını verelim” bile dendiğini aktarmıştı.

Çaresiz bir insanımızın üstelik tedbiri alınmadığı takdirde hepimizin, her an başına gelebilecek bir faciayı önlemek adına, bizde bize yapılan başvuruyu o gün köşemize taşımıştık.

İşte o günden sonra birkaç gün tepki geldi ardından biz de konuyu unuttuk. Çünkü mesleğimiz gereği, yayın grubu ve şahıs olarak yapabileceğimizi yapmıştık en sonunda da “Adımız Hıdır elimizden gelen budur” demiştik.

Dün Valilikten gelen sarı zarfı açtığımız zaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden bu yazımızla ilgili yapılan çalışmalar ve gelinen noktanın izahı yapılıyordu.

Heyecanla iki kez okuduk. Ve sonunda insanımız adına ulaştığımız sonucun verdiği huzur ve mutluluk ile bu açıklamanın özetini sizlerle paylaşmak istedik.

İl Müdürü Seyfettin Baydar imzası ile yapılan açıklamada özetle;

“İlgili köşe yazınıza istinaden şahsınızla yapılan görüşme sonunda yazıya konu ekmek ürününün Selçuklu Nişantaşı Mahallesi Şair Gurabi Sokak M. Ali İş Merkezindeki …… A.Ş. den satın alındığı bilgisine ulaşılmıştır. İlgili işletmede belirlenmesi amacıyla fatura ibrazı istenmiş fakat faturanın işletme merkezlerinde olduğu gerekçesiyle fatura ibrazı yapılamamıştır. Bunun üzerine işletmeye faturanın ibrazı için süre verilmiştir. Verilen süre içerisinde firma tarafından kurumumuza fatura ibrazı yapılamaması dolayısıyla …… idari para cezası uygulanması için işlem başlatılmış. İşletmenin mali açıdan değerlendirilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığına ihbarda bulunulmuştur.

………

Konuyla ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz.”

……………

Bizde başta hassasiyetlerinden dolayı başta Sayın Valimiz Muammer Erol Bey’e, Seyfettin Baydar Bey’e ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline çaresiz sade vatandaşlarımız adına teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

“Sizdeki üç şeyi görebilen insana güvenin, gülüşünüzün arkasındaki kederi, öfkenizin arkasındaki sevgiyi ve sessizliğinizin arkasında ki nedeni!”

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aynı apartmanda, sitede oturan insanlar birbirlerine selam vermeye başladığı zaman ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR