Uğur Özteke

Uğur Özteke

ERENKÖY’DE SU PARASI ÖDENMİYOR MU?

ERENKÖY’DE SU PARASI ÖDENMİYOR MU?

Bizim bu mesleği icat edeninnnnnn.

Bu yalan dünyada nasıl bir imtihandayım inanın anlayabilmiş değilim. Bazen tanıdığımız, inandığımız, güvendiğimiz isimlerden öyle iddialı (!) iddialar geliyor ki vallahi de billahi de kendimden şüphe etmeye başlıyorum.

Üç yıldır Sille’de Erenköy’de ikamet ediyorum. Şehrin en güzel, en mütevazı, en temiz yeri. Hastayı iyi ediyor vallahi. Dahası ikamet kaydımızı bile ailecek buraya aktardık. Ve şimdi biraz sonra da yazacağımız gibi elektriğimiz, suyumuz, doğalgazımız, tapumuz her şeyimiz yasal. Yasalın bile ötesinde dikkatli davranmaya çalışıyorum.

Ne olur ne olmaz diye. Korkumdan…

Mesela ben prefabrik bir evde oturuyorum. Bu prefabrik ev için her şeyin uygun olması için zemin etüdüne kadar yaptırdım. Duvarların ötesine paramla pulumla ağaç dikmek bu ağaçları da kendim parasını ödediğim suyla sulamak için bunları yapabilir miyim diyerek belediyeye müracaat edip izin aldım.

……….

Tam dört dörtlük olamasak da biz bu kadar işi yalan dünyada sağlam tutmaya çalışıyoruz.

Oturup kalktığım, bizi bilen, bizim de kendisini iyi tanıdığımız temiz ve düzgün bir abim gecenin bir yarısı yazmaya başladı;   

“İyi geceler abi…

Erenköy su sisteminden haberin var mı?”

-Hayırdır abi yok.

“KOSKİ’ye ait su altyapısı yokmuş ama kanalizasyon sistemi var ve beleşe kullanılıyormuş.

Ve para ödeyen yok.

Ne suya ne kanalizasyona.

Taaaa Seydişehir’in dağ köylerinde kendi sularına para ödeyen varken, şehrin merkezinde kuyudan su kullanan Erenköy Mahallesinin bazı bölgelerinde su parası ödenmiyor.

Detayı gerekirse gazeteye gelirim bire bir ispatlı anlatırım.

Bir de Konya’nın seçkin dindar ve varlıklı aileleri bunlar. Haramı helali bilen insanlardan oluşan bir topluluk ne acı.”…

Okuduklarıma inanamıyordum. Abim acaba bizimle ilgili bir şeyler duymuş da onu mu ima ediyordu ki?

-Abi ben de Erenköy’deyim ama sürekli su parası ödüyorum. KOSKİ’ye ödediğim paraların faturası da var, bilgisayarda kayıtları da. Bu kötü bir iddia ya da çirkin suçlama olmasın. Siz nereden bahsediyorsunuz?

Abimiz yazmaya devam etti;

“Abi  ……… sokağı adası. ………………….. evinin oralar. En eski Erenköy…

Kuyuyu devretmeyip bakımını üstlenmiş ve cüz-i bir atık su parasıyla (10 TL) eski Erenköy sakinlerine (!) tabiri caizse peşkeş çekmiş…

Yüzlerce köye kendi imkanlarıyla yaptıkları sulara saat takılmış tonu 4 TL’den ödedikleri yerde burası 5-10 TL’ye hak hukuk yeniyor. Doğu’daki kaçak elektrik masrafını ve Anadolu’nun göbeğindeki su kaçaklarını da biz ödüyoruz.

Üstelik bu durumu bilen Erenköy sakinleri de bu konudan rahatsız..

Zira hak hukuk bilen ve öğreticilerden müteşekkil düzgün insanlardır burada genelde oturanlar.”

…………..

Sizin de oturduğunuz mahalleniz için böyle bir iddiada bulunulsa ne yaparsanız?

Dayanamadım telefonu bizde olan abimizi aradım. Konuştuk. İnşallah nasip olursa önümüzdeki günlerde bu abimizi gazeteye çağıracağız. Önce bir etliekmek ardından da çayını ısmarlayıp ne varsa birebir adresi ile öğrenmeye çalışacağız. Sonrada bunları KOSKİ Genel Müdürümüz Ercan Uslu abimize bizzat götürüp vereceğiz.

Kim ne derse desin bu meslek benim için en iyi meslek, benim hastalığım, kara sevdam ama yine aynı yerdeyim bu mesleği icat edeninnnnnn (!)

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Haline baktım yani o samimiyete baktım. İmana baktım o ahlaka. O dürüstlüğe… Dedim ki yani sahtekarlarla kazanmaktansa bununla kaybederim…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Lokantalarda, kafelerde yüksek sesle konuşmaktan, bağırarak sohbet etmekten utandığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR