Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ezanlar denetleniyor mu? Bir de Konyaspor’un alt yapısı...

Ezanlar denetleniyor mu? Bir de Konyaspor’un alt yapısı...

Bugün birbirinden tamamen ayrı, hatta zıt gibi görünen iki ayrı konuyu iki ayrı ve şehir için samimi insandan duyduklarımızla sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dolayısıyla bu konulara yöneticilerimizin de süratle eğileceklerine yürekten inanıyoruz. 

EZAN NAMAZA DAVETTİR

Nedendir bilmiyorum ama her ne hikmetse çevremizden sürekli olarak bu konuda şikayetler gelmeye başladı. Aslında ne olur kimse yanlış anlamasın böyle yorumlanmaktan Allah’a sığınırım, gerçekten de son yıllarda namaza ve camilerimize olan ilgi gözle görülür bir şekilde artmaya başladı. Bunda da Diyanetin hakkını, Büyükşehir Belediyemizin camilere olan yakın çalışma şartlarının etkili olduğuna inanıyorum. Çünkü camilerimiz sadece namaz vaktinde açılan değil, sürekli açık ve temiz tutulan camiler oldular. Durum böyle olunca da insanlar artık sadece ezan okunduğu zaman değil, sürekli olarak namazlarını camilerde kılmaya çalışıyorlar.

Belki bu ilgi ve isteğin artmış olmasın belki de gerçekten çok aşırı dikkat çekici bir sıkıntı olduğundan ezan, güzel ezan, insanı kendinden geçiren o davet insanlarımızın özellikle isteği olmaya başladı.

Bu durumu geçen haftalarda bir öğretim üyemiz ile paylaşmıştık. Hocamız üşenmemiş iki ayrı ilçemizden iki ayrı ezanı kayıt yapmış bize göndermiş.

Ve de altına şunları yazmış;     

“Selamün aleyküm abiciğim,

Nasılsınız, daha önce bahsettiğim üzere ancak yeni fırsat bulup yazabildiğim ezan konusundan size bahsetmek istiyorum. Malumunuz olduğu üzere Konya’mızda binlerce cami var.

Gönül ister ki tüm müezzinler güzel ezan okusun, ama sonuçta ses Allah vergisi, ancak ezan namaza hoş seda ile davettir.

Tövbe Yarabbim! O kadar kötü ve kıraatsiz ezan okuyanlar var ki.

İl Müftülüğü denetleme dahi yapmıyor diye düşünüyorum, bu bir vebaldir, maksat günü savmak değildir. İnsanların ruhlarına işleyerek ezanı okumaktır, insanın içini kıpırdatmaktır.

Ezan okunduğunda pencereyi açıp dinlemektir, balkona çıkıp dinlemektir.

Ama dikkatimi çeken şu önemli görülen yerleri ezanlarına baya dikkat ediliyor.

Merkezi ezandan neden vazgeçildi anlamış değilim.

Size iki tane örnek ezan gönderiyorum, biri Aziziye civarında bir cami, biri de Bosna civarında bir cami, il müftümüzün bu konuda hassasiyet göstereceği ümidiyle iyi çalışmalar dilerim.”

***

Hocamızın ses kayıtlarını buradan sizlerle paylaşma şansımız yok. Ama merak eden okurumuz olursa, ilgilenen yönetici olursa göndermeye çalışırız.

KONYASPOR ALT YAPISI GERÇEKTEN BU DURUMDA MI?

Bu sezon sadece spor camiasının değil, şehrin o klasik tabirle 7’den 77’ye çok büyük bir çoğunluğun sportif başarı sonucu konuştuğu Konyaspor’umuzun alt yapısından dikkat çekici bir ayrıntıyı sizlerin aracılığı ile yetkililerimize iletmek istiyoruz.

Biz de sizler gibi A takımımızın hayal bile edemediğimiz bu büyük performansı ile yukarılara bakmaktan alt taraf unuttuk.

Durum böyle olunca da dün gazetemize çıkıp gelen bir sporseverin anlattıkları ile hem üzüldük hem de durumu Konyaspor yöneticilerimize iletmeyi arzuladık.

Pazar günü Atatürk Stadyumu’nda 2 Nolu Saha’da Konyaspor ile Ankaragücü futbol takımlarının U17 müsabakası varmış.

Rakip takımın oyuncuları sahaya o kadar güzel ve düzgün malzemelerle çıkmışlar. Isınırlarken üzerlerinde yağmurluklar, altlarında eşofmanları ile ısınmışlar. Bizimkiler ise normal şort forma ile ısınıp aynı şort ve forma ile maça başlamışlar.

Yine aynı bu duyarlı sporseverin anlattıklarına göre rakip takım Ankaragücü’nün yedek kulübesinde 7-8 yönetici varmış. Bizim yedek kulübesinde ise bir antrenör bir doktor bulunuyormuş.

Yine bir şey daha duydum. Çok çok üzüldüm.

Yine bizim Konyaspor alt yapısının U 19 takımının bir oyuncusu sakatlanmış. Tedavisi burada olmuyormuş. Şimdi bu çocuğun babası asgari ücretle oğlunu sürekli olarak İzmir’e o ekmek parası ile gidip geliyormuş.

Bunları A takımımızın gurur veren başarısına gölge düşürmeyeceğini bilsem çok daha farklı dile getirirdik ya !..

Ama bu tarihinde ilk kez yakaladığımız bu güzel sezon içinde işin tuzu biberi diyerek sadece yetkililere iletelim istedik. İnşallah onlarda bu durumlara bundan sonra daha hassasiyet gösterirler.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Efendilik için son sınav, kendisine hiçbir çıkar sağlamayacak insanlara karşı da saygıda kusur etmemek...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İşçi servisi sürücülerimiz döner kavşaklarda işçilere indi bindi yapmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR