Uğur Özteke

Uğur Özteke

FAHİŞ FİYATLA LASTİK ÇİZME SATAN ESNAF (!)

FAHİŞ FİYATLA LASTİK ÇİZME SATAN ESNAF (!)

Bizim okurlarımız samimi ve içten güzel insanlardır. Bugün yine sizlerin bize ışık tutması ile günlük yerel yazımızı yazabiliyoruz. Şükürler olsun.

YAYA ÇİZGİSİ DAHİ OLMAYAN

OKUL ÖNLERİNDE CEZA KİME KESİLECEK?

Malum son kanunla ışıkların olmadığı yaya geçitlerinde araç sürücüleri durup yayaya yol vermez iseler yandılar. Doğru mu? Doğru. Güzel bir uygulama mı? Evet çok güzel bir uygulama. Avrupa’da ya da dünyanın neresinde olursak olalım bu uygulamaya ağzı açık bakıp “Vay şu elin gevurundaki zihniyete” derken artık biz de bu uygulamanın içerisindeyiz.

Ancak bir okurumuz üşenmemiş gitmiş okul önlerinden onlarca kare fotoğraf çekmiş.

foto-1-567.jpgfoto-2-466.jpgfoto-3-323.jpgfoto-4-205.jpg

Sonra da başlamış yazmaya; 

“Abicim Orhan Gazi İlkokulu- Meram Ticaret Lisesi ve Meram Anadolu lisesi çıkış kapıları. Hiçbirinde yaya geçit çizgisi yok. Acaba bir kaza olur ise kim suçlu olacak? Bu okulların öğrencileri yaya çizgisi olmayan yolda uçarak mı karşı yola geçecekler?

Anıtın önünde de yoktu. Yaya geçidi uygulaması nedeniyle acilen trafik içinde gündüz işaretleme yapıp Anıt’taki törene yetiştirmişlerdi. Acaba ilkokul ve lise öğrencileri bu kadar mı önemsiz?

………….

Biz inanıyoruz ki Büyükşehir’in duyarlı yöneticileri bu çizgi çekme işini derhal yapacaklardır.

SAADET’İN SELÇUKLU ADAYI

KENAN BEY’İ BASIN

PROJESİNDEN DOLAYI

TEBRİK EDİYORUM

Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan Bey ve ilçe teşkilatı yöneticileri gazetemizi ziyaret etmişlerdi. Kenan Bey’i ilk kez aday tanıtım programında görmüştüm. Ziyaretinde hem partililerle hem de kendisi ile daha iyi tanışma ve konuşma fırsatı bulabildik. Kenan Bey gerçekten çok samimi ve içten bir iş adamı, aynı zamanda başarılı bir sanayici imiş. Böylesine genç ve başarılı sanayicilerin siyaset içerisinde olmaları Belediye Başkan adaylığı gibi riskli ve zor bir göreve talip olmaları gerçekten yürek isteyen bir tercih. Kenan Bey’in özellikle basın kuruluşları için gazetemize verdiği demeçteki projesi ise ancak ayakta alkışlanır. Çünkü bugüne kadar hiçbir Belediye Başkan adayı yerel basın için tek bir proje sunmamıştı. Buna benzer bir projeyi kulakları çınlasın yıllar önce Tahir Başkan söylemişti. Onda da muvaffak olamamıştı. Biz bu vesile ile Kenan Bey’e ve partili dostlara bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ederiz.

 2019’DA DOMATES, PATLICAN

TANZİM SATIŞ DİYORUZ YA…

Dün sabah daha gazeteye gitmemiştim. Bu şehirde bir STK’nın başkanı (Ama bu başkan çok farklı bir başkan. Mesela Belediyelerin STK’lara bedava bina vermesine, elektrik su paralarını ödemesine karşı bir başkan. Haaaa üstelik de solcu filan değil idealist muhafazakâr ve milliyetçi bir başkan) aradı. Şehrimizde AVM’lerin önüne açılan ucuz tanzim satış tezgâhlarının çok komik ve çok büyük bir kandırmaca olduğunu, temiz iyi niyetli vatandaşın gözünün içine baka baka kandırıldığını filan anlattı. Yani bizim Başkan haktan hukuktan adaletten yani öbür dünya için örnekler veriyordu. Sadece dinledim. Çünkü bizim bu işlere karşı çıkma ya da gördüğümüzü yazma gibi şansımız yok ki.

Neyse gazeteye geldim. Yine bu şehrin bence akıllı zeki üstelik de iyi bir muhafazakâr başarılı bir işadamı 18 Şubat 1956 günkü Yeni Meram Gazetesi’nin bir nüshasını gönderiyordu. 1956’nın Konya denetim haberi şöyle idi. Satır satır şöyle; 

“Belediye Fiyat Murakabe Heyetinin yaptığı kontrol

YALNIZ BİR KAVAFİYECİNİN FAHİŞ FİYATLA LASTİK ÇİZME SATTIĞI GÖRÜLDÜ

Şehir içinde Fiyat Kontrol ve Murakabe işlerine büyük bir titizlik ve itina ile devam etmekte olan Belediye Fiyat İhtikarı Murakabe Kontrollerinin Sarraflar Çarşısında bir kavafiye mağazası hakkında K951 sayılı koordinasyon kararına aykırı kâr haddi ile lastik çizme satmak ve bu malların üzerine çift etiket tanzim ederek takmak ve bu etiketlere yanlış fatura beyan ile satış hususunda fatura ibraz edememek sebebiyle Milli Korunma Kanunu ahkamına istinaden zabıt varakası tanzim ederek vaziyeti ilgili makamlara arz ettikleri haber alınmıştır.

Bu mevsimdeki yağışlar ve dolayısı ile çamur yüzünden gıda maddeleri kadar mühim bir ihtiyaç maddesi sayılan bu madde üzerinde yapılan umumi kontrolde elde edilen bu neticeyi, esnafımızın doğruluğu ve murakabenin yerinde oluşu bakımından takdire şayan bulmaktayız. Belediyemize bu amme hizmeti yolunda da başarılar dileriz.”

……………..

Okudum okudum tekrar okudum.

Yıl 1956 Belediye denetim yapıyor. Neye göre? Milli Koruma Kanuna göre…

Bir tek esnafa işlem yapılıyor. O da fahiş fiyatla lastik çizme sattığı için. Gerekçesi de açık net. Bu mevsimdeki yağışlar ve dolayısıyla çamur yüzünden lastik çizmenin gıda maddeleri kadar mühim bir ihtiyaç olarak görülmesi…

Yıl 2019…

AVM’lerin önüne AVM sahipleri tezgah atıyorlar. Dışarıda 2.5 lira içerde 5 lira…. Şimdi böyle bir alış verişte alan da satan da memnun ise belediye kime neyi neye göre denetleyecek?

Benim şehrimin insanı güzeldir. Bırakın gitsin. Dokunmayın siz bize…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Anne ve babası ile karşılıklı oturup konuşabilen insanın şükredebilmek için çok sebebi var demektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Belirtilen 80 km hızla İstanbul Yolu’nda yol alırken, sinyal verdim diyerek direksiyonu yandaki aracın önüne kırıp, sonrada yapılan uyarıya elle kolla tepki verdikten sonra bir de cami açıp “sinyal verdik görmüyor musun?” diye magandalık yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR