Uğur Özteke

Uğur Özteke

FATMA HANIM KILICI ÇEKMİŞ!...

FATMA HANIM KILICI ÇEKMİŞ!...

Bugün siz samimi ve dost okurlarımızla iki, üç hatta dört ayrı konuyu paylaşmak istiyorum.

Tüm bu satırları yazmaya başlarken bizim sıkı okurlarımızdan Mustafa abimiz aradı. Mustafa abimizin bir ayağı İstanbul’da bir ayağı Konya’dadır. Ama nerede olursa olsun yurt dışında bile bizi takip ettiğini kendisi söyler. Mustafa abimiz arıyordu ve diyordu ki, “Abicim trafik kuralı tanımamanın gurbetçisi, yerlisi, Almancısı, Türkü olmaz. Ben bir gün yolun sağına olmayacak bir yerde park etmiş bir gurbetçinin arkasında kaldım. Sola bir türlü çıkamadım. Arkadan sürekli araç geliyordu. Rahatlayınca solladım ve açtım camı “hemşerim burada pak mı yapılır? Almanya’da bunu yapsam ne olurdu?’ dedim. Adam hiçbir şey olmamış gibi rahatça “Almanya’da bunu yapsam en az 120 avro ceza gelirdi kardeş. Biz oralarda o kadar sıkıntı çekip bunalıyoruz, buraya gelince rahatlıyoruz” deyivermez mi? Onun için millet kural tanımayarak rahatlıyor Uğur abicim” diyordu.

Vallahi bunu da duymamıştık. Duymuş olduk ve 1 yaşımıza daha girdik.

MERAM YENİ YOLA

HIZ KESİCİLER

Bizi telefonla arayan bir başka okurumuz ise Meram Yeni Yol’da özellikle Meram Eğitim Araştırma Hastanesi ile Meram Son Durak arasına daha sıkı hız kesicilerin konmasını istiyordu. Bu aralıkta resmi ya da özel, dolmuş ya da otobüs hiç fark etmeden araç sürücülerinin hız tanımladığını söyleyen okurumuz yetkililerden bu bölgeye acil hız kesici konmasını rica ediyordu.         

KONYA’NIN HALİSDEMİR’İ

Bu aşağıda biraz sonra sizlerle paylaşacağım konuyu özellikle askeri kesimden hem de en üst kesimden birkaç kere dinlemiştim. Hatta bir komutanımız bu kahraman isimle bir akşam yemeğinde bizi bir araya getirme sözü de vermedi ama kısmet olmadı.

Ama bunu Yeni Şafak’tan Kıymet Sezer yazınca bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim. Yani böyle bir olayı ve kahramanı şehrin sadece üst düzey yöneticileri ya da güvenlik güçlerinin değil herkesin bilmesini arzu ettim.  

“Konya’nın Halisdemir’i

Kanunsuz emre itaat etmeyerek, o gece yaşanacak büyük felaketlerin önüne geçti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Konya Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görevli olan kahraman astsubay Sait Koç, kanunsuz emre itaat etmeyerek, o gece yaşanacak büyük felaketlerin önüne geçti.

EMRE İTAAT ETMEDİ

Konya Jandarma Bölge Komutanlığı hizmet muhafız bölüğünde görev yapan Astsubay Koç, o gece nöbetçi amirdi. Saat 22.16’da sıkıyönetim ilan edildiği haberini okudu ve Kurmay Başkanı Albay Mustafa Sakaoğlu’nu aradı. Darbeci kurmay başkanı, FETÖ’nün sözde bölge komutanı olarak atadığı bir isimdi. Harekat Merkezi’ne gelince darbeci emirler savurdu. Başçavuş Sait Koç’a da askerleri alıp Ankara yolunu kapatmasını emretti. Emre itaat etmeyeceğini söyleyen Koç’u silahla tehdit etti. Başçavuş Koç, emri yerine getirmemekle kalmadı, yanında bulunan 4 astsubay uzman personel ile darbecilere karşı koydu. Emrindeki bir askere deponun anahtarlarını vererek “Bana bir şey olursa gerekirse anahtarları tuvalete at" dedi. Ayrıca envantere ait tüm araçların hareket etmesinin önüne geçmek için "araçların akülerinin sökülmesini, kabloların çıkartılmasını, tekerlerinin patlatılması" talimatı verdi. Başçavuş Koç, o gece darbecilerin verdiği hiçbir emri yerine getirmeyerek harekat kabiliyetlerini ortadan kaldırdı ve 6 ildeki olası hareketlenmeleri engelledi. Kahramanlığıyla "Konya’nın Ömer Halisdemir’i" olarak anılmaya başlayan Koç, Konya’daki FETÖ yapılanmasının deşifre edilmesini sağlayan çalışmalarda faal rol alıyor.”

……………….

FATMLA BAŞKAN KILICI

KININDAN ÇEKMİŞ

Meram Belediye Başkanı Sayın Fatma Toru Hanım’ı hâlâ Meram’ın bazı kesimleri ile bir kısım siyasilerin tanıdığına inanmıyorum.

Fatma Hanım’ın son siyasi harekat ilanının resmini bugün haftalık yayın organımız PS LİFE’de kapak yaptık. Fatma Hanımın nasıl silahlandığı fotoğraflarla belgeledik. Merak edenlere ne yapıp edip bu sayımızı görmenizi tavsiye ederim. (Şehir dışında olan dostlarımız internet sitemiz www.pusulahaber.com.tr’nin foto galeri bölümünden yeni sayıya ulaşabilir)

Fatma Başkan’la ilk karşılaştığımız zaman da bu fotoğraflarla hangi kesime nasıl bir mesaj verdiğini soracağız inşallah. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Söz söylemede yücelik aramayın. Dinlemek söylemekten yeğdir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüleri yolda taciz etmekten vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR