Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Formayı çıkarın çıplak oynayın!

Formayı çıkarın çıplak oynayın!

Yazacak bir şey yok aslında. Bir hafta içinde oynanan üç maç alınan üç yenilgi… Attığımız gol sayısı: 0 (yazıyla SIFIR). Yediğimiz gol sayısı ise tam 12...

Galatasaray’a 5-0 mağlup olan, ardından önemsemediği kupa maçında Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilen Torku Konyaspor dün de ligde rakibi ile karşı karşıya geldi. Netice yine fecaat yani yürekler acısı.

Bir zamanlar Konya Atatürk Stadı’nda yükselen bir tezahürat vardı. Son yıllarda bu tezahüratı hiç duymamıştık. Taraftarlar, sahadaki vahim tabloyu görünce hep bir ağızdan, “O formayı çıkarın, çıplak oynayın” derdi. Taraftar, sahadaki ruhsuz mücadelenin formanın üzerindeki armaya karşı yapılan bir saygısızlık olarak yorumluyor ve böyle bağırıyorlardı. Gençlerbirliği maçını izlerken kulaklarımda bu tezahürat çınladı durdu.

BUNU YAŞATMAYA HAKKINIZ YOK

Kimse kusura bakmasın, bir tarafta bilet parasını bile zorla denkleştirip maça giden yeşil-beyaz sevdalıları bir tarafta yüzbinlerce hatta milyonlarca lirayı alıp da sahada formasının hakkını vermeyen oyuncu topluluğu… Bu görüntü Konyaspor’a yakışmıyor! Kimsenin de bu camiaya, bu şehre bu tabloyu yaşatma hakkı yok.

Konyaspor dün 5-0 yenildi. Ama skordan daha acı olanı sahadaki ruhsuzluktu. Yediğimiz 1 ve 4. gol her şeyi özetliyor aslında. İlk golde adam elini kolunu sallaya sallaya kafayı vuruyor. Hadi buna bir şey yapamadınız, 4. golde korner kullanan adamın gelip gol atmasına nasıl engel olamıyorsunuz?

İLK OTOBÜSE BİNDİRİN BUNLARI

Netice itibariyle haftalar önce yazmıştım. Yine yazıyorum: “MALZEME BU!”

Torku Konyaspor maalesef transfer döneminde büyük bir fiyaskoya imza atmış. Hani bir söz vardır, “bindirilmiş kıta” diye… Sıklıkla siyasi mitinglerdeki kalabalıkla ilgili söylenen bir sözdür. Bu söz; ilgisi olmadığı halde olay mahalline getirilmiş yapay kalabalığı ifade eder.

Konyaspor’da da tablo aynen bu: 12 transfer; sıfır verim…

Dostlar alışverişte görsün hesabı alındıkça alınmış oyuncular. Ama gel gör ki bu transferlerin faydasını göremedik.

Yönetime ya da takımı kim idare ediyorsa ona düşen görev; Fuchs, Uğur İnceman, Rangelov, Belec, Kokalovic ve Hlebbaşta olmak üzere, sırtındaki formanın kıymetini bilmeyen ve taraftara gözyaşı döktüren sözüm ona futbol yıldızlarını ilk otobüse bindirip göndermeleridir. Uçak bileti falan aramayan, otobüs, dolmuş ne bulursanız artık…

TAKIM RUHUNU KAYBETMİŞ

Hiç olmaya altyapıdan gelen çocuklar oynasın. Bakın Gençlerbirliği bu işi çok güzel yapıyor. Konyaspor’a karşı oynayan oyunculardan Ahmet Çalık 20, H. İbrahim 21, Ahmet Oğuz 21 ve gol bile atan Artun 21, İrfan Can ise sadece 19 yaşında.

Bizim 33-34 yaşındaki futbol emeklilerine ders veren çoğu da 30-40 bin liraya oynayan bu gençlerden örnek almamız gerekiyor. Futbolda yetenek kadar ruh da önemli ve maalesef bizim takım ruhunu kaybetmiş.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR