Uğur Özteke

Uğur Özteke

Gardaki otoparka bir akıl lazım….

Gardaki otoparka bir akıl lazım….

Sonbaharın bu ilk günlerinde yazdan kalma güzel günlerini yaşamaya devam ediyoruz. Aman siz siz olun sıcaklardan bunalıp “of pofff” demeyin. Yarın bugünleri çok ararız. Hafta sonunun yoğunluğu yine düğünler olacak. Düğünlerle birlikte trafikteki karmaşa, kargaşa. Bu arada piknik alanlarından yükselen inanılmaz dumanlar ve et kokusu. Tabii ki akşama da milli maç, siyaset dedikoduları da siyasi minik şovlarla devam edecek.

Böyle bir ortamda sizlerden gelen öfke seline, fotoğraflara da yer vermek zorundayız.

Şu Hızlı Tren Garı’nın otopark meselesinde kavga hiç durulmayacak gibi.

Hızlı treni kullanan Konyalı dostlarımız otoparkın paralı hale getirilmesinden dolayı hala burunlarından soluyorlar. Ateş düşmedi.

Onları geçtik.

İşin bir de şu boyutu varmış biz de bunu yeni öğrendik.

Bu şehirden her gün en az 100 tane AK Partili yönetici, yetkili, bürokrat haftanın beş günü sabit olarak Ankara’ya günü birlik gidip geliyorlarmış. Şimdi bu AK Partililer indirimli olarak bileti herhalde 22-23 liraya alıyorlar. Ve akşam otoparktan çıkarken 20 lira oto park parası ödüyorlarmış.

Peki, cebi dolayısıyla canı böyle yanan AK Partili bürokrat işi ve maaşı garanti olduğunu bile bile sandıkta perdenin arkasında vicdanı ile baş başa kaldığı zaman sizce mührü AK Parti’ye basar mı? O andaki öfke ile vallahi de basmayacak billahi de basmayacak gibi görünüyor.

…………

Şimdi bu otopark paralı olsun mu olmasın mı?

Olsun.

Elbette paralı olacak. Orası Ringo’nun Ahırı mı?

Hem otopark hizmeti alacaksın hem de babanın bahçesi gibi kullanacaksın. Üstelik de araban çalınmayacak çizilmeyecek güvenliği sağlanacak.

Ama Allah rızası için biraz vicdan. O kıskandığımız Avrupa’da metroların çıkışları hep otopark ama kaç avro? Gidin bir bakın. Bir de o otoparklara bakın bir de bizim garın oraya. 

Durun daha bitmedi. Melih Gökçek, AK Partili değil mi? Peki niye Ankara’da yolların kenarlarındaki otoparklar ücretsiz de Başbakan’ın memleketindeki niye ücretli?

Ne olursunuz, otopark olarak düzenlenmemiş bir alanı para ve rant aracı olarak görmeyelim. Yasal olarak haklı olunan bir çalışma sonuçta şehre ve şehrin değerlerine hatta geleceğine zarar veriyorsa bir daha düşünmeliyiz.

Birde aşağıdaki fotoğrafları yine trenden istifade eden ve oto parkı kullanan partililer gönderdi.

Bir bakar mısınız?

foto-1-068.jpg

 

foto-2-067.jpg

 

Daha çok kullanılacak alan var diyor partili büyüğümüz.

Yeter artık değil mi? Pazar pazar fazla bile olduk.

Hadi size iyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düşmanından çok dostundan sakın. Çünkü dostluk biterse sana nasıl zarar verebileceğini en iyi dostun bilir.

 

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ?

Tramvay raylarındaki bakım onarım çalışmalarına biraz hız verebildiğimiz zamsan daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR