Murat Dönmez

Murat Dönmez

Gekas'ın Şovu Görülmeye Değerdi...

Gekas'ın Şovu Görülmeye Değerdi...

Eski takımına karşı kaptanlık pazubantı ile çıkan, oynadığı futbol, attığı gollerle T. Konyaspor'un bu sezon ligde kalması için büyük bir efor sarf eden Gekas'ı kutlamak gerekiyor. O'nun oynadığı maçlarda Konyaspor'un puan veya puanlar aldığını biliyoruz. Oynamadığı 3-5 maçta da Konyaspor'un ne hallere düştüğü de bir gerçek.

Gekas,son karşılaşmada attığı 3 golle T. Konyaspor’un  tarihine de girdi. Daha önce 8 golle Neca’ya ait olan en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını Yunan futbolcu eline geçirdi. Beşiktaş’a attığı golle 8 gollük rekoru egale eden Gekas, Akhisar karşısında attığı 3 golle gol sayısını 11'e çıkararak bu alandaki rekoru da eline geçirmiş oldu.

Sadece Konyaspor'un tarihine girmekle de yetinmedi Gekas. Yunan futbolcu, toplamda attığı 31 gol ile 3 büyüklerin gol ayaklarını da geride bıraktı. Oynadığı maç ve attığı gollerin ortalaması alındığında Gekas maç başına düşen gol ortalamasıyla, halen Süper Lig’de boy gösteren forvetleri de gerisinde bıraktı. Bugüne kadar Türkiye'de 2 ayrı takımda çıktığı 48 maçta attığı 31 golle maç başına 0.64 gol ortalamasıyla oynayan Yunan futbolcu, Fenerbahçe’den Emenike, Sow, Webo, Galatasaray’dan Burak Yılmaz, Drogba ve Beşiktaş’tan da Almeida gibi isimleri de sollamış oldu.

Gekas'ı kim düşündüyse, alınması için kim çaba sarf ettiyse o yöneticiye de helal olsun..      Maça gelecek olursak zor ve kritik bir mücadeleydi. Çağdaş'ın ikinci sarı karttan kırmızı ile atılması Konyaspor'un işine geldi. 10 kişi oynayan Akhisar, saman alevi gibi parlayan cılız ataklarla İtandje'yi zorlamaya çalışsa da; Hasan Kabze, Help, Djalma ve Gekas dörtlüsü ile hücum hattında,  Mehmet Güven, Mehmet Uslu, Mbamba'nın orta sahada  isabetli pasları, defansta Selim Ay, Kokaloviç ve Tolga'ya fazla iş düşmemesi, Konyaspor'un başlangıçta zor olan ama oynandıkça kolaylaşan maçı ilk kez 4 farklı bir galibiyet almasına sebep oldu. Tabii yaklaşık 7 dakikalık bir MEDAŞ rezaleti dedikodu yapılmasına olanak sağlarken, bu kurumu da kendisine bir çeki düzen vermesinin artık zamanının gelip de geçtiğini söylememek vicdansızlık olur.

Bana göre lig bitmiştir. Konyaspor, İkinci yarı performansıyla lige kalmıştır. Lüzumsuz puan kayıpları olmasaydı; Konyaspor düşme korkusu yaşamadan ligi daha iyi bir yerde bitirecekti. Buna da şükür. Her ne kadar matematiksel olarak sıkıntı devam etse de; son 3 haftaya 6 puanlık bir avantajla giren Konyaspor, bu ligden düşmeyecektir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR