Uğur Özteke

Uğur Özteke

GOY GOYCU ÜZÜM HOŞAFÇILARI

GOY GOYCU ÜZÜM HOŞAFÇILARI

Bugün yazımıza Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey’e şehir esnafı ve şehrimize gelecek insanlarımız adına bizzat şahsi teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Evet dün sabah bize ulaşan ilk bilgilerde Tarım Fuarı süresince Sayın Valimizin talimatları ile türbe ve müze her gün saat 19’a kadar açık kalacakmış. Buna cumartesi günü de dahil imiş. Hani bu sütunlarda bir şeyin altını çizerek iddia ederiz değil mi “Bizim yöneticilerimiz güzel insanlardır” diye.

İşte Sayın Valimiz de dün sabah ilk iş olarak esnafın ve şehir sevdalılarının bu isteğini olumlu bulmuş ve gereken talimatı vermiş. Bu konuda gerekli çalışmaları yapan Kültür Müdürümüz Abdüssettar Yarar Bey’e ve Valimize minnettarız. Sayın Valim bizim ne simit tezgahımız var, ne de satıp para kazanacağımız bir dükkanımız. Ama bu olay şehre kültürden turizme, ekonomik döngüden farklı bir hareketliliğe sebep olacaktır inşallah. Tekrar, tekrar teşekkürler Sayın Valim. Allah sizden razı olsun.

UĞUR BAŞKAN YİNE

BOMBAYI PATLATMIŞ

Kim ne derse desin Selçuklu’nun vizyonlu ufuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı seviyorum. Dün Haber Merkezine düşen, öncesinde de sosyal medyada gördüğüm 1915 Hastanesi ismi ve yapımı ile gerçekten çok anlamlı ve akıllı bir iş olmuş. Çanakkale’de Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen 1915 Hastanesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı yoluyla katılımıyla açılmış. Ne diyelim böylesine anlamlı bir günde tarihe ancak böyle bir imza atılırdı helal olsun size.

FATMA BAŞKAN DA ÇOK AKILLI İMİŞ

Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı ve Afrin zaferi ile daha da anlamlı kutlanan Çanakkale törenlerinde bir başka dikkatimizi çeken konuda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi’nin dolma ve yaprak sarması ile Mehmetçiğe ulaşarak Türkiye çapında ses getirmesiyle bu törelerde kendisini A protokole taşıyordu. Bize kızmaca yok. Haaa vatandaşlardan gelen eksik ya da yanlışları biz tüm yöneticilerimize iletsek de burada da yiğidin hakkını yiğide vermemiz gerekir. Daha öncede yazmıştık bu proje nedeniyle Fatma Hanım ve ekibini yürekten kutluyoruz.

MERAM’A TAHİR BAŞKAN’IN ELİ DEĞİYOR

Dedik ya dün güne Valilikten gelen güzel müjde ile başladık ve arka arkaya hep güzel bilgiler ulaştı. Bunlardan biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Bey’in Meram’da betonlaşmaya vurduğu kazma fotoğrafları idi. Aman Başkanım ne olur geri adım atmayın. Meram, Meram olmaktan çıkmasın. Dahası bu bölge Meram’ın kalbi, Konya’nın göz bebeği ve tarihi yeri.

DAVUTOĞLU VE TAHİR BAŞKAN’IN UĞURU

Atiker Konyaspor, Kayseri’yi yendi ama bu galibiyet vallahi de billahi de tarihe geçecek ve “Konyaspor düştü, düşüyor” diyenlerin ağzına tıkılan nefis bir Antep baklavası gibiydi. Ama maç boyunca dikkatimizi çeken olay eski Başbakan Davutoğlu ile Tahir Başkan’ın sanki bu maçı kazanacağımız içlerine doğmuş olacak ki maçtan önce havaya girmeleriydi. Aman efendim siz maçlara hep böyle hazırlanın ve bizler de hep böyle kazanalım inşallah. Ve bu kötü ligde bu kadar seyircisiz, parasız pulsuz ve kötü yönetilen kulüpler varken biz ligde kalalım.

BÜTÜN SIKINTI BİZDE

Dün öğlen saati yaklaşırken Zafer’deki Sağlık İl Müdürlüğü bölgesinde idim. Burada her sokağın başında trafik levhası var. Yani hangi sokak tek yönlü, hangi sokakta sağa dönülmez sola dönülmez uzaydan gelen insanı bile doğru yönlendirir. Ama yeter ki ister insan olsun ister uzaylı trafik işaret ve levhalarına uysunlar.

Şu iki kareyi beklemekten sıkıldığım için direksiyondan inerek çekmek zorunda kaldım.

foto-1-026.jpegfoto-2-028.jpeg

Arkamda da Selçuklu Belediyesinin çöp arabası ve onlarca araç bekliyordu.

Çünkü bu büyük araç tek yönlü girilmez yola girip atıkları topluyordu ve hiçbir şey bu aracın sürücüsünü ilgilendirmiyordu.

Ne diyelim Cenab-ı Allah’ım hepimizi ıslah etsin inşallah.

FOTOĞRAFLIK HOŞAFÇILAR

Çanakkale’de dünyaya tarih yazıp ders veren kahraman şehitlerimiz için herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Allah tüm iyi niyetli yöneticilerimizden, siyasilerden, büyüklerimizden razı olsun. Bu anlamlı gün ve hafta için herkes üzerine düşeni fazlası ile yapıyor. İnanıyoruz. Ancak bu işlere karşıdan geçip bakıldığı zaman bazı şeyler çok yapmacık geliyor ve inanın üzülüyoruz. Çanakkale’de yedi düvele yoklukla yoksullukla mücadele veren “Komutanım benim tüfek bozulmuş tetiğe basıyorum ama benim tüfek ateş etmiyor” diyen kahramana komutanı “Oğlum senin tüfek sağlam ama parmağın kopmuş” diyen bir neslin evlatları olmak için şimdi çok daha akıllı zeki ve dürüst olmalıyız.

Bakın herkes bugünlerde üzüm hoşafı ve buğday çorbası ile o günleri yâd etmek istiyor.

Ama kulun bildiğini Cenab-ı Allah’ım her şeyi ile biliyor. Sen kebaptan kalk, son model araçlardan in, gel üzüm hoşafı iç, cebindeki 3-4 bin liralık telefonla da bi güzel “selfie” çek.  Sonra da kalk “dedelerimiz karınlarını bunlarla doyurarak savaş kazandı” de...

Allah aşkına lütfen biraz samimiyet!!!

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Can saatini Rahman ezelde kuruvermiş, bir gün geleceksin ki o saat de duruvermiş.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Babalar, dedeler, küçücük, evlatlarını torunlarını kucaklarına oturtup direksiyon başında araç sürmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR