Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Hâlâ umut var

Hâlâ umut var

Futbol bir sistem oyunudur ve bu oyunda sistem takımın belirlenen hedefleri doğrultusunda, teknik direktörün vizyon ve misyonu ile takımı oluşturan oyuncuların yetenek ve niteliklerinin, yeşil sahadaki bileşiminden oluşur. Modern sistemlerinin odak merkezi savunma güvenliğinden geçer. Savunma oynamak kabul edilmelidir ki hücum oynamaktan çok daha zordur ve büyük oranda tecrübe, futbol zekası gerektirir. Kaldı ki Süper Lig’de Konyaspor gibi Anadolu takımları savunma yönlerini geliştiremiyorsa küme düşmeye aday takım olurlar. Savunma ve atak prensiplerini takım olarak oyun disiplinini yitirmeden tam olarak uygulayabilen takımlar genelde kazanan taraf olmaktadır.

Göztepe maçında aşağı yukarı yaşanacak senaryoyu Mehmet Özdilek hoca bir hafta boyunca yapılan çalışmalarda futbolcularına mutlaka anlatmıştır. Ancak maçta uygulanan  taktik ve strateji doğru olmasına rağmen puansız dönüyorsun. Selim’in yaptığı vahim hata penaltıya sebebiyet veriyor. Şimdiye kadar deplasmanda en iyi futbolunu oynadığın maçta kaçan yüzde yüz gol fırsatlarını değerlendiremiyorsun. Sahasında her maçta taraftarının da müthiş desteğiyle coşkulu bir şekilde açık futbol oynayan Göztepe de defansını sağlam tutup kontrataklarla gole gitmeye çalışıyor. Maalesef Konyaspor da böyle kapanan takımlara karşı gol atma becerisini gösteremiyor. Bu maç inşallah futbolcuların moral motivasyonlarını aşağı çekmez.

Konyaspor’un Mehmet Özdilek hoca geldikten sonraki süreçte oyun kalitesi zaman zaman belirli düşüşler yaşasa da belirgin düzelmelerde görülebiliyor. Sezon başında yanlış hoca seçimi, yanlış transferlerle genleriyle oynanan bir takımı düzeltmek çok zor olsa da hocanın takımı ve futbolcuları zamanla gözlemleyip özelliklerini tanıdıkça daha iyi neticelerin alınabileceğine inanıyorum. Ancak Konyaspor’un en büyük eksikliği kadrodaki futbolcu kalitesindeki eksikliğidir. Çünkü iyi futbolu, netice alınacak futbolu kaliteli futbolcuların oynayacağı bir futbol gerçeğidir. Son söz gerçek taraftara; iyi günde kötü günde her zaman Konyaspor’un yanında olalım. Maçlarda 12. adam görevini eksiksiz yerine getirelim. Arenada gerçek Konyaspor taraftarın varlığını futbolcularımıza hissettirelim. Taraftarımıza da bu anlamlı güzellik yakışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR