Uğur Özteke

Uğur Özteke

“HASAN ABİ O, CİHAZI BURAYA GETİR…”

“HASAN ABİ O, CİHAZI BURAYA GETİR…”

Güzel Konya’mın makûs kötü acı kaderi ile yine baş başa kalacağımız o sisli günler başladı.

Ne kadar acı değil mi?

Bu şehir son olarak hemşerisi Sayın Davutoğlu’nu Başbakan olarak gördü.

Son 15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AK Parti’nin Türkiye’deki en büyük ve tek sarsıntısız şehri oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize ile birlikte en çok sevdiği iki şehirden birisi olarak, bilenin bilmeyenin beynine kazındı.

Ve çağ atlayan, dünya küçülürken büyüyen Türkiye’nin göbeğinde, uçağın inemediği ve uçağın kalkamadığı tek şehir olarak arşivlerin değişmez sayfasında yer almaya devam ediyoruz.

Dünya maymunu köpeği uzaya göndermenin ötesinde, robotlara takla attırıp konuştururken biz Konya ve Konyalılar olarak hava yolculuğu olayında rezillikleri yaşamaya devam ediyoruz.

Tamam, Konyalı mazlum ve masum vatandaşlar olarak bu memlekete kış geldi mi, sis bastımı boynumuzu bükmeye devam ediyoruz da bizleri yöneten koca koca büyüklerimiz niye bu kadar aciz niye bu kadar çaresizler bir tek onu anlayabilmiş değiliz.

Biz bir de son olarak otomobil üretmeye talibiz ha.

Pekiii otomobili üretirken Konya’ya gelecek gidecek yerli yabancı heyet üyelerine de yine utanmadan, sıkılmadan “Kusura bakmayın Konya’da sis var uçaklar inmiyor sizleri biz Antalya’ya sağ salim indirelim oradan da otobüsleri bindirelim” mi diyeceksiniz?

Yoksa hasbelkader uçakla gelip otel odasında iki üç gün mahsur kalan konuklara “isterseniz sizi trenle İstanbul’a gönderelim oradan da otobüslerle havaalanına transfer yapalım” mı diyeceksiniz?

Kimse bize kızmayacak.

Büyümek, gelişmek, hedef koymak ve koca koca laflar etmek için önce medeniyeti ulaşımı eksiksiz ve aksaksız sağlayacaksınız.

Konya İnanç Turizmin Başkenti…

Güzel…

Konya İslam Turizmi Başkenti…

Amenna…

Ama bu turizmin başkentine kış mevsimi geldi mi uçak konmaz, konan da uçmaz ha.

Konya sanayi şehri.

Konya sağlık turizminin başkenti olacak.

Konya kültür şehri.

Konya spor şehri.

Kısaca Konya her şeyin şehri ve başkenti.

Güldürmeyin Allah aşkına.

*****

Allah aşkına karayollarında boynumuz bükük. İyi ki hızlı tren devreye girdi. Değilse korkarım doğunun en ücra köşeleri gibi olup dünya ile ilişimiz kesilecek.

Durun burada hata yaptım.

Doğu’daki ve Güney Doğu’daki tüm küçük şehir yöneticilerinden özür dilerim.

Artık sizlerin bile havaalanınız var.

Hem sizlerden hem de büyüklerimizden özür dilerim.

Haaa burada da ne kadar şükrediyorsak o kadar da üzgünüz. Konya’nın 10’da biri olmayan güzel Bilecik’in beş katlı Yüksek Hızlı Tren istasyonunu gördükten sonra kendi halimize dönüp baktım yeni yapılacak istasyon ile ilgili milleti nasıl kandırdığımızı düşündüm ve Allah’a bizleri affetmesi için bir kez daha dua ettim.

*****

Daldan dala atlamayalım ve biz uçakları uçurtamadığımız. Gelenleri de konduramadığımız muhteşem havaalanımıza gelelim.

Buraya siste kışta uçaklar niye inmez, ya da niye kalkamaz…

Siste görüş mesafesi düşük dünyanın tek şehri Konya mı?

Millet buzun üstüne Rusya’da uçak indiriyor, kumdan Afrika’da uçak kaldırıyor.

Neyse fazla uçuk örnekler vermenin bir anlamı yok.

Özellikle siyasilerden tekrar tekrar rica ediyoruz. Yalvarıyoruz. Rica ediyoruz. Eğer başka bir şey yapmamız gerekirse söyleyin onu da yapalım. Ama Konya’nın şu çilesini bir bitirin artık.ils-sistemi.jpg

 

Bugün için siyasetin 1 numarası Sayın Hasan Angı.

Sayın Hasan Angı benim 15 yıldır zaten 1 numaram.

Şahsen Hasan Abimiz ile bu konuyu defalarca konuştuk. Hasan Abimiz çok akıllı ve zekidir. Şimdi diyecek ki “Uğur abi sende haline hiç şükretmiyorsun. Askerlerin arasından dipçiklerin kontrolünde uçağa inip bindiğini unuttun, iki gün uçak inmiyor diye sitem ediyorsun. Şükret haline artık” der.

Hasan abi biz de mağdur insanlar özellikle de hastası olanlar adına toplu halde yalvarıyoruz ve diyoruz ki,

“HASAN ABİ, UÇAKLARI SIFIR GÖRÜŞTE BİLE İNDİREN CİHAZI KONYA’YA DA GETİR”.

*****

ADAMIN KRALISIN SELÇUK BAŞKAN

Oda Başkanlığı, üniversite, iş adamlığı hepsi bir yana. Bunlar yalan ve de özellikle yükseldikçe hesabını vermenin zorlaştığı imtihanların sadece etiketleri. Bu makamlar benim abim, dostum, adam gibi adam Selçuk Öztürk için de geçerdi.

Ama bu güzel insanın son olarak TOBB Başkan Yardımcısı olması Konya’ya, kendisine ve ailesine hayırlı uğurlu olsun inşallah. Sevindik. Çok sevindik. Şehir ve ülke için sevinmeyen varsa kendisini sorgulasın diyorum.

Selçuk abim Cenab-ı Allah’ım mahcup etmesin inşallah.

MİLLİ EĞİTİME DE TEŞEKKÜR EDERİZ

Karatay Yavuz Selim Okulu ile ilgili gelişmeleri Milli Eğitim Müdürlüğü de takip etmiş ve konuyu bize bildirmiş. Biz de sizlerle paylaşalım istedik.

“Sayın Uğur ÖZTEKE-Pusula Haber Gazetesi;

26.12.2017 tarihli köşenizde, Karatay Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören bir çocuğumuzun talebini ifade etmek için yazdığınız husus ile ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz hemen gerekli araştırmaları yapmıştır.

Yazınızda dile getirdiğiniz okulumuzun 2C sınıfının projeksiyon makinası arızadan dolayı tamire gönderilmiştir. Cihaz henüz tamirden dönmemiştir ama okul müdürlüğünün girişimleri sonucunda Mevlana Kalkınma Ajansından bugün bir projeksiyon makinası temin edileceği bildirilmiştir.

Eğitim konusundaki duyarlılığınızdan dolayı teşekkür eder, bilgilerinize rica ederiz.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cahiliye yaşanmış bir tarihi dönem değildir. İnsanın insana kulluğunun söz konusu olduğu bütün hayat nizamları cahiliyedir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastanelerde sıra beklerken hasta yakınları olarak hasta personeline karşı empati yapmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR