Rasim Atalay

Rasim Atalay

Hayat paylaşınca güzel!

Hayat paylaşınca güzel!

Bugünkü yazımızın konu başlığını dün sabah ziyaretimize gelen Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Sauna Gümüşkapı’nın da sahibi olan Celalettin Hakan Katırcı ağabeyden aldım…

Uzunca bir süredir görüşmediğimiz Celalettin Bey ile sabah saatlerinde güzel bir sohbetimiz oldu. Güzel ikramlarıyla birlikte gelmiş. En güzel ikramı da yüzündeki tebessümdü. Adeta pozitif enerjisiyle besledi.

Nevi şahsına münhasır, zarif, hoş sohbet, insanı seven, sevgisini gösteren, sıcak ve samimi bir insan… Aynı zamanda çalışmayı, üretmeyi ve üreteni de çok seviyor. Kendi iş kollarındaki faaliyetlerinden kısaca bahsedip konuyu ortak paydamız olan Konya’ya getirdi. Konya ekonomisine katkı sunmak adına gayret ettiklerini, paylaşımcı olmanın önemini ve iş hayatındaki tecrübelerini anlattı. Tecrübelerinden istifade edinmiş olduğum Celalettin Hakan Katırcı ağabey tam da kalkmaya hazırlanırken, “Hayat, paylaşınca güzel Rasim. Paylaşınca mutlu oluyor insan. Sevincini, heyecanını, hüznünü paylaş” diyerek bir abi tavsiyesinde bulundu. Aldık, kabul ettik Celalettin abi. Belki hayatın sürüncemesi içerisinde ıskaladığımız bir konuydu paylaşımcı olmak. Hatırlattığın ve güzel bir şekilde telkin ettiğin için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

KARATAY BELEDİYESİ ÇALIŞANINDAN ÖRNEK BİR PAYLAŞIM

Paylaşma konusuna girince, daha dün değilse de ondan önceki gün Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer ağabeyin sosyal medyada paylaştığı kısacık bir video gözümün önünde canlandı. Hatta açıp tekrar izledim. Paylaşmak kelimesini sadece insan ile sınırlandırmamak gerektiğinin güzel bir örneği olmuş bu video.

Videoda Karatay Belediyesi’nin bir çalışanı, merkezden uzak bir alanda su tankeri ile stabilize bir yolun kenarında duruyor. Yol kenarında iki tane enik (köpek yavrusu)… Hiç erinmeden tankerden inen yufka yürekli belediye çalışanı, yol kenarında masum bir halde bekleyen iki minik dostun yanına gidiyor. Onlar da bu abimizin sıcaklığını ve samimiyetini anlamış olacak ki kaçıp gitmek yerine yanına doğru geliyorlar. Tankerin vanasını kısık bir şekilde açan abimiz, avcuna doldurduğu suyla bu yavrucakların su ihtiyacını gideriyor. Hizmet, şefkat, merhamet, güzelliklerin paylaşımı, ne ararsanız var bu kısacık videoda. İyi ki böyle kalbi güzel insanlarımız var. Allah razı olsun.

GEDAVET’TE AÇIK HAVADA BANYO KEYFİ

Dün havamız biraz bulanıktı. Hatta yağmur yerel sağanaklar şeklinde bazı bölgelerde bir hayli etkili oldu. Ama genel manada baktığımızda yaz sıcakları etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Şehir genelindeki süs havuzları ve etrafındaki yeşil alanlar insanların serinlemek için bir durak noktası olarak gördükleri mekanlar haline geliyor. Sayılarını artırabilirsek ne güzel olur. Açıkçası Mevlana Türbesi’nin civarında bunun eksikliği bariz bir şekilde hissediliyor. Tepeden güneşin verdiği sıcaklığı aşağıdan da günün ısısını içine hapseden beton zemin kusarak katmerliyor. Buraya bir güzellik yapmak lazım sayın yetkililer. Aklınızda bulunmasını istirham ediyorum.

Gedavet Parkı… Zafer yürüyüş yolu diye de adlandırılan alan… Burada da süs havuzları var. Konya’nın ilk parklarından biri. Bu manada kıymetli. Konya’da yaşayıp da yolu buradan geçmeyen yoktur. Sadece insanlar mı, bölgenin sessiz, sakin, kendi halinde olan bekçileri de gün kararıp el etek çekildikten sonra meydana çıkıyorlar. Sokak köpeklerinden söz ediyorum. Adeta gönüllü bekçilik yapıyorlar. Gece saatlerinde ve günün ağarmaya yakın olduğu zamanlarda gidin bu bölgeye, neredeyse her iş yerinin önünde yatan bir köpeği görürsünüz. Kimseye de zararları dokunmadığı için bölge insanı bu manzarayı kabullenmiş. Hatta bu hizmetlerine karşılık karınlarını da işyeri sahiplerinin ikramlarıyla doyuruyorlar. İkindi vakti geldiğinde ise sanki koşullanmış gibi Gedevat Parkı’nın içinde bulunan süs havuzunda adeta banyo yapıp serinliyorlar, suyun içinde kendi hallerinde oyunlar oynuyorlar. Sonrasında yine bir kenara çekilip gecenin sessizliğini bekliyorlar. Alın size hayatı, zamanı, mekanı paylaşmanın bir güzel örneği daha. Hayat paylaşınca ve paylaşmanın tadına varınca daha güzel…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR