Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hayırdır yine, giden gidene…

Hayırdır yine, giden gidene…

Seçimler öncesi pek çok bürokratın “aday adaylığı” kartviziti için yerinden oynamalarını biliyoruz ve de bu sevimsiz hareketleri bekliyoruz.

Onlar vekil olamayacaklarını bile bile bir üst makama atlamak için ya da koltuklarını korumak için bu işte sadece isim olarak kalacaklar. AK Parti iktidar olduğu sürece de “Falanca yıl AK Parti’den milletvekili aday adayıydım” diye sözüm ona gubuzluk yapacaklar

Ne diyelim demek ki siyasette hala aynı kafa ve hala aynı makam kartı devam ediyor.

Allah şahıs olarak bizi böyle imtihanlardan korusun.

Biz tam böyle bir hareketlilik beklerken özellikle sağlıkta yine akıl fikir erdirilemeyen görevden alma, yeni atamalar duyuyoruz.

Konya’da sağlık denilince elbette tartışmasız akla gelen ilk isim Sayın Mustafa Baloğlu’dur. Mustafa Bey ile ne zaman bir araya gelsek iki laf etsek kendisine olan saygım büyür.

İşini bilen, beyefendi dedikodusu çıkmayan hatta çıkartılamayan bir vekildir.

Yeni listede üzeri kesinlikle çizilmeyecek isimlerin de arasındadır.

Ama sağlıkta nerede sürpriz bir iş duysak hemen Sayın Vekil’e fatura ediliyor.

Hani biz alışmıştık ya il teşkilatı, sendika filan. Sonuçta hepsi Vekil’de toplanıyor. 

Mesela salı sabahı yine bir görevden alınma haberi duyduk.

Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Adnan Tekin Hoca görevden alınmış. Bu hastanenin yöneticisi olan Adnan Tekin daha önce de Doğumevi’nde Başhekimlik yapıyordu.

O dönemde Doğumevi, Türkiye birincisi hastane olmuştu. Yine o dönemde Türkiye’de borcu bulunmayan tek hastane de burası idi. Üstelik bizim uzaktan bildiğimiz kadarı ile Doğumevleri sıkıntılı yerlerdir. Burada genellikle bayan personel çalıştığı için cadı kazanı bu hastanelerde daha hızlı kaynar. Buraların huzuru çok daha önceliklidir. Çünkü özellikleri vardır, ama burası tüm bunlara rağmen çok başarılı idi.

Adnan Hoca daha sonra siyasi iradenin kararı ile buradan alınıp 2014 Şubat sonunda Beyhekim Hastanesi’ne yönetici olarak atanmıştı. Buradaki performansını da meslektaşlarından işitiyorduk.

Tam bu noktada küçük bir parantez açmak istiyorum.

Adnan Bey’i 20 yıldır uzaktan uzağa tanırım. 20 yılda 20 defa bir araya gelmedik. Geçtik bir araya gelmeyi 20 yılda 20 defa telefon görüşmesi bile yapmadık. Ne var ki mesleğimiz icabı her türlü dedikodu bize ulaşır ya. İşte bu dedikodu ve karalama mekanizması içerisinde Adnan Bey hep temiz kalan nadir insanlar arasındaydı. Kendisini uzaktan da olsa bu yüzden seviyorduk.

1 yıldır hastanede görevli olan Adnan Bey şimdi hafta başı itibari ile bu görevinden de alınmış. Dedik ya bize ancak duyumlar ulaşır diye. Bu ilk haberin ardından gelen duyumlarımızda ise bu görevden alma işinde de Konya siyasetinin, partinin, il başkanlığının, sendikanın dahi haberi olmadığı iddia ediliyor.

Durum böyle olunca da aklıselim sağlıkçılar, “Başbakanın memleketinde seçim arifesinde neler oluyor? Kimler ne yapmak istiyor?” demeye başlamışlar.

Tekrar altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Adnan Bey ile uzaktan yakından tek bir ortak bağımız yoktur. Varsa da o Konya’nın iyiliği başarısı ve temizliğidir.

NURİ ŞİMŞEKLER DE İRAN’A GİDİYORMUŞ

Hadi bir de üniversiteden gelen son bir haberi sizlerle paylaşalım. Selçuk Üniversitesi Mevlâna Enstitüsü’nün Başkanı buranın kurulması için baştan bu yana çabalayan Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler de İran’a gidiyormuş.

Nuri Hoca niye gidiyor? Ne olmuş? Onu da inşallah zaman içerisinde öğreniriz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yılların bana öğrettiği şeylerden biri de bu oldu; mutluluğu yakalamışsan sorgulama.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kent Plaza çevresinde kaldırımlara otomobil park etmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR