Uğur Özteke

Uğur Özteke

HIZLI TREN, OTOBÜS FİRMALARI İLE ORTAK MI?

HIZLI TREN, OTOBÜS FİRMALARI İLE ORTAK MI?

Ne olur kimse yanlış anlamasın kısa bir süreliğine tatil yaptık. Dahası yapmaya çalıştık. Türkiye’den çok uzaklarda da olsak her gün gazete ile temas halinde idik. Dolayısıyla Konya ile yaşamaya devam ettik. Sorunları ve dertleri olan okurlarımızla hep birlikte idik, görüşmelerimizi, yazışmalarımızı durmaksızın sürdürdük. Bir şey ifade edeyim mi? Ne kadar uzak olursak olalım dert bizim derdimizdi. Yalnız hani derler ya davulun sesi uzaktan iyi gelir, güzel gelir.

Oradan şehrin eksik ya da sorunlarını dile getirirken biraz daha rahat gibiydik. Şimdi burada sorunları yazarken adeta yaşıyoruz.

Bugün aynen dünkü hava gibiyiz.

Biraz kapalı, biraz açık; biraz yağışlı, biraz güneşliyiz.

………….

Şehirden dolayısıyla sizlerden uzak olduğumuz günlerde İlahiyat Fakültesinden bir öğrencinin (!) sosyal medya paylaşımını bize gönderen okurumuzun dediklerini yazmıştık.

Yazının çıktığı gece yani bize göre gece idi. Çünkü Türkiye ile aramızda 5 saatlik bir zaman dili vardı. Gece yarısı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’nden yetkili ve etkili çok sevdiğim bir dostum yazımız ile ilgili bize özetle şöyle diyordu;  “Abi, bu konu kabuk bağlayıp iyileşmiş bir yara tekrar kanamış maalesef. İlahiyat öğrencisi olduğu belli olmayan fake bir hesapla lakayıt bir facebook sayfası  paylaşımdaki deli saçması paylaşımın arkasına düşülmese iyi olurdu abi. Zira paylaşım kaldırtıldı. Amacının fitne çıkarmaya yönelik olduğu aşikar. Bunun gibi akıl ve ruh sağlığı yerinde olup olmadığı şüpheli birisinin neye hizmet ettiği belli olmayan garip paylaşımlarıyla maalesef enerjimiz heba oluyor üzülüyoruz. Bize de zamanımıza da enerjimize yazık değil mi kıymetli abim?”

……..

Bu dostumu çok severim. Çok yetenekli ve başarılı bir yöneticidir. Ama o gün yazdığımız gibi konu bize ulaştıktan sonra yaklaşık bir ay bizde kendimizce böyle bir şeyin olup olamayacağını kendimizce sorup soruşturduk. Ve en sonunda okurumuza duyarlı vatandaşımıza ses olduk.

Bugün de üniversitemizin dahası dostumuzun samimi şekilde ifade ettiği gibi bu paylaşımın kaldırtıldığını öğrendik. Mutlu olduk. 

Haaa enerjimize yazık olmuyor mu?

Vallahi hem de çooook yazık oluyor. Demek ki bizim de bu dünyadaki imtihanımız budur ve inşallah sadece bununla kalır diyoruz.

Sonuçta İlahiyat Fakültelerimiz içinde aslı var ama yok onu bilemem ancak böylesine utanç verici bir iddia ortadan kaldırtıldığı içinde Erbakan Üniversitesinin değerli yöneticilerine hassasiyetleri için teşekkür ederiz.

MEHMET KARA BAŞKANIMIN

TECRÜBELERİNİ DİNLEDİK…

Dün yayın grubumuzu ziyaret edip acı kahvemizi içen dostlarımızdan birisi de Ticaret Borsası eski başkanlarından iş adamı, siyasetin ve ticaretin dahası dünyanın feleğinden çemberinden geçmiş ismi Mehmet Kara abimiz idi.

Mehmet abimiz ile yaklaşık iki saatlik sohbetimizde kafamızın bir köşesine gerek Konya, gerek Türkiye ile ilgili gün görmemiş hiçbir yerde yazılıp nerede ise çok az kişinin bildiği şeyleri dinledik.

Eeee dile kolay kimse Borsa’nın ne olduğunu dahi bilmediği yıllarda 1987’den 2013’e kadar Borsa Başkanlığı yapmak her babayiğidin harcı değil, değil mi?

Tecrübeleriniz ve bize güvenerek paylaştığınız hatıralarınız için çok teşekkür ederiz Mehmet abicim.  Bunlar zaman içerisinde tek tek Konya tarihine küçük bir takvim yaprağı olarak düşülecektir inşallah.

HIZLI TRENDE BAZI SEFERLER NİYE KALDIRILIR?

Dedik ya biz on binlerce kilometre uzaklarda olsak da Konya’dan hiç kopmadık. Çok şükür. Bir gün sanayici bir abimiz yazıyordu;

“Uğur abi hızlı trende Konya-Ankara 21.40 treni kaldırılmış. Niye? Neden? Bunun gerekçesi ne abi? Bu vatandaşların ve insanların en çok rağbet ettiği ilgi gösterdiği bir saatti. Ne olur bunun gerekçesini bir öğren de yaz abi. Bu millete çok yazık. Bu kadar güzel bir hizmet durduk yerde niye eleştiri konusu yapılır?..”

……….

Gelince bir de bu durumu öğrenelim istedik.

Keşke öğrenmeseydik.

Dün bir de ne öğrendim biliyor musunuz?

Büyüklerimizden ya da yetkililerden Allah razı olsun (!) 17.25 seferi de kaldırılmış.

………….

Serde lüzumsuzluk var ya merak ettim acaba tren boş mu gidiyor ki. Konyalı hızlı trenine de mi sahip çıkamadı ki?...

………..

Öğrendiklerimde en geçerli ya da bana göre geçerli olan ne oldu biliyor musunuz?

Bir sefer 15 otobüs yapıyormuş. O zaman iki sefer 30 otobüs mü yapar?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cahilin çok sayıda, boy boy silgisi varmış.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Saygı ve sevginin karşılıklı olduğunu idrak edip buna layık olabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR