Uğur Özteke

Uğur Özteke

İÇTEN YANMALI MOTOR GİBİYİZ (!)

İÇTEN YANMALI MOTOR GİBİYİZ (!)

Bugün hafta sonu, onun için de sıkıntılı konulara girmeden sizlerden gelenlerle köşemizi yazmaya çalışacağız inşallah.

UĞUR BAŞKAN YANLIŞ ANLAMAYA, AÇIKLAMA YAPTI AMA

Bizim okurlarımız şehrin dört bir yanından, dahası dağlardan köylerden, Türkiye’nin dört bir yanından bu da yatmaz dünyanın her köşesinden bizi bilgilendirirler.

Bisikletlerin bisiklet parklarına park edilmesi ve bisiklet park yerlerinin dışına park edilen bisikletlerin de zabıtalar tarafından toplanması olayına vatandaşlarımızdan bir anda büyük bir tepki geldi. Mesela bu konuda okurlarımızdan Murat D………. Perşembe günü saat 19.26’da konuyu hemen fotoğraflayıp şöyle feryat ediyordu;

“Uğur İbrahim Altay Sayın Başkanım, bu işi durdurun ayıptır günahtır. 5 lira dolmuşa vermeyim de evime ekmek alayım diye yaz kış bisiklete binen işçi arkadaşların bisikletlerini toplamak ne demek oluyor? Vallahi pes bisiklet park yeri yaptınız da bu insanlar mı koymadılar. Garibanın 100 liralık bisikletini toplayacak kadar düştü mü bu belediye?

foto-1-623.jpg

foto-2-514.jpg

…………………………

Zaten okurlarımızın bizi uyarması gibi bu konuda bir anda sosyal medyada tek kelime ile patladı.

Bunun üzerine Uğur Başkan ve Büyükşehir yetkilileri konuyu

DÜZELTME VE KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ başlığı altında duyurdular. Bu konunun bir kez daha tüm kesimlere ulaşması için bu açıklamayı bizde köşemizden bisikletli sürücülerimize iletelim istiyoruz.

“Zabıta ekiplerimiz, Furkan Dede Caddesi'nde işgale sebep olan ve çevredeki vatandaşlardan yoğun şikayet alan orta refüje park edilen bisikletleri; tekrar oraya park edilmemesi ve bisiklet parklarının kullanılması için Eski Garaj Zabıta Amirliği'ne kaldırılmıştır. İşlem yapılmadan bir gün önce bölgedeki bisikletlerin üzerine oraya park edilmemesi için uyarı etiketleri yapıştırılmış, işlem bir gün sonra yapılmıştır.

Bisiklet sahiplerine herhangi bir ceza-i işlem uygulanmamış, bisikletlerini teslim almaya gelen bisiklet sahiplerine de bisikletleri teslim edilerek yol kenarlarının değil, bisiklet parklarının kullanılmasını istenmiştir.

Bisikletlerin orta refüjlere gelişigüzel park edilmesi araç ve yaya trafiği açısından tehlike arz etmekte özellikle tekerlekli sandalye kullanan hemşerilerimizin geçişlerini zorlaştırmaktadır.

Türkiye'nin en uzun bisiklet yolunu yapan ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bisiklet sürücülerinin yanında yer alacaktır.

Kamuoyunda, şehir merkezinde tüm bisikletlerin toplandığı yönünde oluşan algı doğru değildir. Kaldırılan bisiklet sayısı 25 olup, yaya ve araç trafiğine engel olmayan bisikletlerle ilgili bir işlem yapılmamıştır.

Bu konuda hemşerilerimizin duyarlılık ve desteğini bekleriz.”

……………..

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLER

İSTASYON’DA NİYE PARK YERİNE GİRMEZLER

İstasyon bölgesinde oturan bir abimiz geçen akşam çok öfkeli idi. Selam sabahtan sonra direkt konuya girdi “155’e fotoğrafı nasıl atarım?”… Haydaaaa.

Sonra konu anlaşıldı. Malum Yüksek Hızlı Tren’den faydalanan ancak Konya’dan aktarma yapan yolcular için güzel bir uygulama yapıldı ve yolcular mağdur edilmeden şehirlerarası otobüslerle taşınıyordu. Benim bildiğim kadarı ile yine bu otobüsler YHT’nin otoparkındaki özel yerlerinde indi bindi yapıyorlardı.

Ama abimizin bize gönderdiği ve bizim de sizinle paylaşacağımız fotoğraf karesinde de görüleceği gibi demek ki bazı otobüs sürücüleri parka girmeye üşenmiş olacaklar ki o ana yolun üstünde hem de vatandaşın otoparkının giriş çıkışında duruyorlarmış.

foto-3-358.jpg

Biz buradan hem sürücülere hem de yetkilere seslenelim. Rica edelim. Bu durum gerçekten bize yakışmıyor.

VALLAHİ BEN DEMİYORUM

FİKRET ABİM DİYOR

Bizim sıkı takipçilerimizden Konya sevdalısı gerçekten de inançlarını adam gibi yaşamaya çalışan bir abimizdir Fikret ……….. abi. Arada bir onun bizimle paylaştıklarını da köşemizde yazarız. Mesela ben yakın zamana kadar cezaevindeki mahkûmlarımız için KADER MAHKÛMLARI derdim. Ama bir bayram arifesinde Fikret abim bu duruma öyle bir yaklaştı ki o günden bu güne hiç o cümleyi kullanmadım.

Fikret abi ben yazsam taşlanacağım bir konuyu üşenmeden fotoğraflayarak ve de oldukça iddialı bir şekilde hissettiği gibi yazmış.

Biz de Fikret abinin bizimle paylaştığı fotoğraflardan sadece birisi ve kendisinin yazdıklarını da olduğu gibi yetkililere aktarıyoruz.     

“Uğur abim selamlar.

Hadi RAMAZAN ayında iftar ve teravih sonuna kadar ışıklandırmayı anladım da sair zamanlarda sabahlara kadar yanan bu ışıklar neyin nesi?

Enerjiyi sokaktan mı süpürüyoruz?

İSRAFIN HARAM OLDUĞU bir dinin camisi israf yaparak kötü örnek oluyor.

 

foto-4-231.jpg

Enerji bedava olsa bile böyle yapılmaz. Akarsudan bile abdest alırken bile israf edilmemesini öğreten bir dinin merkezi böyle mi olmalı? Sokak aydınlatma lambaları bile ortalık az aydınlandı mı otomatik kapanıyor. YİYİNİZ İÇİNİZ İSRAF ETMEYİNİZ bizim dinimizin esaslarından değilmiş gibi davranamayız. Asli, hayati ihtiyaçlarda bile böyleyken gerisini siz söyleyin.

Hatırlatayım dedim. Belki sesimizi bir duyan olur. Vesselam.

Neyin reklamını yapıyoruz anlamadım?

Gayrimüslim bir ülkedeyiz de onlara nispet mi yapıyoruz?.

Gösterişten öleceğiz yahu.

Maun suresini okumazlar mı?

GÖSTERİŞ için namaz kılanlara VEYL OLSUN, KAHROLSUN diyor ALLAH.

Namaz kılanlara söylüyor bunu. Niye Allah rızası için kılmadıkları için. Kimi razı etmeye uğraştıklarına dikkat etmeli insanlar.

Canım yanıyor be Uğur abim.

Aklın eriyor, gücün yetmiyor. Çok zor bir durum?

İçten yanmalı MOTOR gibiyiz.

Hem fiili, hem kavli DUA.

Nimetleri kaybetmeden kıymeti anlaşılmıyor. Sıradanlaşıyor hissedilmiyor. Doğumevinde her gün çocuk doğuyor gayet sıradan gibi. Lakin olmayınca on yıl uğraşıp da sahip çocuk sahibi olamayanlar biliyor nimetin kıymetini.

Ortayı fareler basmayınca kedinin kıymeti ve ne iş yaptığı anlaşılmıyor, gayet sıradan sanıyorlar. VESSELÂM

Biraz NADASA BIRAKMAK LAZIMMIŞ bazı şeyleri”.

…………..

İyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah seni özgür yaratmışken başkasının kalesi olma.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sayın Vali Bey’in makam aracının bile kırmızı ışıkta durduğu bu şehirde bazı sürücüler ve yayalar da utanmadan yaptıkları ışık ihlaline artık bir son verdikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR