Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

İKİ BAŞKAN İKİ ZİYARET

İKİ BAŞKAN İKİ ZİYARET

Konya’da gerçekleşecek uluslararası bir kongre için dışarıda ve içeride bulunan önemli resmi-özel kurum ve yöneticilerine ziyaretler yapıyoruz. Bu ziyaretler, kongre için verimli olduğu kadar bizim için eğlenceli de oluyor. Ziyaretlerle ilgili kişisel ele almamın bir sakıncası olmadığı için görüştüğümüz iki belediye başkanımızla görüşmemizin paylaşılabilecek bazı kısımlarını okurlarımla paylaşmak, biraz da başkanları bilinmeyen yönleriyle tanıtmak istedim.

Bunlardan birisi, Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay… Selçuklu’da ikamet ettiğim için Başkanla zaman zaman karşılaşıyoruz. Bu anlarda Selçuklu yapılan yanlışlardan şikayet ederim, O da gülerek karşılar. Uğur başkan akıllı ve olgun bir adam topu hemen meslektaşımız, Başkan yardımcısı ve Park-Bahçe Müdürü sevgili Murat Can’a atar. Cevabını versek de top Murat Başkan’ın üzerinde kalır.

Bu arada yeni istatistiklerde en fazla nüfusu ile birinci sırada ve 50 ilden daha kalabalık nüfusa sahip ilçesi olma özelliğini kazanan Uğur Başkan ile 1 saat kadar görüşüyoruz. Uğur başkan gerçekten son derece dengeli, ne söylediğini biliyor, çalışkan, yeri gelirse esprili, yakışıklı, son günlerde bıraktığı bıyıkları yüzüne uyumlu, mütevazı bir kardeşimiz.

Ziyarete sebep olan özel konumuzun dışında yapılan hizmetlere giriyoruz. Kelebekler Vadisi, Kongre Merkezi, yeni açılan yollar, çeşitli hizmetleri ve gelişmeleri ele alıyoruz. Toplum sözcüsü olarak bizim bazı eksik bildiğimiz bazı konuları düzeltiyor. Başkanın hedefleri büyük ancak yeni çevre yolu en kısa zaman da tamamlanır temennisiyle Selçuklu’nun ulaşım yükü azalır diye de düşünüyoruz.

Bu arada toplantımıza Murat Başkan’ın da katılmasını istiyoruz. Murat Başkan’a özel bir sempatim var. Her şeyden önce Başkan kadar olmasa da son derecede sempatik, şık giyimli, rahat, karizmatik, soyadı gibi can, hele de o bıyıkları yok mu; adamı öldürür. Bir insana o yukarı kıvrımlı Osmanlı burma bıyığı bu kadar mı güzel yakışır bir insana. Cevaben derler ya, deme gitsin. Murat Can, meslektaşımız olunca bize daha da başka güzel geliyor. Bence tüm üst yöneticilerin, valisi, belediye başkanları, vekillerin böyle burma bıyıklı olmasının toplumumuz tarafından da takdir göreceği kanaatindeyim.

Dışarıdan kolay görülüyor ama belediye başkanı olmak hayırlı olduğu kadar da zorlu bir iş. Seçmen olsun olmasın beldede oturanların menfaatleri, sevinçleri, kaygıları, hatta kavgaları, düğün-dernekleri, iş arayanların, yolunu kaybedenlerin; özellikle de sivil toplum örgütlerinin taleplerinin, yani birçok olayın kesişme noktası belediyelerdir. Başkanlar da tüm bu olayların ilk muhataplarıdır. Zamanımız insanını memnun etmek pek kolay olmuyor ancak bir başkan için sevindirici taraf, yapılan hizmetlerin beğenilmesi, bir de boğazınızdan haram bir şey geçmemişse toplumun takdirini almasızdır.

Bu arada Uğur Başkan’la Kelebekler Vadisi hakkında epey konuştuk ve buranın artık Konya’nın önemli durak yerlerinden biri olduğunu öğrendik. Daha çok Konya dışından hatta yurt dışından ziyaretçiler geliyormuş ve kendini kısa zamanda ödeten bir yer haline gelmiş. Doğrusu başlangıçta ben de bu tesisi çok önemsememiştim ama gelinen nokta ve ziyaret merkezlerinden olması sevindirici oldu.

Kongre Merkezi için de diyecek çok şey var. Birçoğunun ağzından buranın gereksiz olduğunu duymuştum ama bence değil. Dünyada birçok kongre merkezinde konuşmalar yaptım ama hiç birisi bu kadar prestijli ve estetik değildi. Bu arada Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü kardeşimize de tebrik ziyaretine uğradık. O da dolu bir kardeşimiz. Başkan kendine göre yardımcılar seçmiş.

Uğur Başkan başkanlığa iyice yerleşmiş durumda. Görüntüsü, sempatisi, sıcaklığı, özellikle de ne yaptığını bilmesi gelecek için kendisine avantajlar sağlayabilir. Başkanlarla (belediye, parti yöneticileri, müdürler) görüşmek pek kolay olmuyor ama Uğur Başkan bunu aşmış urumda. Yöneticileri topluma ne kadar yaklaşırsa devleti yöneten zihniyet o kadar avantajlı duruma gelir. Tepeden bakan, kendini toplumun üstünde gören, antipatik ve soğuk idarecilerin dönemi geçti artık. Bu böyle biline.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR