Uğur Özteke

Uğur Özteke

İşçi bayramının rezil trafiği…

İşçi bayramının rezil trafiği…

En güneşli, güzel, mutlu, huzurlu ve sağlıklı pazar ya da tatil günü dileklerimizle bugünkü yazımıza başlıyoruz.

Gerçi bazı okurlarımızdan da özür dileriz, belki sizlerde cuma ve cumartesi günlerini tatil yaparak geçirdiniz, bugün de tatilsiniz.

Ama Allah’a şükürler olsun ki biz cuma, cumartesi ve bugünde tam mesai çalışıyoruz. İnşallah yarında çalışmaya devam edeceğiz.

Cenab-ı Allah’ım sağlık ve huzur verdikten sonra bizim çalışmaktan yana bir sıkıntımız yok. Yatıp kalkıp bugünlerimize ve bu çalışmamıza dua ediyoruz.

Gelelim sadede…

Dün sabah Pusula Gazetesini ziyarete gelen dostlarımız ve büyüklerimiz arasında halen Ankara’daki Konyalıların adresi KONEV’in Başkanı eski Valimiz Hakkı Teke Bey de vardı. Sayın Valimi Karaman Valiliğinden bu yana tanırız. Muhabbetimizde o yıllardan bu yana artarak devam eder gelir. Sayın Valimin o yıllardan beri “Özteke, ben Teke’yim sende Özteke, Yani benden bir adım öndesin! Öz’sün” sözlerini hiç ama hiç unutamam.

Sayın Valimiz bürokrasideki en genç yıllarından en yüksek makamlardaki görev anlarındaki bazı hatıralarını bizim samimiyetimize güvenerek paylaştı. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini bize örnekleri ile yer ve zaman vererek anlattı. Biz bu vesile ile Sayın Valimize hem nezaket ziyaretleri hem de bilgi paylamışı için huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyoruz.

1 MAYIS’IN ARDINDAN

Babam işçi emeklisidir.

Bizde işçi emeklisiyiz. İşçi emekliyiz ve halen sözleşmeli olarak fikir işçisi kadrosundan çalışmaya devam ediyoruz.

Dünyayı, Türkiye’yi bilmem(!) ama Konya’da 1 Mayıs, bu sefer diğerlerinden biraz farklı idi. Bunun bilincinde bizde 1 Mayıs’ta fotoğraf çekmek için sözüm ona hazırlanmıştık. Ama daha şehir merkezine yaklaşırken trafiğe kapanan yollardan, kilitlenen trafik yüzünden bırakın meydana yaklaşmayı gazeteye bile giremedik. Anıtın oradan başladık, Beşyol kavşağı dahil kendi gazetemize giremedik.

Elbette bu sıkıntıyı çeken sadece biz değildik. Yayalardan, kendi araçları, dolmuş ve otobüslerle şehre inmek istemeyen ama inemeyen insanlarımızın tepkilerinden ve bize ulaştırdıkları şikayetlerden çok net bunları görebiliyorduk.

Yıllar sonra belki de ilk defa bir şenlik havası içerisinde geçecek olan bir 1 Mayıs etkinliğini işçi emeklisi olarak görüntülemeyi çok isterdim. Olmadı. Ama özellikle bazı polis arkadaşların tavizsiz ve insanın yüzüne bile bakmadan “hayır”ları ile engelleri de aşamadık.

Sonuçta şehrin büyüklerinden ricamız böyle bir etkinlik şehrin merkezinde yapılmaz. Yapılmamalı da.

Yapılırsa da bırakın bu etkinliği izlemek isteyenleri bayram ile alakası olmayanlara bile işkence edersiniz. Dua yerine de de tepki alırsınız.

Bugün pazar…

O zaman kimseyi fazla kırmak üzmek bize yakışmaz.

Hadi bugün mangalını halısını kapan pikniğe.

Nasıl olsa Konyaspor’un maçı da yok. Ama basketbolu sevenlere de piknik ikindine kadar.

İyi tatiller…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçek dostlar yıldızlar gibidir karanlık çökünce ortaya çıkarlar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İnsanları karşılıksız ve beklentisiz sevmeyi öğrendiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR