Uğur Özteke

Uğur Özteke

“İSTANBUL'DAKİNDEN BİZ DE İSTERİZ…”

“İSTANBUL'DAKİNDEN BİZ DE İSTERİZ…”

Bugün yine farklı konular ve büyüklerimizden isteklerle sizlerle birlikteyiz.

Sizden gelen isteklere gelmeden önce, yine şehrin göbeğinde Nalçacı caddesindeki Perşembe Pazarından dün şahit olduklarımızı yetkililere iletmek istiyoruz.

Tamam, önümüzde seçim var.

Ne belediyecisi ne siyasetçisi kimse kimseye dokunamaz.

Bu işe en tepeden bakalım.

Bir ay sonra seçim var. Hangi yetkili ve etkili pazarcı esnafına dokunur?

İşe bir de vatandaş tarafından bakalım. Ülkenin gündemini domates, soğan, patlıcan almış iken. Hangi yetkili ve etkili vatandaşın daha ucuz sebze meyve almasını istemez ki?

Peki dolayısıyla yetkili ve etkililer yüzde yüz haklılar…

Bir de o ana yolu kullanan araç sürücüleri penceresinden Nalçacı’nın meşhur Perşembe Pazarına bakalım mı?

Bu ana yolun iki tarafı da günün her saatinde zaten dolu. Belli saatlerde ise kilitlenir. Öyle ki Beşyol güzergahından gelen araçlar yeşil ışık yandığı halde tramvay yolunun üzerinde hatta rayların da üzerinde frene basıp durmak zorunda kalırlar.

Niye?

Çünkü araç sürücülerine yeşil ışık da yansa ileride trafik tıkanmıştır. Sürücü haklı olarak yeşil ışıkta geçse de yolun ortasında durmak zorundadır. İki yönden trafik derken dört yandan trafik kilitlenir. Bu duruma polis de belediye görevlileri de şahittir.

O zaman Perşembe Pazarı’nda ana caddenin sağ tarafı sol tarafı zaten otopark haline gelmiş iken. Bir de pazarcıların arabaları dahası kamyonetleri pak etmiş iken ikinci sıra park vardır. Dolayısı ile akması gereken trafik tek yöne düşmüştür.

Araçların trafik akışı tek şeritte iken bu kez de yola yaşlısı genci pazar arabalı ya da alışverişini tamamlayıp elleri kolları dolu vaziyette evinin yolunu tutan insanlarımız atlayınca siz mecburiyetten frene basmak zorunda kalırsınız.

Özetle…

Bu yol perşembe günleri trafik açısından kepazeliktir.

Dün de bu kepazeliğe defalarca şahit olmuş bir insan olarak, bir kez daha, bir kez daha durumu büyüklerimize iletmek istedim.

SEYİT ALİ BÜYÜK ATAMASI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne malum Seyit Ali Büyük Bey atandı. Konya ve Milli eğitim camiamız Seyit Ali Bey’i yakından tanır. Dün bizi Çorum’dan dostlarımız arıyorlardı. Müdür Bey ile birlikte çekilmiş vedalaşma fotoğraflarını gönderiyorlardı.

Fazla toz kaldırmamak pişmiş aşa su katmamak için bu atama işine hiç girmedim. Ama Hasan Angı ve AK Parti il yönetimi bu konuda çok büyük bir işi çıt çıkarmadan becerdi. Yeni atama Konya’mıza eğitim camiamıza ve Seyit Ali Bey’e hayırlı olsun.

Şahsi görüşüm hayırlı olacağı yönünde. İnşallah hep birlikte mahcup olmayız.

“BİZ DE İSTERİZ”          

Dün şehir sevdalısı bir bürokratımız İstanbul’da gördüğü beğendiği bir durumu fotoğraflamış bize gönderiyor ve altına da şunları yazıyordu;

foto-1-569.jpgfoto-2-468.jpg

 

 “HAVA ALANINA MOTOR VE BİSİKLET PARK YERİ İSTİYORUZ

Abicim Konya’mız bisiklet ve motosiklette kullanımda önde bir il olarak görülmekte. Havaalanına yerleşim yerlerinden uzaklığı 5 ila 10 km yaklaşık sürmekte.

Her yere ulaşım aracı olarak motor ve bisiklet kullanırken hava meydanına gidemiyoruz.

Çünkü motor ve bisiklet park yeri yok. Bundan dolayı bisikletimizle veya motorumuzla gidememekteyiz. Bu konuda destek verirseniz memnun oluruz.

Bizim araçlarımız diğer araçlar gibi kapalı değil. Hiçbir tehlikesi yok ve hava meydanına zarar vermez.

Bisiklet ile 10 km 30 dakikada motor ile 15 dakikada ulaşırız

Bu park yerleri İstanbul’da var. Peki bizde niye yok?”

………….

Hava alanı yolu boyunca eğer bisiklet yollarımız var ise Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’in bu işi süratle Konya’da da uygulamaya koyacağına inanıyoruz. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Berrak bir gönülden kirli su akmaz. Güzel bir ruhtan kötü söz çıkmaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beyaz jeepli hanım sürücüler direksiyonda telefonu dakikalarca kulaklarına yapıştırıp seyir güvenliğini tehlikeye sokmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR