Uğur Özteke

Uğur Özteke

KADINLARDAN KORKMAYAN (!) NE OLSUN?

KADINLARDAN KORKMAYAN (!) NE OLSUN?

Bir hafta sonu yazısı ile öyle fazla etliye sütlüye karışmadan kendi kendimize yazalım kendi küçük dünyamızda minik bir tur atalım olmaz mı?

MERAM BELEDİYESİNİN ENGELLİLER KONUSUNDA DUYARLILIĞINA ŞAHİT OLDUM

Hafta içerisinde bir tanıdık aradı ve Meram Belediyesinin engelli vatandaşlara akülü araba verdiğini söyledi. Veriyorlardı çünkü bu tür haberlerini yapıyorduk ama nasıl bir prosedür işliyordu bilmiyordum.

Bizi arayan Selçuklu ilçesinden idi 32 yaşındaki bir engeli için hem de ağır engelli için istekti.

Meram Belediyesinde bir dost ismi aradım. Durumu sordum. Meram, Selçuklu, Karatay ayırt etmeksizin “Eğer araç kullanma belgesi varsa yardımcı oluruz” dedi.

Tekrar bize yapılan müracaatçıyı aradım. Belgesi varmış. Biz durumu ilettik. Meram Belediyesindeki görevlinin ismini verdik ve defteri kapattık.

Aynı gün saat 14 sularında müjdeli haberdi aldık. Meram Belediyesinden akülü araç işi tamam idi. İşte bayram öncesi dua ve hayır işi buydu. Meram Belediye Başkanı Sayın Kavuş’a ve bu hayır işinde bürokratik engelleri yıkarak yıldırım hızı ile iş yapan belediye personeline biz de şükranlarımızı sunuyoruz.

SELMAN BEY’İN İNCELİĞİ

İki gün önce genç ve karizmatik vekilimiz Selman Özboyacı’nın çalışmalarından bu sütunumuzda iki satır bahsetmiştik ya. Genç vekil sabahleyin arayarak yazı için teşekkür ediyordu. Şaşırdım. Ne yalan söyleyeyim AK Partili vekiller, yöneticiler, yetkililer son yıllarda o kadar uçtular o kadar uçtular ki laf aramızda bizlerin kendileri ile ilgili iyi haber ya da bir güzel sözü yazmaya mecbur olduğumuzu sanıp teşekkürü bile çok görüyorlardı. Bu nazik teşekkür bile bizi memnun etti ise durumu sizler daha iyi anlıyorsunuzdur. Değil mi? 

BU MAGANDALIK ÖNLENEMEYECEK

Bu okurumuz yazıyordu;

“SA. Uğur abi hayırlı günler. Bu fotoğrafı evimizin bulunduğu sokakta çektim. Dün bir düğün konvoyunda pompalı ile pat pat saydırıyorlardı. Demek ki bu boş kovan da onlardan bir tanesi.

Hiç dokunmadan fotoğrafını çektim.

foto-1-644.jpg

Yer, Karatay İlçesi Hacıveyiszade Mahallesi Esiri Mehmet Sokak.

Buraya en yakın polis merkezi Köprübaşı.

Yani diyeceğim onca uyarılara rağmen vurdumduymazlık devam ediyor. Ondan sonra da gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde okuyoruz düğün magandasının silahından çıkan mermi veya saçmalar bilmem kimin ölümüne ya da yaralanmasına sebep oldu. Yazıklar olsun.

Bu beyinsizlerin yüzünden diğer insanlar zarar görüyor. Böyle sevinciniz de, düğününüz de yerin dibine batsın.

Saygılarımla.”

……………..

Okurumuz ne de güzel yazmış “Bu beyinsizlerin yüzünden diğer insanlar zarar görüyor. Böyle sevinciniz de, düğününüz de yerin dibine batsın.”

Alın benden de bir o kadar böyle sevinç böyle düğün yerin dibine batsın.

KADINLARDAN HEP KORKTUM

 

foto-2-532.jpg

Bu fotoğraf karesini bu bayan motor sürücüsü neden sonra yolun sol şeridini bırakıp yolunu ortaladı(!) o zaman çekebildim.

Vallahi de helal olsun billahi de helal olsun.

Burası şehrin en işlek caddelerinden.

Motorlu bayan sürücüsünü görüyorsunuz değil mi?

Allah için tam de yolu ortalamış durumda. Biz arkasından giden otomobiller olarak bu duruma şükrettik. Çünkü hanımefendi tam gaz gerçekten de tam gaz otomobilleri bilme geride bırakan bir hızla en sol şeridi kapatmış ve topuklamış durumda idi.

Farkındasınız değil mi motorun plakası filan da yok.

Oysa aynı gün ben sabah turunda iki ayrı yerde biri Selçuklu Belediyesi ile Stadyumun orta yerinde diğeri de Kerkük Caddesi bölgesinde iki polis aracının hız kontrolü yaptığını görmüştüm.

Yani demek istiyorum ki polis ne yaparsa yapsın ne kadar ceza keserse kessin bizim hızımızı hiç kimse özellikle kadınlarımızın hızını kimse kesemez.    

Allah şahit ben evdeki hatundan da kızımdan da gelinimden de hep korkarım. Bir anacağımdan korkmam. Haaaa aynı zamanda evin Reis’i benimdir. Hatuna bile en son sözü ben söylerim. Ama hep “Peki… tamam” derim….

İyi tatiller…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Devletin dini adalettir. Dinin temeli de özgürlüktür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bir yardım ya da iyilik karşısında teşekkür etmenin kendimize bir şey kaybettirmeyeceğini idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR