Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Kartal zirveye uçmayı sever

Kartal zirveye uçmayı sever

Konyaspor 7. hafta itibariyle puan sıralamasında 16 puanlı liderin sadece 2 puan arkasında 5. sırada yeralarak milli araya girdi.

Geride kalan 7 haftayı değerlendirecek olursak, 4 galibiyet 2 beraberlik ve ne yazık ki son oynadığı ve 2-1 kaybettiği Galatasaray maçı ile tek mağlubiyeti bulunan Konyaspor, topladığı 14 puanla 5. sırada yeraldı.

Takımın geride kalan haftalarda gösterdiği performans ve özellikle her daim takım olarak mücadeleci oyun anlayışı tüm futbol otoritelerinden takdir toplarken elbette en mutlusu da yeşil beyaza gönül veren taraftarlar oluyordu.

Ligde ilk maçına Ankara deplasmanında çıkan ve Ankaragücü ile golsüz berabere kalan Konyaspor, 2. hafta Başakşehir ile Eskişehir'de golsüz berabere kaldı. 3. hafta deplasmanda İstanbulspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde ilk galibiyetini alırken, 4. hafta da güçlü rakibi Fenerbahçe'yi müthiş futbol sergilediği mücadelede 1-0 yenmeyi başarmıştı. 5. hafta Giresunspor'u deplasmanda 1-0 yenerek sonra da 6. haftada Hatayspor'u da aynı skorla 1-0 mağlup etmeyi başararak liderlik koltuğuna oturdu ne var ki hiç de haketmediği ve özellikle ilk yarıda 5 net pozisyon ürettiği Galatasaray'a 2-1 kaybetmesi beklenmedik talihsiz bir sonuç oluyordu.

Elbette dünyanın sonu değildi bu zorlu deplasmanda alınan mağlubiyet, gol yemeden namağlup çıkılan maçta ilk dakikada talihsiz bir gol yemek, iki topun direkten dönmesi akabinde Muslera'nın kalesinde çok önemli kurtarışlar yapması ve beraberliği yakalayıp onca pozisyon ürettikten sonra 2. yarıda sadece savunma yapmaya çalışarak hücumu ikinci plana itmek, ayrıca ne yazık ki sahanın en iyilerinden Calvo'nun kornere atmak istediği topun kendi ağlarına gitmesi, neresinden bakarsak bakalım çok talihsiz manzaralar yaşattı ve neticede şu an Başakşehir ve Beşiktaş'la aynı puan ve averajla da olsa 5. sıradayız.

Son maçta kırmızı kart görse de takımı toparlayan hırsı ve takım arkadaşlarını yönlendirmesi ile tam bir kaptan olan kaleci Sehic Konyaspor için çok ama çok önemli isimdir.

Güven veren isim nazara geldi, hırsına yenildi diyelim..!

Ve Amir Hadziahmedovic. Kesinlikle ayrı bir parantez açılması gereken isim hem başarılı futboluna devam ediyor hem de her sene biraz daha üstüne koymaya. Zaman zaman biraz tempo kaybetse de müthiş futbol aklı ile her maçta parlayan isim takımı yönlendirmeye başarıyla devam ediyor.

Tek tek isim yazmak aslında çok da doğru değil belki ama son 7 haftayı değerlendiriyorsak madem öne çıkan isimleri de vurgulamadan geçmek olmaz elbette ve Guilherme, Adil, Calvo, Ahmet Oğuz 4'lüsü her maç daha da uyumlu oyunları ile doğrusu alkışı hakediyorlar.

Füzeleri ile jeneriklik gollerine devam eden Çekiçi, sol kanattaharika işler çıkartan Zymer ve son Galatasaray maçında hırlı yapısıyla biraz daha parlayan Muhammet Demir de her geçen hafta üstüne koyan ve başarıda önemli payları olan çok değerli oyuncularımız..

Milli arada elbette Teknik Direktör İlhan Palut, zorlu Ekim ayı için gereken hazırlıkları yapma adına çok değerli bir zaman kazanmış oldu..!

Sırasıyla zemindeki bakım tamamlanabilirse evimizde ligdeki ilk maç da olacak Ümraniyespor mücadelesi akabinde de sırasıyla deplasmanda Antalya, evde Gaziantep ve son olarak yine deplasmanda Adana Demirspor ile bir zorlu bir maça çıkacağız Ekim ayında.

Bu maçlarda elde edilecek sonuçlar Konyaspor'un puan sıralamasındaki yerini ve böylece hedefini ortaya çıkarmış olacak..

Neticede Anadolu Kartalı zirveye uçmasını sever ve alışkanlık haline geitmesini arzu ettiğimiz başarılara da yenisini ekleyecektir bundan zerre şüphemiz yok..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR