Hasan Durucan

Hasan Durucan

KASIMDA AŞK BAŞKADIR

KASIMDA AŞK BAŞKADIR

Ligde üst sıralara tutunmak adına konuk ettiğimiz Kasımpaşa müsabakasında aldığımız üç puanla adeta güven tazeledik. Avrupa kupalarında oynanan müsabakalara ligin ilk haftalardaki zorlu fikstür eklenince takım da hem fizik hem mental anlamda oldukça yoruldu. Üç gün önce bir dönem UEFA Avrupa Ligi'nde final görmüş Braga karşısına Portekiz'de çıkan takımı ardından Konya'da maça hazırlamanın zorluğunu yaşayan başta Aykut Kocaman ve teknik ekip elbette konsantre zorluğu yaşayacaktır. Bunu minimize edip en makul yollarla çözen tüm ekibi yürekten kutlamak gerekiyor.

Takımın vizyonu ve misyonu belli, oyuncu kalitesi gözler önünde ve bazı ilkler de yaşanmaya devam ediyor. Taraftarın bu noktada skoru gözetmeden temsilcimizin arkasında durması eminim ki şehrimize kazanç sağlayacaktır. Ve bu bilinçaltında olan bazı büyük abilerimizin de ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarına şahit oluyorum. Volkan Fındıklı'nın vasat performansına destek olmak amacıyla başta Taraftar Anadolu Store'nin sahibi Hidayet Küçüktongarlak ve Himmet Güleçyüz'ün Fındıklı'ya özel yaptığı jest ile bu oyuncuya destek çıkması elbette takdire şayan diyebilirim. Ve bu oyuncunun Kasımpaşa maçındaki kendine olan özgüveni de sahaya yansıdı. Aynı şekilde Kasımpaşa taraftar grubunu karşılayıp Ankara Yolu üzerindeki Birlik Parkı mesire alanında dostluk örneği sergileyip mangal yakan, birlik beraberlik içerisinde fair play örneği gösteren ve bu organizasyona önderlik eden Beyşehirli abimiz Orhan Över başta olmak üzere katılım sağlayan tüm dostlara selam olsun.

Nalçacılılar Taraftar Grubu Fenerbahçe maçında aldığı ceza nedeniyle tribünlerde yerini alamadı. Onların yokluğunu doldurmak amacıyla Tek Sevdam Konyaspor Grubu'nun azmiyle maraton tribünü adeta bayraklarla donatıldı. Bu fedakarlık sebebiyle de başta Hasan Yiğit olmak üzere Murat Köseoğlu, Selçuk Akbal ve emeği geçen ismini sayamadığım tüm dostlara şükranlarımı sunuyorum. Sizin gibi vefalı insanlarla daha iyi yerlere geleceğimizden eminim.

PAŞALAR GİBİ, HEY!

Ligde son dört maçında on puan toplayan Kasımpaşa müsabakası elbette kolay olmayacaktı. Fakat kazanmak zorunda olduğumuz bir müsabakaydı. Rangelov'un Braga maçında sakatlanması sebebiyle oyuna Kocaman'ın Halil İbrahim ile başlaması takımı üçüncü bölgede diri tuttu. Gent maçından sonra evimizde konuk ettiğimiz Fenerbahçe müsabakası çok rölantide geçmişti. Müsabaka öncesi aynı rölantiyi beklesem de sahada daha istekli bir Konyaspor gördüm. Özellikle kaptan Ali Çamdalı'nın isabetli ve uzun pasları kanatların çalışmasına sebebiyet verdi. Ömer Ali Şahiner'in ise oyuna konsantresi onun ayağından gol bulup skor avantajını yakalayıp moralleri tavan yaptırdı. Bu sezon eleştirdiğim Riad Bajic geçtiğimiz haftalara nazaran daha istekli bir görüntü sergilese de istediğim, beklediğim kılıfa giremiyor. Fakat attığı golden ziyade jeneriklik röveşatası gerçekten tek kelimeyle harikaydı.

İlk yarı skor olarak iki farkla önde olmamız ikinci yarı sahada ki gardımızı düşürdü. İlk yarıda sergilediğimiz oyunu doksan dakika boyunca sürdürebilseydik belki de bu sezonun en farklı galibiyetini alabilirdik. Kasımpaşa'nın farkı azaltma çabaları güzel organize geliştirdiği atakla yerini buldu. Farkı bire indiren Kemal Özdeş'in oyuncuları bazı dakikalarda oyunu gerse de Kocaman'ın öğrencilerinin daha sağduyulu olması skoru korumamızda ki en büyük etken diyebilirim. Özellikle maçın son yirmi dakikasında sertleşmen futbol aslında ligin ne kadar da zorlu geçeceğinin göstergesi diyebilirim. Her iki takımında orta sahada zaman zaman büyük boşluklar verdiği karşılaşmadan alnının akıyla çıkan Konyaspor oldu. Bu galibiyetle eminim ki derin bir nefes aldık. Şimdi on üçüncü sıradan altıncı sıraya koşmanın keyfini çıkarma zamanı diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR