Uğur Özteke

Uğur Özteke

KIRIKKALE’DE YAPILAN KONYA’DA YAPILAMAZ MI?

KIRIKKALE’DE YAPILAN KONYA’DA YAPILAMAZ MI?

Bugün yine sizlerden gelen farklı konuları köşemize taşımak istiyoruz.

Önce Yaka Meram’dan Kumral Sokak’tan sabırlı bir okurumuzun bizimle paylaştığı konu ile yazımıza başlıyoruz.

Okurumuz şu fotoğrafı gönderiyor;

foto-1-458.jpg

Ve sonra şöyle diyordu;

“Uğur abi selam

En az 10 gündür bu fotoğrafı size atıp atmama konusunda bekledim. Ama gördük ki beklemekle hiçbir şey değişmeyecek.

Biliyorsunuz bölgeye Ramazan ayı içerisinde ciddi yağmur yağdığından, yağış buraları bu şekle getirdi. Maalesef en az 25 gündür elini süren yok buraya. Burası evimizin sokağının başı, Yaka Mahallesi Kumral Sokak. Lütfen yardım bekliyoruz. Bu görüntüler inanın Konya’ya yakışmıyor”…

………….

FETİH CADDESİNDEN GELEN ŞİKAYET

Bir okurumuz ise mahallesinde yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getiriyordu;

“Fetih caddesinde magandalar gece hız yarışında. Motosiklet ve araçlarla özellikle hafta sonu Belh Kavşağı bölgesinde Fetih Caddesi ve Ankara Caddesinde hız denemeleri yapan, egzoz, fren, drift, korna ve yüksek sesli müziklerle rahatsızlık veren magandalar gecenin sıfır 3’ünde hastasına yaşlısına, çoluğuna çocuğuna aldırış etmeden kendi nefislerini tatmin etmeye, eğlenip keyif almaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun böyle zihniyete, yazıklar olsun böyle insanlığa…” demiş.

“BURASI RESMEN AZAP YOLU”

Cuma günü ikindi saatlerinde ise Haber Merkezimizi arayan bir yaşlı amca, “Hububat için Konya’dan köye geldik. Konurören, Hacıpirli ve Kurthasanlı yolları perişan vaziyette. Çakılı döküp gitmişler. Bu yol resmen azap yolu olmuş” diyerek serzenişte bulunuyor ve imdat istiyordu. Biz buradan da bu vesile ile hacı amcamızın sesini duyuralım, inşallah gerekli mercilere ulaşacaktır.

KIRIKKALE’DEKİ UYGULAMA KONYA’DA OLAMAZ MI?

 Bu hafta sonu da cumadan başlamak şartı ile cumartesi ve pazar abartmayalım ama nerede ise her büyük mahallede bir düğün vardı. Düğün demek artık silah sıkmak, pompalılar ile saydırmak, saatlerce havai fişekler atmak bu arada da konvoylar yapıp iki şeritli yolları keyfi olarak kapatmak konvoyların önündeki motorların lastik şovları filan…   

Hafta içinde eski emniyetçi bir dostumuz aradı.

Düğün konvoylarından ve bu silah sıkma havai fişek olaylarından duyduğu sıkıntıyı ve üzüntüyü dile getirdikten sonra

“Uğur abi bak. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu devrem, geçen gün çok güzel bir uygulama yaptı. Kırıkkale’de yapılan uygulama Konya’da yapılamaz mı?”… demişti.

Kırıkkale’de yapılanın ne olduğunu bilmediğim için önce bu eski Emniyetçi günümüzün hukukçusu abime sordum. Kendisi kısaca anlattı. Sonra Google’ye girdim. Konuyu tam detaylı olarak öğrendim.

Kırıkkale Emniyeti düğünlerde silah atma olayına son vermek için harekete geçmiş. Kırıkkale’de ramazan ayının ardından düğün sayısında iyiden iyiye artma yaşanmaya başlamış. Buna paralel düğünlerde silah atma olaylarının da arttığı gözlenmiş. Bu duruma sessiz kalmayan Emniyet Müdürlüğü “Düğün polisi” uygulaması başlatmış. Kamuoyunu bilgilendirmek adına muhtarlarla bir toplantı düzenleyen Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, “Kırıkkale’de bu durum artık asayiş sorunu olmaya başladı. Hiç kimseye acımayacağız”demiş.

HER DÜĞÜNE POLİS GÖREVLENDİRİLECEK

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü yapılan düğün merasimlerinde polis görevlendirilmesine karar verilmiş. Konuya dikkat çekmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu mahalle muhtarları, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelmiş. Diğer illere oranla Kırıkkale’de düğünlerde silah atma olayının daha sık görüldüğüne dikkat çeken Müdür Çorumlu, “Emniyet olarak artık buna bir son verelim diyoruz. Çünkü bu hem yasak, hem de birçok insanın canını tehdit ediyor.

Unutulmamalı ki silahtan çıkan her mermi çekirdeği elbette bir yere düşecektir. Her ne kadar havaya doğru ateş edilse dahi mermi bir müddet sonra yere düşmekte ve istenmeyen olaylara sebebiyet vermektedir.” demiş.

ARTIK BİR ASAYİŞ OLAYI HALİNİ ALDI

Kırıkkale’de bu durumun artık bir asayiş sorunu olmaya başladığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Çorumlu, “Düğünlerde silah atma durumu akıl karı bir şey değil. Haydi cezadan korkmuyorsunuz, vicdanınız da mı yok? Kırıkkale Emniyeti olarak, bir kampanya başlatıyoruz ve bu yaz kimsenin canı yanmasın diyoruz.  Biz vatandaş ile en mutlu gününde karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Fakat Allah korusun bir can kaybı yaşanırsa o hafta düğün yapan bütün düğün sahiplerini almak zorunda kalırız. Bu silahlar ve mermiler düğünlerde atılsın diye verilmiyor. Biz her düğüne sivil ya da resmi polis görevlendireceğiz. Hiç kimseye acımayacağız. Bunu yapmazsak birçok insanın canına mal olabilir. Tüm Kırıkkalelilerin konuya daha duyarlı yaklaşmasını bekliyoruz” demiş…

………….

Vallahi billahi böyle bir Polis anlayışına ancak şapka çıkartılır.

Geçtiğimiz hafta Huzurevi bölgesinde gece yarısı bir düğün evinin önünde idim. Vakit gece yarısına gelmişti. Sürekli hiç durmadan havai fişek atılıyordu. Saat 12 olunca bir polis otosu geldi. İki görevli indi ve kibarca düğün sahiplerini uyardı.

Bu hafta sonu Erenköy bölgesinde pompalıdan havai fişeklere kadar her türlü yasa dışı işlem sabahlara kadar sürdü. Evde sakin ve zıplamadan oturmak mümkün değildi.

Düğün konvoyları ve trafik magandalığı ise sınır tanımıyordu.

Sayın Valimizden ve Emniyet Müdürümüzden rica ediyoruz. Elbette Kırıkkale bir Konya değil. Ama Devlet isterse değil Konya, İstanbul’da olsa yasa dışı hiçbir harekete izin vermez. Yeter ki istensin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sırtından vurana kızma ona güvenip arkanı dönen sensin. Arkandan konuşana da darılma. Onu insan yerine koyan yine sensin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şu rastgele silah atma işine ve havai fişekle eğlenmeyi engelleyecek kesin ve kalıcı bir çözüm üretebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR