Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA KÜLTÜRÜ(!)

KONYA KÜLTÜRÜ(!)

Bugün lafı dolandırmadan direkt konulara girmek istiyorum.

MEZARLIKLARA TABURE DE İSTENİYOR

Bizim öyle samimi okurlarımız dostlarımız var ki onarın uyarıları ile ikazları ile biz de çok şükür kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Dün sabah bizi ilk arayan isimlerden birisi spor camiasının çok yakından tanıdığı Hüseyin Avni Uluer abimizdi. Ama bizi Mersin’den aradığı için çok mutlu olmuştum. Avni abi bir yakının rahatsızlığı nedeni ile Mersin’de imiş. Ancak dost büyüğümüz orada da olsa bir sıkıntı hali de olsa oradan bizi takip ediyormuş. Allah razı olsun. Hani dün Uğur İbrahim Altay Başkan’dan insanlarımız özellikle de acılı insanlarımız adına mezarlıklara güneşlik mi dersiniz yağmurluk mu dersiniz kısaca “korumalık”  istemiştik yaaa. Avni abimiz bu isteğe bir ilave daha yapıyordu. Pek çok şehirde mezarlıklarda küçük taburelerin de belediyeler tarafından konulduğunu, yaşlı ve engelli olup da uzun süre ayakta kalamayan insanların bu taburelerden faydalanmasını istiyordu. Teşekkürler Avni abicim. Teşekkürler Konya dışında olsalar da bizi takip eden dost isimler. İyi ki varsınız. Allah sizlerin yokluğunu göstermesin inşallah.

DOĞANHİSAR KAYMAKAMI

ABDULKEREM ABBASOĞLU’NA

TEŞEKKÜR EDERİZ…

Hem bizim yöneticilerimiz değişiyor hem de insanlarımız. İnsanımız gelişen teknoloji ve refah seviyesinin yükselmesi ile gelişimi yakından takip ediyor. Ve nerede olursa olsun gördüğü güzelliğin kendi bölgesinde de olmasını istiyor. Yöneticilerimiz ise bu gelişim içerisinde hem çok daha çalışıyorlar hem de Anadolu insanının yüreğinde taçlanan bir mütevaziliğe ulaşıyorlar.

Eskiden biz gazetecilere hep kaymakamlardan şikâyetler gelirdi. Şimdi ise sade vatandaştan bırakın şikâyeti teşekkür ve dua geliyor.

Önceki gün iki başarılı insan dost isim ziyaretimize gelmişti. Hoş sohbet sırasında biz vatanı da kurtardık şehrimizi de. Laf döndü dolaştı. Konuklarımızın memleketi Doğanhisar’a geldi. O iki isim ağız birliği etmişçesine kaymakam Abdulkerem Abbasoğlu’nu bir anlatmaya başladılar ki anlatamam. Kaymakam Abdulkerem Bey’e toz kondurmuyorlardı. Bölge insanı ile şöyle yakından ilgileniyormuş, şehit aileleri ve ihtiyaç sahiplerine böyle sahip çıkıyormuş, okul, cami, sağlık ocağı ve yüksek okul için bunları bunları yapıyormuş….

Dedim ya duyduklarıma inanamıyordum. Kendisini hiç görmedim, tanımadım ama helal olsun böyle Kaymakam Bey’e deyip hakkında da iki satır yazmadan edemedim doğrusu.    

MEHMET BAYKAN’A SPOR

ADINA TEŞEKKÜR EDERİM

Bizim İbrahim’in cenaze törenine Konya protokolü ve Konya sporunun ağa babaları katılma tenezzülünde dahi bulunmazlarken Ankara’dan yola çıkıp cenaze törenine gelen Genel Müdür Mehmet Baykan’a özel olarak teşekkür etmek isterim. İnsanlar bazı insanları ya düğün törenlerinde ya da cenaze ve hastalık gibi acılı günlerinde yanlarında görmek isterler. İşte Sayın Baykan da bunun için her geçen gün büyüyor ve saygı görüyor.

BAŞKAN KAZIM ÜNVER BEY DE

FARKLI BİR KONYA KIYMETİ

Vergi daireleri de bizim gibi vatandaşların sevmediği yerlerdir. Bazı makamların kaderi budur. Ama daha bu göreve gelmeden tanıdığım, sevdiğim, saydığım ve son derece samimi bulduğum Vergi Dairesi Başkanımız Musa Kazım Ünver ve ekibi dün gazetemizi ziyaret eden dostlar arasındaydı. Kazım Bey bizden ısrarla yeniden yapılandırma konusunda vatandaşların son güne kadar beklememeleri ve ödemeleri de internet aracılığı ile yapmaları konusundaki durumun altını çiziyordu. Bu konudaki mükelleflerin büyük sözü dinlemeleri için yazımıza ayrı bir paragraf açalım dedik.

KADINLAR PAZARI’NI MENGÜÇ

CADDESİ’NE TAŞISAK DAHA MI İYİ?

Bir zamanlar heyecanla “Konya’nın Kültür Sokağı” diye bir Mengüç Caddesi yapıldı. Ama hiç kimse kusura bakmasın bu kültür sokağı artık göstermelik olmaktan da öteye geçememiş. Kültür insanlarımız adına burası ızdırap veriyormuş. Bir kültür insanı önce şu fotoğrafı bize gönderdi

 

foto-1-467.jpg

Bunu anlayamamıştık.

Abimiz devam etti. “Burası Kültür Sokağımızın girişi imiş, Eski Garaj’ın orası.”

Büyükşehir Belediyesi Konya Mengüç yerine burada bilbordlarda Akşehir Bedesten Çarşısı’nın reklamı yapıyormuş.

Abimiz yazmaya devam ediyordu;

“Mengüç Caddesinin yanında Akşehir reklamı

Büyükşehir reklam yapıyor

Mengüç’ü duyurmak yerine nelerle uğraşıyorlar”

Sonra bir kare daha gönderdi

foto-2-396.jpg

Sonra da yazmaya “Kadınlar Pazarı’nı Aziziye Cami civarındaki yerli sebze satanları zabıta kovalayıp duruyor. Bari o seyyarları Mengüç Caddesine verseler de bu sokak canlansa... Reklamlarla kültürel icraatlarla tanınmadık böyle bir tanıtımla belki daha başarılı oluruz abi…”

…………….

Bu sokaktan pek anlamıyorum.

Arada bir canım sıkıldığı zaman gördüğüm tek şey orada bulunan üç beş esnafın dahi sinek avladığı. Ama hiç bu kültür insanımız gibi düşünmemiştim.

Niye mi?

Belki Konya kültürü böyle sessiz sedasızdır diye de düşünebilirdi.

Olamaz mı yani?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlardan Korkup HAKK'ı söylemekten çekinmeyin. Bildiğiniz ve gördüğünüzü HAKK'ı söyleyin… Susmanız ne RIZKI artırır ne de ECELİ..

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Para ve makam hırslarımıza azıcık da olsa gem vurmayı başarabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR