Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’DAYIZ HUZURDAYIZ…

KONYA’DAYIZ HUZURDAYIZ…

Konya’ya, büyüklerimize, dostlarımıza, okurlarımıza, bizi seven ve inananlara kısa süreli bir ayrılığın ardından PUSULA Yayın Grubu olarak merhaba derken yeniden sizlere kavuşmanın mutluluğu içerisinde şükrediyoruz.

Günümüzde gazeteciliğin nasıl ve ne durumda olduğunu anlatmaya gerek yok.

Biz PUSULA Yayın Grubu olarak yayına hayatına başlarken önce Cenab-ı Allah’a sonra sizlere güvendik.

Mesela bugünkü ilkyazımızın başlığı Sayın Valimiz Muammer Erol Bey’e ait.

Değerli valimiz dün ikindi vakti kulağımıza eğilerek aynen şöyle diyordu “Uğur’cum Konya olarak Konya’nın değerlerine layığı ile sahip çıkmalıyız. Mesela ‘Konya huzur şehri’ yerine bundan böyle yüreğimizle inanarak, ‘Konya’dayız huzurdayız’ demeliyiz” diyordu.

O anda gözlerimizde ışık yüreğimizin içinde de cız diyordu.

PUSULA Yayın Grubu olarak Allah’ın izni ile Konya basınında farklı olmak için çalışacağız. Bunu başardığımız gün de maksat hâsıl olmuş olacak.

Çok açık, net ve de iddialı olarak ifade ediyoruz ki sizlerin desteği ve duası ile Konya basını için yeni bir milat başlamış olacak.

Bu böyle biline.

AK PARTİ MERAM’DA FATMA TORU ŞOKU(!)

Gelelim Konya’mıza.

Bugünlerde en çok konuşulan AK Parti’nin yeni eski Belediye Başkan adayları.

Ve bu hengameli dönemde şüphesiz ki tartışılmaz birinci isim Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru Hanımefendi.

Başkan adaylarının açıklandığı akşam saatlerinden itibaren en başta Meram adayı konuşulmaya başlandı. Konuşmak tarifi yetersiz kalabilir. Başta parti ve partililer olmak üzere millet bir sağa bir sola yattı.

Oysa o günün sabahında saat 9.30 sularında Sayın Bakan Davutoğlu’nun ilk telefonu ile Fatma Hanım’ın ismi gündeme düşmüştü.

Ne var ki gece yarılarına kadar kimse inanmak istemedi. Dahası genel durum böyle idi. Sabah oldu aynı tas, akşam oldu aynı tencere.

Yine bu noktada ifade etmek isterim ki ben bile kendime soruyorum “Fatma Hanım bu gücü nereden ve nasıl bulmuştu?”

Bu sorunun cevabına gelmeden demokrasiye ve insan haklarına inanıp bunun mücadelesini verenlerin açıklanan isme bu kadar tepki göstermelerini de anlayabilmiş değilim. Hele hele bu tepkiyi Başbakan Erdoğan’a inananlar veriyorsa, bu insanlara oturup bir daha düşünmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Yani Başbakan’ın 10 yıldır yaptığı her şey doğru idi de Fatma Hanım’a gelince mi yanlış oldu?

AK Parti Meram’ı daha geniş analiz etmeyi önümüzdeki günlere bırakıp bu tercihin Fatma Hanım’a, ailesine, Meram’a, Konya’ya ve AK Parti’ye hayırlı uğurlu olmasını dilerim.  

BAŞKAN HANÇERLİ’Yİ KUTLARIM

Yeni dönem için AK Parti Karatay’dan bir kez daha aday gösterilen Sayın Başkan Mehmet Hançerli’ye de bir büyük tebrik göndermemiz gerekir. Çünkü parti içinde en baba isimlerin bile isminin üzerini bir kalemde silip attıkları Sayın Başkan yine başkan adayı olarak gösterildi ise hem sevenlerine hem de kendisi için edilen dualarla birlikte durumuna bir kez daha şükretmeli diye düşünüyorum.

UĞUR İBRAHİM ALTAY SÜPRİZ DEĞİL

Bugün ilkyazımızı nerede ise AK Parti’ye ayırdık.

Ama kısa süreli ayrılık olsa da her gün yazan 38 yıllık bir basın mensubu için heyecanımı bağışlamanızı rica edeceğim.

Uğur Başkan bile geçtiğimiz haftalarda geçen günlere rağmen biraz endişeli idi. Ama Allah biliyor ve de en başta Sayın Uğur İbrahim Altay ile bazı partililer biliyor ki son anda çıkartılan küçük çaplı dedikodu ve çamur politikasında bile Uğur Başkan konusunda yüzde birlik ihtimale yer vermemiştik.

Önümüzdeki günlerde tüm diğer başkan adayları ve partililere de değinmek üzere ilkyazımızda bugünlük bu kadar diyerek hepimizin PUSULA’sının hak ve hakikattan yana olmasını Cenab-ı Allah’tan dileyerek saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ     

Günlerini say, servetini say, büyüklerini say, ama yerinde sayma!  

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Numune Hastanesi Caddesinde iki şeritli yolun ortasına dörtlüleri yakıp aracımızı terk etmediğimiz zaman ADAM oluruz,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR