Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’NIN ALT YAPISINDA BİR SIKINTI MI VAR?

KONYA’NIN ALT YAPISINDA BİR SIKINTI MI VAR?

İster çiftçi olalım isterseniz memur. Bu şehirde yaşayan aklı eren herkes bu sene beklenen yağışların olmadığını konuşuyor. Tam bu işler olurken perşembe günü iki üç saat biraz yağmur yağdı. Bu yağış öyle “afet” cinsinden filan da değildi. Gelin görün ki bu yağışta başta benim de bizzat şahit olduğum gibi Vatan Caddesi, Adalhan Kavşağı ve Nalçacı Caddesi’nde trafik felç oluverdi.

Niye?

Çünkü İhsaniye Alt geçidi tıkandı.

 

foto-(1).jpegfoto-(2).jpeg

Bu konuyu tam olarak yazabilmek için küçük çaplı bir araştırma yapacağım inşallah.

Ama bu şehrin esas alt yapısı tıkandı gibi?   

Üstte kara bulutlar vardı eğer alt da tıkanırsa yandık demektir.

İnşallah yanılırız.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DUYARLI VE GÜZEL İNSANLARI

Hep diyoruz biz elçiyiz. Okurumuz, vatandaşımız bize inanan güvenen samimi insanlarımız isteklerini ya da sıkıntılarını bizlere zaman zamsan iletiyorlar, biz de durumu buradan dile getirerek yetkililere ve de ilgililere aktarıyoruz.

İşte iki gün önce dile getirdiğimiz “SALONLAR DAR GELİNCE VATANDAŞIN HAKLI TEPKİSİ” ara başlıklı yazımıza Büyükşehir Belediyesinden ilgili arkadaşlarımız bilgi notu verdiler. Bu bilgiyi sizlere olduğu gibi aktarmak istiyorum,

“Uğur Abi öncelikle hayırlı günler dileriz,

12 Ocak 2018 tarihinde düzenlemiş olduğumuz Serdar Tuncer ve Prof. Dr. Sadettin Ökten Bey’in katılımıyla gerçekleştirilen “Medeniyet Kalbe Düşünce” programı ile ilgili durum;

Serdar Tuncer Bey, hem program öncesinde bize hem de program esnasında sahnede Konyalı hemşerilerimize şu şekilde bildirdi. “Samimi bir söyleşi olmasını istediğini, Sadettin Ökten Hoca ile gençlerin göz göze gelmeleri gerektiğini, kendilerinden daha çok gençlerin yakın bir ortamda Sadettin Ökten Hoca’dan istifade sağlamalarını amaçladığını, bu nedenle programı sema salonunda yapmak istemediklerini, sema salonunun bu tür söyleşi programlarının formatına uygun olmadığını” belirttiler.

Bu hususu da sahnede özellikle, programa katılan Konyalı hemşerilerimize beyan ettiler.

Abi bir de takdir edersiniz ki sema salonu 2 bin 800 kişilik o gün makinelerimizin ölçtüğü kişi sayısı yaklaşık bin 500 civarındaydı. İnşallah bundan sonraki program için rezervasyon uygulaması yapacağız. Gelmek isteyen vatandaşlarımız ilan ile haberdar olacaklar ve online rezervasyon ile yerlerini kendileri belirleyecekler.

Uğur abi ayrıca 2 şube müdürümüz ve kültür sanat birimine bağlı 15 kişilik ekip karşılamada ve salon içinde birebir görev aldılar, gelen misafirlerimiz ile ilgilenmeye gayret gösterdiler, lakin takdir edersiniz ki birebir tüm misafirlerimizle ilgilenme durumları aşırı talep nedeniyle ve kısa süreli aşırı yoğunluk nedeniyle mümkün olamadı.

Abi ilginiz için gerçekten teşekkür ederim, bu küçük bilgilendirmemizi kabul ediniz...”

………………

NUMUNE’NİN ESKİ BİNALARI TARİHİ ESER İMİŞ

Yine değerli okurumuz Hüseyin VURAL Bey’in bizi uyarması ile yeni yapılan Numune Hastanesi’nin ön yüzünde kalan eski binalarla ilgili durumu Hüseyin Bey’in çektiği fotoğraflarla dile getirmiştik. Hüseyin Bey durumu sadece bize değil CİMER’e de yazmış. İşte kendisine gelen cevap;

CİMER'e yapmış olduğunuz 1414658 sayılı başvuru ile ilgili Konya Numune Hastanesinin açıklamasına göre; “Konya Numune Hastanesi eski binasının tarihi eser olması sebebi yıkımı gerçekleşmemektedir” diye belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Halkla İlişkiler Birimi

………..

Bu durumda böyle kapanmıştır.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah’tan korkun ve çocuklarınız arasında adil olun

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda yayalara karşı biraz daha anlayışlı olabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR