Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kulu-Cihanbeyli Hattında Meclis Üyelikleri

Kulu-Cihanbeyli Hattında Meclis Üyelikleri

Dün Konya için farklı bir gündü. Ülkenin en önemli iki ismi Sayın Abdullah Gül ile Sayın Başbakan Erdoğan şehrimizdeydiler. Şehir bu iki ismin Konya’ya gelecek olmaları ile iki gündür olağanüstü çalışma içerisinde idi. Özellikle polis kırmızı alarmda idi. Sayın Başbakan’ın Cuma namazı için hangi camiye gideceği bile alternatifli olarak belirlenmişti.

Çok şükür kimsenin canını sıkacak bir olay yaşanmadan iki konuğumuzu da bir güzel konuk ettik.

Bu ziyaretin detaylarını gerekirse önümüzdeki günlerde bir daha ele alırız.

KONYA’DAKİ KULU VE

CİHANBEYLİLER BAŞKAN

ALTAY’LA BULUŞTU

Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneği yöneticilerinin gazetemize kadar gelerek bizzat yaptığı nazik davete icabet etmek için perşembe akşamı nefis bir yemek davetini, dolayısıyla da Trabzon maçını reddederek Bera Otel’e gittik. Dernek yöneticilerinin şeref konuğu Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay idi. Doğrusunu söylemek gerekirse toplantı tahminlerimin çok ötesinde nezih ve güzel geçti. Geceye her şeyden önce samimiyet ve içtenlik damgasını vurdu. Dernek yönetiminden ya da Kulu ve Cihanbeylili olan dostlarımızdan Hasan Gümüş, Abdullah Ağralı, Ramazan Yaşar, Korkmaz aşiretinden Aslan Korkmaz, Gülvezir Korkmaz ve Sıtkı Korkmaz, Hasan Babaoğlu, Cengiz Yönet ve muhterem eşleri Sevim Hanım, Bayram Uzuner ve benim değerli başkanım adam gibi adam Sayın Tahir Şahin abimiz…

(Bu arada isimlerini yazmayı unuttuğum dostlarımdan da özür dilerim)   

Cihanbeyli, Kulu ilçelerine mensup vatandaşlarımızın yoğun olarak oturdukları Selçuklu ilçesinde Başkan’dan talepleri vardı. Özellikle de taziye evi başta olmak üzere bazı istekleri dinleyen Başkan Altay geride kalan 5 yıl içerisinde “taziye evi”ne karşı olan direncini şöyle açıklıyordu; “Biz cenaze dolayısıyla da olsa insanlarımızın artık birbirlerinin evlerine gidip gelmelerini istiyoruz. Çocuklarımız nerede ise misafir denildiği zaman ne demek istendiğini, misafirin ne olduğunu bilemeyecekler” diyordu.

Bu konuda Başkan’a yüzde yüz katılıyordum. Ama özellikle aşiret kültüründe taziye evine ihtiyaç duyulduğunu belirten bazı vatandaşlar bu konuda Başkan’dan olur alıncaya kadar direndiler. Herkes kendine göre haklı idi.

BÖLGE İNSANININ YENİ

MECLİS ÜYELERİNE TEPKİSİ

Malum yeni dönem için AK Parti’nin Belediye Meclis üyelerine olan bazı soru işaretlerini ve tepkileri üstü kapalı geçmiştik. O gece bir kez daha öğreniyorduk ki Kulu ve Cihanbeyliler, Selçuklu bölgesi için kendilerine ayrılan iki kişilik ismi yeterli görmemişlerdi.

Ayaküstü sohbette pek çok Kulu ve Cihanbeyli’nin kırgın ve öfkeli olduklarını işitiyorduk.

Bu insanların hedefindeki ortak siyasetçi ise Tahir Akyürek idi. Burada yapılan ithamlara göre meclis üyeliklerinde son sözü Tahir Başkan söylemişti. Böyle de olabilirdi ama bu bölge insanı gerçekten de göz ardı mı edilmişti orasını bilemiyorum. Bu yörenin duyarlı insanları her ne kadar o bilinen klasik Türk-Kürt ayrışımı yapmasalar da seçimde birilerine fırsat vermenin rahatsızlığını yaşıyorlardı.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevdiğin Kadar Sevilirsin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nöbetçi eczane önlerinde kural ihlali yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR