Uğur Özteke

Uğur Özteke

KÜRDEN’İN SİNEKLERİ, AÇIL SOKAK’IN YOLU, TOPTANCILAR CADDESİNİN TOZU…

KÜRDEN’İN SİNEKLERİ, AÇIL SOKAK’IN YOLU, TOPTANCILAR CADDESİNİN TOZU…

Aslında haftanın ilk günü çok farklı toplumsal ve sosyal bir konuya değinmek istiyordum. Ama sizlerden, hatta şehrin çok önemli yerlerinde söz sahibi olan büyüklerimizden gelen şikayet konularına kısa kısa değinmez isek onlara karşı saygısızlık olacağından direkt bu şikayet ve isteklerle yazımıza başlıyoruz.   

MERAM KÜRDEN’İ SİNEKLER BASMIŞ

 

foto-1-370.jpg

İşte bir değerli insanımız o kadar kızmış o kadar bunalmışmış ki durumu kendisi görüntüleyip bize gönderirken şöyle diyordu;

“Meram, Kürden Mahallesi Yezdan Sokağını resmen sinekler bastı, şu mevsimde sineklerin istilasına uğradık. Meram Belediye Başkanımızdan ve yöneticilerden rica ediyoruz. Burası şehrin en köklü ve turistik bölgelerinden ama biz burada yaşayanların durumu gerçekten çok üzücü. Uğur’cum bu durumu gündeme getirirsen çok memnun oluruz. Teşekkür ederiz.

foto-2-326.jpg

 

BU YOL NE ZAMAN BİTECEK?

Yine sanayici bir büyüğümüz üşenmemiş sıkıntısı görüntülemiş.

 

foto-3-219.jpg

Abimiz şöyle diyordu;

“Uğur Bey, Toptancılar-Adese arasındaki yol yapılıyor. Yapılıyor ama inanın bu çalışmalar çok ağır gidiyor. Durum böyle uzayınca her taraf toz toprak. Buraya kaldırım yapıldı. Şimdi kaldırıma kamyonetler park yapıyor. Buraya hiç mi bakan eden yok. Yeni kaldırıma böyle ağır vasıtaların çıkmasına izin verirseniz bu taşlar kısa bir süre sonra çökmez mi? Bunlar bizim paralarımızla yapılmıyor mu? Bu bir milli servet değil midir? Birileri için küçük gibi görünse de bu tür durumlara bir çare bulunmayacak mı?

 

foto-4-141.jpg

İş adamları sanayiciler bu pratik zekaları ile her şeyi bizlerden çok daha iyi görürler. Bu bölge dikkatimi çekmedi ama bende bir ayı aşan bir süredir Hacıkaymak kavşağı ile Dedeman arasındaki bölgede yapılan çalışmaları sabah akşam izliyorum. Burası çok iyi olacak. Yola ve kavşaklara yapılan yerinde dokunmalar ile gittikçe tıkanan trafikte akış sağlanacak gibi.

Ama işler çok süratli değil. Ama nedeni bilmiyorum.

Bir de bu işleri Belediye niye gündüz yapar geceleri yapmaz derdim. Geçen gün saat 03.30 sularında yapılan asfalt çalışmasını görünce bir daha bu konuda bir şey dememeye karar verdim.

Bu yolun durumuna da Fen İşlerimiz ciddi bir şekilde el atacaklardır. İnanıyorum.  

AÇIL SOKAK’IN YEŞİLİ GİTTİ

Mahmuriye Mahallesinden bizi ilgi ile takip ettiğini söyleyen bir bayan öğretmenimiz geçen hafta aşağıdaki konuyu bize aktardı. Biz de gidip yerinde fotoğraf çekmeyi planladık ama hafta içinin o yoğun temposu hafta sonlarının düğün dernek nişan ve bir de spor faaliyetlerini izleyebilme telaşı bizi bu mahalleye sokmadı. Oysa daha dün pazar günü saat 8.30 sularında tren garında idik. Ama telaşeden Açıl Sokak’a giremedik.

Durum böyle olunca değerli hocamızın anlattıklarını bizim de aldığımız notları kısaca toparlayalım. Çünkü Belediye yöneticilerinin duruma müdahale edeceklerine inanıyoruz. 

Hocamız Açıl Sokak’ta yaklaşık bir ay önce belediyenin bu sokakta bir çalışma başlattığını ve yolun ikiye bölündüğünü sonra da yeşil alanın yok olduğunu buradaki ağaçlarında kesildiğini şimdi ise bu alana bir tabela çakılarak yeni bir inşaat başlayacağını öğrendiklerini ifade ediyordu.

Özetle hocamız bu sokakta bu bölgede gerçekten de burayı bende iyi bilirim tamamen asfalt ve betona dönüşen Mahmuriye Mahallesinde belediyemizin yeni ve güzel bir yeşil kuşak çalışması başlatacağına inanıyorum. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Nefsinize uymaktan sakının ancak arzu tamah ve öfkesini yenen felaha erecektir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beş yıldızlı otellerimizin kapalı otoparklarına giren süper lüks otomobil sahiplerimiz araçlarını çizgilerin içine park ettikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR