Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mangaldan kitaplara bir gün

Mangaldan kitaplara bir gün

En güzel mutlu en huzurlu ve sağlıklı bir pazar dileği ile yazımıza başlıyoruz.

Bugün yine Allah’ın izni ile sokağa çıkarken ne olur biraz dikkat diyoruz. Düğün konvoyları ve şehrin tatil günü olması münasebeti ile trafik Allah’a emanet gidecek.

Günün bir başka özelliği ise “mangal” günü olması, bugün erken kalkan çimlerde kamelyalarda yer kapabilir. Geç kalanlar hal ve kilimlerini çimlerin üzerine sermek zorundalar dolayısıyla kendi gölgeliklerini de kendileri sağlamak zorundalar.

Pazar gününün piknik dolayısıyla mangal günü olması ile bir şey aklıma takılıp duruyor. Bu girişi de zaten o yüzden yaptık.

Ankara yolu üzerindeki Birlik Parkı gittikçe gelişen ve bu alana yapılan ek parklar hatta uçak restoran ile yakın gelecekte Konya’nın Ankara girişini değiştirecek. Yalnızzz burada canımızı sıkan tek bir konu var. Çimler, kamelyalar park alanları ana caddeye yakın dahası cadde ile bitişik. Arada bir tek tel, çit, mini duvar dahi yok. Allah korusun düşünmek dahi istemiyorum topun arkasından Konya’nın E5’ine fırlayan bir çocuk ve tam gaz geçen tırlar şehirlerarası otobüsler.

Allah muhafaza. Allah düşmanımızın başına vermesin bir yeni felaket dinmez acı.

Yetkililerden ricamız buraya görüntü kirliliğine yol açmayacak bir emniyet çizgisi…

HÜSEYİN ALTUNBAŞ HOCAMIN ELİNE SAĞLIK

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinin “kırık” bir hocası. Eeee adam hem Bozkırlı olacak, hem iletişimci olacak hem de benim adamım olacak. Sevin sevmeyin, eleştirin ya da kızın Hüseyin Hoca gerçekten adam gibi adamdır. İşini iyi bilir ve de iyi yapar. Son örnekleri elimde. İki yeni kitabı çıkmış. Birisi “Reklam bize ters” diğeri “Reklamın iyisi kötüsü olur”…

Helal olsun hocam eline diline sağlık.

Tam bizim insanımız için iki kitap yazmışsınız darısı yenilerinin başına.

ARİF DOĞRU’YU KUTLUYORUZ

İşte yine bir can dostumuz ile ilgili güzel bir duyum aldık. Doğru ailesine yeni bir can yeni bir yavru daha gelmiş. Biraz geç oldu ama güç olmasın dedik. Bu vesile ile Doğru ailesinin tüm fertlerini kutluyor minik yavruya da Cenab-ı Allah’tan sağlıklı mutlu hayırlı bir ömür diliyoruz.

DÜNKÜ YAZIMIZA OLUMLU TEPKİLER ALDIK

Bu arada eski milli Eğitim Müdürlüğünün yıkılış haberi ile ilgili yazımıza çok sayıda işleri bu olan büyüklerimizden tepkiler aldık. Tüm okurlarımıza özellikle de işleri inşaat olan üstatlara duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kör bir dilenci güllerin kokusunu hisseder

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerekçeli de olsa kapanan ana arterler kapatılmadan önce kamuoyu bilgilendirildiği zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR