Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Medeniyet okulu

Medeniyet okulu

 

Hafta ne çabuk geçiyor, dolu dolu bir haftayı daha geride bıraktık. Ülkemiz için hayırlı olmasını umduğum iç güvenlik paketini Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Salı günü grup toplantısında açıkladı. Pakette dikkat çeken bazı başlıklar var özellikle uyuşturucu maddelerin terör kapsamında değerlendirilecek olması beni mutlu etti. İnşallah bu illetlerle savaşmak konusunda daha kararlı adımlar da atılır ve gencecik insanlarımızı bu illetlere kurban vermeyiz. İç güvenlik paketinde en çok sevindiğim madde ise kamu mallarına zarar verenlerin tespit edilerek verdikleri zararın tahsil edilecek olması e tabi maske takmakta terör suçu kapsamında değerlendirileceğine göre artık eylemlerini alınları açık yüzlerini göstere göstere yaparlar… kendilerince demokratik eylemler yapan Vandallar bu saatten sonra söktükleri kaldırım taşlarını, yıktıkları direkleri, yaktıkları otobüsleri, ambulansları, polis araçlarını ve güya hak ararken yağmaladıkları işyerlerini gariban esnafın alın terini , emeğini ödeyecekler üzerine bonus olarakda sağduyulu milyonların bedduası ve talan ettikleri şehirlerdeki garibanların ahı hediye…

Geçtiğimiz hafta Konya Büyük Şehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan yeni bir projenin tanıtımı yapıldı ‘‘Medeniyet Okulu’’ şehrimize hayırlı olsun. Proje kapsamında Öğretmenlere, Öğrencilere ve velilere Mesneviden kesitlerin de yer alacağı dokümanlar dağıtılacak. Proje süreklilik arz edecek ve tüm ilçelerimizde her bir bireye ulaşılmaya çalışılacakmış. Düşünce çok güzel inşallah başarıya ulaşır. Tanıtımda da vurgulanmış Konyamız Belde-i Muhayyeredir ve binlerce yıllık tarihi olan bir şehirdir. Onlarca medeniyetin izlerini taşımaktadır. Selçukluya Başkentlik yapmış, birçok veliye, evliyaya, alime ev sahipliği yapmış özel bir şehirdir. Ve bu durum yeni nesillerin maalesef çokta umurunda değildir. Bu proje bu bağlamda düşünüldüğünde çok önem arz ediyor bu şehirde yaşayan insanlara önce bu şehrin tarihini, bu şehrin önemini anlatmalıyız.

 Konuyla ilgili kaygılarım da var tabi özellikle gelecek nesillere tarihimize nasıl sahip çıkarız, şehre nasıl sahip çıkarız gibi konuları işlerken olması gerekeni anlatalım lütfen, şimdiye kadar nasıl sahip çıktığımızı (!) anlatırsak vay halimize.

Özünü belirlemiş, nelerinin özel olduğunu belirlemiş şehirler Marka olur. Bu konuda artık adım atılması lazım Türkiye’ye örnek olabilecek çalışmalar yapılabilir, bu konuda bir Bursa bir Gaziantep ciddi adımlar atıp projeler geliştiriyorken Konya neden adım atmıyor? Medeniyet Okulu inşallah bu sürecin başlangıcı olur. Konya Medeniyet Okulu sayesinde Marka Vatandaşlara sahip Marka bir Şehir haline gelir, inşallah.

Yukardaki iyi temennilerimizin hemen ardından geçtiğimiz hafta yağmurlardan sonra Konya’nın durumu gözümüzün önüne gelince yine bir of çekmeden edemiyoruz özellikle alt geçitlerimizin (battı çıktılar) yağmurdan sonra göle dönüyor olması, şehrin farkı yerlerindeki yol çalışmaları yüzünden zaten keşmekeşe dönmüş olan trafiğin ana yollardan birine bir bardak su dökülse çözülemeyen düğüme  dönüyor olması  ve tüm bunların dümdüz bir şehir olan Konya’da olması içten oflar çekmemize neden oluyor… Tabi merakta ediyoruz bu ulaşımla ilgili bir Master Planı var mı? Şehir büyüdükçe, geliştikçe zaman geçtikçe bir şeyler düzelecek mi, yoksa keşmekeş mi büyüyecek? Mesela Alaaddin, Mevlana arasında yeni tramvay faaliyete geçtiğinde o caddeden otobüs ve minibüsler geçmeyecek deniliyor bu durumda İstanbul caddesinin hali nice olacak? Geçici olarak kaldıramadığı trafik yükünü garibim cadde nasıl kalıcı olarak taşıyacak? Yoksa bizlerin bilmediği geniş bir cadde varda son dakikada o caddeyi mi açacaklar?

Ne diyelim büyüklerimizin bir bildiği vardır… mı acaba?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanken son anlarında ziyaret ettiği  ve bu ziyarette bir vasiyet mahiyetinde 'Bosna size emanet. Buralar Osmanlı'nın bakiyesidir' diyen Bosna Hersek ‘in kurucu devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç hakka yürüyeli 11 yıl oldu. Kafirlerin, yüksek tepelere diktikleri haçlarla öğündükleri zamanlarda, gökteki hilale zafere olan inancını yitirmeden bakan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç ‘Her şeye Kadir olan Allah’a yemin ederim ki köle olmayacağız’ demişti olmadı halkının da köle olmasına izin vermedi. Allah ona ve tüm Bosna şehitlerine rahmet eylesin, bizler Bosna’yı unutmadık, Bosna’da katliam yapanları ve Bosna’daki katliamlara sessiz kalanları da unutmadık.

Hayırlı Cumalar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR