Murat Baydar

Murat Baydar

Korkak oynamazsak kazanırız

Korkak oynamazsak kazanırız

Torku Konyasporumuz Spor Toto Süper Ligin 7.haftasında 24 Ekim 2014 Cuma günü Saat 20:00 de Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunda Kasımpaşaspora konuk olacaktır. Kasımpaşaspor son maçında Akhisar Belediyespora 2-0 Mağlup oldu, Torku Konyasporumuz ise İstanbul Başakşehirspor ile Konya da 0-0 berabere kaldı. Kasımpaşaspor’la ilk olarak tarihimizde 2 Ekim 1965 Cumartesi günü Vefa stadında karşılaştık ve o maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere bitmişti. O maçın Rövanşını da 9 Ocak 1966 Pazar günü Konya da oynamış ve Ali Büyükbayram ile Tuncay Bilge’nin kaydettiği gollerle 2-1 galip gelmiştik. Son 8 yıl içinde Kasımpaşaspor ile 10 kez karşılaştık bu 10 maçın 2 sini Konyasporumuz, 5 ini Kasımpaşaspor kazanırken 3 maç ta berabere bitmiştir. Konyasporumuzun 12 golüne Kasımpaşaspor 19 gol ile karşılık vermiştir.

Kasımpaşaspor şu an itibariyle 9 puanla 6.ıncı, Konyasporumuz ise 6 puanla 12.sırada haftaya başlamaktadırlar. Konyasporumuz ligde Trabzonspor ve Kayseri Erciyesspor ile birlikte en az gol atan (5 gol) üç takımdan birisidir, takımımız şu an itibariyle müthiş bir gol kısırlığı çekmektedir, geçen yılın gol makinası Theofannis Gkekas’ın Akhisar Belediyespor’a gitmesi ve orada da attığı 7 gol ile ligde şu an itibariyle 9 takımı attığı gollerle tek başına geride bırakması ve 4 takımla da 7 gol ile eşit gol atması hepimizi neden bu adama sahip çıkamadık diye üzmektedir, onun yerine alınan Cprian Marica’nın sadece 3 maçta oynayabilmesi ve sakatlıktan dolayı büyük ihtimalle devreyi kapatması bizleri çok ama çok mağdur etmektedir, yedeği olan Dimitar Rangelov’un da 3 maçta oynayıp aynı Cprian Marica gibi penaltıdan bir gol kaydetmiş olması gol yollarında bize büyük sıkıntı yaşatmaktadır, bir diğer gol ümidi Hasan Salih Kabze geçen sezon 20.hafta da 7.Şubat 2014 Cuma günü oynanan maçta 1.dakikada süper bir gol atmış ve Theofannis Gkekas’ın attığı 2 gol ile de Kasımpaşa’yı İstanbul’da 3-1 yenmiştik. O Hasan Salih Kabze’ki bu sezon sakatlıktan dolayı Balıkesirspor maçında 11 dakika ile Başakşehirspor maçında 90 dakika oynayabilmiştir ayrıca Djalma Campos’un sezon öncesi Ankara TSYD kupasında sakatlanıp 2 aydır takımımızdan ayrı kalması Tüm Konyaspor camiasının onun yolunu gözlemesine yol açmıştır inşallah bu maçta ilk defa olarak 11 de sahadaki yerini alacaktır. Buna karşılık Ömer Ali Şahiner, Cprian Marica ile Jagos Vukovic sakatlıklarından dolayı oynayamayacaklar. Kasımpaşaspor ise oturmuş bir takımdır, geçen yıl ki gibi Gürcü hoca Shota Arvaladze tarafından antrene edilmektedir, transfer sezonunda fazla bir takviye yapmamış sadece Eren Derdiyok’u Almanya takımı TS 1899 Hoffenheim’den, Yusuf Mersin’i FC Liverpool’dan, Atilla Turan’ı Reims:Fransa’dan,Doğan Şakir Serttaş’ı Belçika’nın FC Brüssels takımından almış ayrıca geçen yıl kiralık oynayan Portekizli oyuncu Andre Da Costa Pereira’yı FC Porto’dan transfer etmiştir, aynı şekilde geçen yıl kiralık oynayan Alparslan Öztürk’ü Belçika’nın Standart Liege takımından yine kiralamıştır. Buna karşılıkta fazla bir oyuncu ayrılmamış Abdullah Süme El Yasa Gaziantepspor’a, Yalçın Ayhan İstanbul Başakşehirspor’a, Kaleci İlker Avcıbay Gaziantep Büyükşehir Belediyespora ve Kaan Bulut Fatih Karagümrükspor’a gitmişler Volkan Yaman’da serbest bırakılmıştır.
Torku Konyasporumuz bu maça kesinlikle 1 puana razı olan bir oyunla başlamamalıdır aynı geçen yıl olduğu gibi en iyi müdaafa hücumdur prensibi ile oynamalıdır eğer defansif oynarsak Kasımpaşaspor’un Adem Büyük, Ezequiel Oscar Scarione, Ryan Guno Babel, Sanharib Malki Büyüksal, ve Tabare Uruguay Viudez Mora gibi etkili forvetleri karşısında tutunmamız çok ama çok güç olur. Çok akıllı bir şekilde oynamalıyız Djalma Campos ile Gabriel Andrei Torje’nin getireceği topları Hasan Salih Kabze ile Dimitar Rangelov mutlaka gol yapmalıdırlar, kısacası başlıkta yazdığım gibi kesinlikle korkak oynamamalıyız.
Maçı Ankara Bölgesinden Mustafa İlker Coşkun yönetecektir Mustafa İlker Coşkun Öğretmendir, yan hakemler ise Bursa Bölgesinden Ali Saygın Ögel ile Ankara bölgesinden Erdinç Sezertam’dır. 4.hakem ise Muğla Bölgesinden Gökhan Memişoğlu’dur. Konyasporumuz’da Ali Turan’ın 3 sarı kartı bulunmaktadır. Bu bilgiler ışığında olması muhtemel kadrolar şöyledir: Kasımpaşaspor: Jan Andreas İsaksson, Sancak Kaplan, Barış Başdaş, Ryan Henk Donk, Orhan Şam, Kerem Şeras, Andre da Costa Pereira, Tünay Torun (Alparslan Öztürk), Ezequiel Oscar Scarione (Tabare Uruguay Viudez Mora), Adem Büyük, Ryan Guno Babel (Sanharib Malki Büyüksal). Konyasporumuz ise: Vid Belec (Kaya Tarakçı), Ali Turan, Selim Ay, Elvis Kokaloviç, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Uğur İnceman(Aliaksandr Hleb), Djalma Campos, Gabriel Andrei Torje, Hasan Salih Kabze (Dimitar Rangelov) kadroları ile oynayacaklardır. İnşallah sonuç istediğimiz gibi olur da kendi sahamızda oynayacağımız Kardemir Karabükspor maçına daha bir moralle başlarız.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR